ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Η Μεταναστευτική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ .

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος,
Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων με ειδικότητα σε θέματα Ασφαλείας. 
Στη σημερινή μας παρέμβαση θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουμε το παράλογο και επιζήμιο αυτής της πολιτικής για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ας δούμε όμως πρώτα ποια ήταν η πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μεταναστευτική ...
πολιτική.

Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα του κειμένου που αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και θα ακολουθήσουν κάποια δικά μας σχόλια και επισημάνσεις:

«Αντιμετωπίζουμε το μεταναστευτικό ζήτημα με τον σύνθετο χαρακτήρα του ως ανθρωπιστικό, ταξικό και διεθνές ζήτημα. Τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα είναι αποτέλεσμα της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, που ξεριζώνει τους ανθρώπους από τις εστίες τους γιατί τους καθιστά θύματα πολέμων ή τους στερεί τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Οι οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι σύγχρονοι κολασμένοι της γης. Η κατάσταση που επικρατεί στη Μανωλάδα, και όχι μόνον εκεί, το πιστοποιεί ανάγλυφα. Επιδιώκουμε την αλλαγή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με κύρια κριτήρια την ευρωπαϊκή συνευθύνη και την αποτροπή φαινομένων υποαμειβόμενης μεταναστευτικής εργασίας.
Απαιτούνται η κατάργηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» και του Συμφώνου Μετανάστευσης, για να απεγκλωβιστούν από τη χώρα μας οι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν επιθυμούν να παραμείνουν, ο εξανθρωπισμός του θεσμικού πλαισίου νομιμοποίησης, παροχής ασύλου και παραχώρησης ταξιδιωτικών εγγράφων, η επανάκτηση των αδειών παραμονής και εργασίας από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τις στερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονομιμοποίησης των τελευταίων χρόνων.
Απαιτούνται, επίσης, μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών που εργάζονται και η άμεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα. Προχωρούμε στην κατάργηση των σημερινών απάνθρωπων κέντρων κράτησης αλλοδαπών και στη δημιουργία ανοιχτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους».

Θα συμφωνήσουμε ότι απαιτείται η κατάργηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» ή μάλλον ακριβέστερα της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» ( ή Κανονισμός 343/2002), μιας Συνθήκης που αποδέχθηκε η Ελλάδα επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη το 2002.

Η Συνθήκη αυτή είναι ένα νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει την χώρα η οποία είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα μετανάστη.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο-ΙΙ ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά.
Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.

Η Συνθήκη αυτή αποδείχθηκε επιζήμια για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας επωμιζόταν και επωμίζεται ένα δυσβάστακτο βάρος σε σχέση με τον πληθυσμό της από τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να καταργηθεί.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργησή της για τους λάθος λόγους.
Δεν ζητάει την κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ» γιατί το κόστος είναι δυσανάλογα μεγάλο για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά για να «απεγκλωβιστούν από τη χώρα μας οι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν επιθυμούν να παραμείνουν».

Δηλαδή όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ καλώς να παραμείνουν ανεξάρτητα αν αυτοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες ή οικονομικοί μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας!

Προτείνει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ την «επανάκτηση των αδειών παραμονής και εργασίας από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τις στερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονομιμοποίησης των τελευταίων χρόνων. 
Απαιτούνται, επίσης, μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των μεταναστών που εργάζονται και η άμεση παροχή ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα».

Ισχυρίζεται δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες (δύο διαφορετικές κατηγορίες που ο ΣΥΡΙΖΑ τις συγχωνεύει σε μία) πρέπει να επανακτήσουν τις άδειες παραμονής και εργασίας που αποστερήθηκαν λόγω των διαδικασιών απονομιμοποίησης των τελευταίων χρόνων.

Τι ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή;
Να νομιμοποιήσουμε όχι μόνο όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας ανεξάρτητα αν είναι πρόσφυγες ή όχι αλλά και εκείνους που εισήλθαν στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν νομιμοποίηθηκαν!
 Δηλαδή ουσιαστικά προτείνει να υπάρξει αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού στη χώρα είτε από καθαρή ανοησία είτε από μικροκομματική σκοπιμότητα!  

Θα κλείσουμε τη σημερινή μας παρέμβαση με τα λόγια του δημοσιογράφου του Βήματος της Κυριακής (11/1/2015- σελ. Α18) Παύλου Παπαδόπουλου που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ως «Δεξιό» αναλυτή.

Γράφει λοιπόν ο έγκριτος δημοσιογράφος:
«Είναι όμως ‘δεξιό’ να μη θέλουμε αύξηση του αριθμού των ‘μεταναστών χωρίς χαρτιά’ στη Ελλάδα (για να μεταχειριστούμε τη νέα διατύπωση της ΕΕ και του ΟΗΕ); 
Η απάντηση είναι όχι. 
Είναι κάτι το αυτονόητο. 
Κάθε προοδευτικό δυτικό κράτος ελέγχει αυστηρότατα ποιοι και πόσοι προερχόμενοι από τρίτες χώρες γίνονται δεκτοί στην επικράτειά του. 
Γιατί αν εξασθενήσει ο έλεγχος (όπως π.χ έχει γίνει στη Γαλλία) τότε οι ευρωπαϊκές κοινωνίες εύκολα, με διάφορες αφορμές, μετατρέπονται σε πεδία συγκρούσεων ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες».

Φαίνεται δηλαδή μάλλον πως το «Δεξιό» είναι και το αυτονόητο και ουσιαστικά προοδευτικό για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Το τι ακριβώς είναι το «Ριζοσπαστικά Αριστερό» που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

RizopoulosPost

Το είδαμε στο Ας μιλήσουμε επιτέλους.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 1/12/2015 08:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Μεταναστευτική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες