ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εκλογές 2015: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν…

Πλέον, οι εκλογές προκηρύχθηκαν και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των πολιτών – εκλογέων. Όμως, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ίσως από τις κρισιμότερες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας γιατί το διακύβευμά τους είναι παρά πολύ σημαντικό.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το διακύβευμα δεν είναι τα (ψευτο)-διλήμματα που τα πολιτικά κόμματα άρχισαν ήδη με αυξημένη ένταση να ...
θέτουν στους εκλογείς. Ούτε φυσικά τα παραμύθια, τα «μαγικά», οι αθρόες υποσχέσεις, οι «ηρωισμοί», οι απειλές, τα ξόρκια και οι αφορισμοί.

Το διακύβευμα είναι η μελλοντική πορεία της χώρας και οι στοχεύσεις της στον σημερινό κόσμο. Για να χαραχθεί όμως αυτή, απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να το παρουσιάσουν αναλυτικά. Και όπως ισχύει για κάθε σχέδιο, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, ορόσημα, χρονοδιαγράμματα και αξιολογημένες εναλλακτικές επιλογές.

Η «κινδυνολογία» ή οι «ηρωισμοί», που όλως παραδόξως (;) εξαντλούνται στην εσωτερική κατανάλωση, κρύβουν απλώς την έλλειψη σχεδίου και την εφαρμογή της πάγιας ελληνικής πρακτικής του «βλέποντας και κάνοντας».

Όμως, σε αντίθεση με την προ κρίσης εποχή, σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει εξοντωθεί μετά από χρόνια μεγάλης λιτότητας και ληστρικής υπερφορολόγησης. Η υπομονή έχει εξαντληθεί και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες.

Άσχετα με την κομματική τους προτίμηση, οι εκλογείς θα πρέπει εν όψει των εκλογών, να επιβάλλουν σε όλους όσοι διεκδικούν τη ψήφο τους, την παρουσίαση αναλυτικού σχεδίου και να μην περιοριστούν απλώς στα παραμύθια και τα αφηγήματα, ή ακόμη χειρότερα στα παραμύθια και τα «μαγικά».

Τα παραμύθια, τα αφηγήματα, τα διλήμματα, οι κινδυνολογίες, οι υποσχέσεις και τα δώρα, μπορεί να «σερβίρονται» απλόχερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά μετά τις εκλογές, έχει διαπιστωθεί ότι δύο βασικές αρχές συνεχίζουν να ισχύουν: «τα πάντα έχουν κόστος» και «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».


defence-point.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/06/2015 08:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκλογές 2015: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες