ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Επιτροπή κατοίκων Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου: " Σύντομα ο ποδηλατόδρομος αστικών μετακινήσεων."

Τεράστια θα είναι τα οφέλη για τα Γιάννενα και τον Πολιτισμό τους από το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που σύντομα θα ενώνει το Παραλίμνιο μέτωπο ποδηλατοδρόμων με αυτόν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι μέσω των οδών Βογιάνου-Μεσαρέ (επί τμήματος της ασφάλτου) και Βελισσαρίου (ή παραπλήσιας).

Έτσι οι κάτοικοι των πυκνοκατοικημένων περιοχών Παπανδρέου, Κάστρου, Γαριβάλδη, Μακαρίου, Βογιάνου, τμημάτων ...
Ανατολής-Κατσικά, Κιάφας θα μπορέσουν να εντάξουν το ποδήλατο στις καθημερινές τους αστικές μετακινήσεις αφού θα μπορούν να προσεγγίζουν με το ποδήλατό τους το κέντρο ( Δωδώνης και Βελισσαρίου) συνεισφέροντας, εκτός των άλλων, τα μέγιστα στη ζωτικής σημασίας κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.
Η δαπάνη θα είναι μηδαμινή (χρώματα, σήματα, πλαστικοί πάσσαλοι).

Στο ομόφωνο αυτό συμπέρασμα κατέληξε η άκρως παραγωγική σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου κ. Θ.Μπέγκα και του Αντιδημάρχου κ. Ι.Λιόντου με την υπογράφουσα το παρόν Δ.Τ. 3μελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής μας την Παρασκευή 16/1/15, παρουσία και υπηρεσιακών στελεχών.

Στην εκτεταμένη σύσκεψη επικράτησε πνεύμα αλληλοσυμπλήρωσης προτάσεων ενώ αντιμετωπίστηκαν με ομοφωνία και τα εξής μεγάλα προβλήματα της περιοχής, η λύση των οποίων θα απορροφήσει μηδαμινά επίσης κονδύλια:
1. Στην αμέσως επόμενη (πλην απροόπτου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προωθηθεί η τυπική έγκριση για την καθιέρωση της λωρίδας στάθμευσης ΙΧ στα τμήματα της Κ.Μεσαρέ που σήμερα υπάρχουν 3 λωρίδες κυκλοφορίας.

2. Διαμόρφωση στοιχειωδών κυκλικών κόμβων στα σημεία-κλειδιά, με διαβάσεις πεζών και άρση των ατσαλόμπαρων.

3. Θα γίνει κάθε προσπάθεια για την άμεση κατασκευή των δυο πολύ μικρών τμημάτων των καθέτων στην Κ.Μεσαρέ που θα εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες μαθητές: Αυτής που θα έπρεπε να ενώνει το 27ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο με τη διάβαση της Βεργίνας και αυτής που όφειλε να ενώνει το 6ο, το 7ο, το 8ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο με τις διαβάσεις που θα διαμορφωθούν στον κυκλικό κόμβο της οδού Βαζαλούκα Επίσης θα αποκατασταθούν κάποια ελάχιστα τμήματα οδών για την εξυπηρέτηση του Πολυκλαδικού και του Παιδικού Σταθμού Κιάφας. Οι υπόλοιπες κάθετες κ.λπ. μη κατασκευασμένα τμήματα οδών θα προϋπολογιστούν στην επόμενη διαχειριστική περίοδο.

4. Θα αποκατασταθούν οι πολλές μη εφαρμοσθείσες προβλέψεις του Σχεδίου Πόλης και των μελετών κατασκευής των οδών: Άμεσα όσες δεν απαιτούν σοβαρά κονδύλια, όπως πεζόδρομοι, πεζοδρόμια και χώροι πρασίνου όπου υπάρχουν τοιχία ιδιοκτησιών, του χρόνου αυτές που θέλουν κάποια χρήματα.

5. Κατεπείγουσα βελτίωση-συμπλήρωση των εκκρεμών τεχνικών έργων στην περιοχή Βογιάνου-Γεννηματά-Λασπότοπος όπου έχουν γίνει ρουτίνα οι καταστροφικές πλημμύρες κάθε φορά που βρέχει (Κυβέλης, Μυράτ).

6. Αποκατάσταση της συνέχειας πλειάδας οδών που αν και θεωρούνται διανοιγμένες, τεχνηέντως παρεμβάλλονται εμπόδια και, για ελάχιστα μέτρα, ακυρώνεται η λειτουργία τους: Γεννηματά προς Λασπότοπο-Λίμνη, Μεσαρέ και Αναγνωστοπούλου προς Βελισσαρίου- Νηπιαγωγείο κ.λπ.

7. Θα υπάρχει διαρκής εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιτροπής μας για τη συμμόρφωση και λειτουργία των έργων σύμφωνα με το ΓΠΣ, τις νόμιμες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας και τις υπάρχουσες ή προκύπτουσες διαπιστώσεις και υποδείξεις των Ανώτατων Αρχών του Κράτους (ΕΥΕΠ, ΣτΠ, Εισαγγελία κ.λπ.).

8. Εξαφανίστηκε κάθε παρεξήγηση σχετικά με το αν η ΕΕ επιτρέπει τέτοιου είδους «παρεμβάσεις» στα συγχρηματοδοτούμενα 2 έργα. Όχι μόνο τις επιτρέπει αλλά και τις επιβάλλει.

Για την Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου,
Θ.Μεσσήνης Ιατρός Χειρουργός,
Χ.Τασούλας Καθηγητής Μουσικής,
Ε.Λιβιτσάνος Μηχανολόγος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 1/26/2015 09:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιτροπή κατοίκων Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου: " Σύντομα ο ποδηλατόδρομος αστικών μετακινήσεων.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες