ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Καμίλο Νόλλας (Αθανάσιος): " Η λύση είναι η ανάπτυξη των περιοχών."

Η περιοχή των Ιωαννίνων μαστίζεται από την ανεργία. Το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής εκτός από το ανθρώπινο είναι η φύση που την περιβάλει και η βιοποικιλότητα της.

Αντί τα ορεινά / πεδινά χωριά και οι μικρές πόλεις να ερημώνουν στο όνομα της ανάπτυξης θα πρέπει να βρεθούν τα εργαλεία που θα στηρίξουν τους νέους και τις νέες στην...
επιλογή τους να παραμείνουν και να προσφέρουν ο καθένας στον τόπο του.

Η διατήρηση του περιβάλοντος, των ντόπιων ποικιλιών και φυλών είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση του πολιτισμού σε αντίθεση με τα φαραωνικά έργα που δεν συμβάλουν στη βιωσιμότητα παρά τονόνουν την οικονομία πρόσκαιρα και κατόπιν τη καταβαραθρώνουν. Ούτε τα φράγματα, ούτε οι εξωρύξεις σχιστολιθικού αερίου με τη μέθοδο της αμφιλεγόμενης υδραυλικής ρωγμάτωσης είναι η λύση.

Η λύση είναι η ανάπτυξη των περιοχών με ένα οραματικό σχεδιο βιώσιμης ευημερίας σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών. Εκμεταλευόμενοι ευρωπαικά εργαλεία, δημιουργώντας συνεταιρισμούς - συνεργασίες και δίνοντας κίνητρα για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα θα δώσουμε το έναυσμα για επανεξέταση του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης με μακροπρόθεσμα αλλά ορατά αποτελέσματα.

Τέλος, ο τουρισμός με εναλλακτικές προτάσεις, αξιοποιώντας με βιώσιμο τρόπο όσα απλόχερα μας προσφέρει ο τόπος, χωρίς όμως να μας καθιστά ένα έθνος που προσφέρει μόνο υπηρεσίες, ένα έθνος σερβιτόρων.
Ο Νόλλας (Αθανάσιος-)Καμίλο, γεννήθηκε το 1968 στο Παρίσι ενώ έλκει την καταγωγή του από ένα μικρό χωριό της Ηπείρου, τη Βωβούσα-Ιωαννίνων. Σπούδασε φωτογραφία στη Γαλλία και την Αμερική και είναι επαγγελματίας φωτογράφος με διεθνή παρουσία.
Είναι μέλος της διεθνούς ομάδας φωτογράφων phasma2 και της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου. Διοργανώνει το Φεστιβάλ Βωβούσας, το μοναδικό ορεινό φεστιβάλ για τις τέχνες και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Προσχώρησε στο κόμμα των Πρασίνων-Αλληλεγγύη από τη γέννησή του (Μάρτιος 2014) με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα και να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της κοινωνίας.

Συμμετέχει στο συνδυασμό Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά, θέλοντας να αναδείξει τον νέο πολιτικό πολιτισμό που χρειαζόμαστε. Τον πολιτισμό που βασίζεται στη συνεργασία, την πολιτική αυτοτέλεια και το σεβασμό όλων των διαφορετικών χώρων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 1/23/2015 07:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Καμίλο Νόλλας (Αθανάσιος): " Η λύση είναι η ανάπτυξη των περιοχών.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες