ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Γ. Παπανδρέου: " Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. "

Δημοσιογράφος: Φιλοξενούμε απόψε, εδώ στο στούντιο του ΑΝΤ1 τον κο Γιώργο Παπανδρέου, Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό μέσο. Επιλέξατε τον ΑΝΤ1, σας ευχαριστούμε και καλώς ήρθατε κε Πρόεδρε.
Γιώργος Α. Παπανδρέου: Καλώς σας βρήκα.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε είστε η έκπληξη των εκλογών. Αλλά επιτρέψτε μου να το πω έτσι όπως το ακούω σε διάφορες συζητήσεις και όπως έχει καταγραφεί και...
στις δημοσκοπήσεις.
Είστε η αρνητική έκπληξη. Και γιατί το λέω αυτό. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να σας μεταπείσουν να μην προχωρήσετε στο εγχείρημά σας και επίσης η διάθεση του κόσμου ήταν αρνητική απέναντι σε αυτό το οποίο κάνατε τελικώς.
Και το ερώτημα είναι γιατί κάνατε αυτή την κίνηση.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Χούκλη, πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Πριν μπούμε στην ουσία αυτών που με ρωτήσατε, θέλω να πω ότι υπάρχει κάτι που είναι απαράδεκτο. Σε αυτές τις εκλογές έχουν αποκλειστεί περίπου 100.000 νέοι ψηφοφόροι.
Αλλά παράλληλα, με το ΦΕΚ που έχει βγει, κόμματα, όπως το δικό μας, το ΚΙΝΗΜΑ, δεν έχουν τον απαραίτητο τηλεοπτικό χρόνο. Άρα να σας ευχαριστήσω που εσείς τουλάχιστον μας δώσατε αυτή την ευκαιρία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ας τον εκμεταλλευτούμε και γιατί ξεκινήσατε το ΚΙΝΗΜΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξεκινώ με αυτά, επειδή θεωρώ πως έχουν σημασία, διότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι η λειτουργία του κράτους. Η δημοκρατική λειτουργία του κράτους.
Και αυτό το λέω, έχοντας περάσει από τη θέση του Πρωθυπουργού και έχοντας αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών της χώρας μας.
Θεωρώ, λοιπόν, κυρία Χούκλη, ότι, δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της ΝΔ και της δεξιάς.
Και χρησιμοποιώ τη λέξη ταυτίστηκε, διότι άλλο είναι η συνεργασία και άλλο είναι να αφομοιωθείς ακόμα και πολιτικά και στις πρακτικές και ιδεολογικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως το ανακαλύψατε παραμονές των εκλογών;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καθόλου. Διότι είχα την ευκαιρία πρώτα από όλα να καταθέσω επανειλημμένως προτάσεις. Προτάσεις που θεωρούσα ότι μπορούσαν να δώσουν νέα ζωή σε αυτό το κίνημα, το οποίο υπηρέτησα πάρα πολλά χρόνια, όλη την πολιτική μου ζωή. Ένα κίνημα που θα μπορούσε να αγκαλιάσει τις προοδευτικές δυνάμεις μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Δυστυχώς αγνοήθηκαν αυτές οι προτάσεις και τις ξαναθυμήθηκαν κάποιοι σύντροφοί μου απλώς λίγες ημέρες προ των εκλογών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ασφαλώς έχετε το δικαίωμα να δημιουργήσετε μία κίνηση, ένα κίνημα, ένα πολιτικό κόμμα όπως κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα. Σαφέστατα είναι νόμιμο και εκ του Συντάγματος.
Το ερώτημα είναι - και αυτό σας προσάπτουν - αν είναι και ηθικό, εσείς, ένας Παπανδρέου να διασπάσετε το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας σας.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν είναι μόνο θέμα ηθικό. Είναι και θέμα υποχρέωσης. Υποχρέωσης να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, βάσει αξιών, βάσει αρχών, που δυστυχώς εγκαταλείψαμε τον τελευταίο καιρό. Αυτό το λέω, όχι εγώ προσωπικά, δεν είναι προσωπικό μου στοίχημα, ούτε είναι θέμα δικαίωσης δικής μου. Αυτό είναι ένα ζήτημα πάρα πολλών, εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που αισθάνθηκαν άστεγοι, που είχαν αγωνίες για αυτόν το χώρο. Και που θέλουν να ξαναχτιστεί αυτός ο χώρος, πάνω σε γερά θεμέλια αξιών και αρχών.
Δεν μπορούμε να είμαστε παρακολούθημα της δεξιάς. Δεν μπορούμε να υιοθετούμε πρακτικές, τις οποίες εμείς χτυπήσαμε, όταν ήμασταν κυβέρνηση το 2009. Όπως, για παράδειγμα, το OpenGov, το οποίο εμείς είχαμε ξεκινήσει. Είχαμε ξεκινήσει με αξιοκρατία ακόμα και για τις ανώτερες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν μπορεί, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ να έρχεται στη δεύτερη φάση της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και να μοιράζονται οι θέσεις με πελατειακά κριτήρια 4-2-1.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλάξατε προτεραιότητες ενδεχομένως.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αυτό είναι θέμα αρχών

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω το εξής. Είχατε ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο 44%. Λίγοι Πρωθυπουργοί σε αυτή τη χώρα βγήκαν με τέτοιο ποσοστό. Και το ερώτημα είναι: Αυτό το κεφάλαιο δεν σας βοήθησε –ή δεν το αξιοποιήσατε λένε άλλοι- για να φέρετε τη χώρα σε ένα δρόμο τέτοιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση. Τί θα κάνετε τώρα με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών; Στην πραγματικότητα τί θέλετε; Να διεμβολίσετε, να πάρετε κόμμα από το παλιό ΠΑΣΟΚ;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Χούκλη, χαίρομαι που θυμίζετε ότι είχαμε το 44%. Θέλω να πω όμως και το εξής. Ότι εμείς σηκώσαμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούσαν. Με αυτό το 44% και με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Όταν όλοι μας λιθοβολούσαν.
Δεν υπολόγισα πολιτικό κόστος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι πολίτες πολύ περισσότερο όμως. Ταλαιπωρήθηκαν, άλλαξε το βιοτικό τους επίπεδο και βασανίστηκαν και βασανίζονται πολύ περισσότερο.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ έβαλα το κεφάλι μου στο ντορβά ως πολιτικός. Δεν υπολόγισα πολιτικό κόστος. Δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλους. Δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, όπως έκανε και ο κύριος Σαμαράς πρόσφατα.
Αυτό που έκανα ήταν για την πατρίδα.
Και βεβαίως υπάρχει ένα πολιτικό κόστος.
Και βεβαίως υπάρχουν και οι θυσίες του Ελληνικού λαού.
Αλλά αποφύγαμε μία πολύ βαθύτερη κρίση, αυτή της χρεοκοπίας.
Και αυτό καταφέραμε. Με κόστος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιτρέψτε μου όμως να σας μεταφέρω τις ενστάσεις του κόσμου. Και του δικού σας κόσμου και πέραν του ΠΑΣΟΚ κόσμου. Λένε λοιπόν: Αν είναι μία κίνηση για τη δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου, σε τελική ανάλυση έχει και μικρή αξία. Όμως, πώς είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός ο οποίος έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ο Πρωθυπουργός τον οποίο συνοδεύει πια η φράση «Λεφτά υπάρχουν», ο Πρωθυπουργός ο οποίος θέλησε να κάνει δημοψήφισμα προκαλώντας μία μεγάλη αναστάτωση έναντι της χώρας εκείνο το Δεκέμβριο, πώς είναι δυνατόν να έρχεται τώρα και να ζητάει ξανά την ψήφο του Ελληνικού λαού; Χωρίς να κάνει αυτοκριτική ή χωρίς να μετανιώνει. Χωρίς, εν πάση περιπτώσει, να αναθεωρεί τις κινήσεις του.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα από όλα, έβαλα βέβαια την υπογραφή μου στο μνημόνιο, όμως, το μνημόνιο ήρθε λόγω της προηγούμενης κυβέρνησης.
Δεν θα είχαμε μνημόνιο, κα Χούκλη, εάν δεν είχαμε το χρέος σχεδόν να διπλασιάζεται, έλλειμμα 15,6% και μία διακυβέρνηση η οποία σπαταλούσε λεφτά. Τα λεφτά χανόντουσαν. Αυτά τα λεφτά είπα ότι υπάρχουν.
Και πράγματι είμαστε μία χώρα στις 30-35 πιο πλούσιες του κόσμου εάν φτιάξουμε κράτος. Αυτό εννοούσα και με το «Λεφτά υπάρχουν: Εάν φτιάξουμε ένα φορολογικό σύστημα. Εάν χτυπήσουμε τη σπατάλη. Εάν δεν υπάρχει διαφθορά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρατε τί παραλαμβάνετε; Είχατε ειδοποιηθεί από τον κο Προβόπουλο, από τον κο Καραμανλή.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Χούκλη, έλεγα ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Και η φράση την οποία είπα - και χαίρομαι που το λέτε - είναι «Λεφτά υπάρχουν εάν…». Αυτό το «εάν» όλοι το αγνόησαν. Γιατί το αγνόησαν; Αυτό που έβαζα είναι το πραγματικό διακύβευμα της χώρας. Να φτιάξουμε ένα κράτος διαφάνειας. Να φτιάξουμε ένα κράτος αξιοκρατίας. Να φτιάξουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, ώστε τα λεφτά που υπάρχουν να πάνε εκεί που πρέπει.
Εάν είχαμε φτιάξει κράτος δεν θα χρειαζόμασταν μνημόνιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το ότι δεν είχαμε κράτος. Κυβέρνησε περισσότερα χρόνια το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ έκανε τεράστιες αλλαγές στη χώρα. Συμφωνώ ότι δεν καταφέραμε, οι παλιότερες κυβερνήσεις, να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και το 2009 είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το κράτος.
Το είπα και στον κύριο Καραμανλή, από το 2004. Μιλούσα για το θέμα της πελατειακής Ελλάδας και το θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας το 2004, όταν κανένας άλλος δεν μιλούσε.
Και το 2009 ήρθα ακριβώς για να τα αλλάξω αυτά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα είναι ότι πέρα από τις προθέσεις, κρινόμαστε για τις πράξεις μας όλοι μας.
Πολύ περισσότερο οι πολιτικοί. Επομένως μπορεί να ήταν καλές οι προθέσεις σας ή εν πάση περιπτώσει να μην ξέρατε ποιο είναι το πρόβλημα, λένε άλλοι, αλλά οι πράξεις αποδεικνύουν ότι παραδώσατε μία χώρα στην επόμενη κυβέρνηση με τεράστιο πρόβλημα. Και ακόμα δεινοπαθούμε. Βλέπετε τί γίνεται με όλον αυτόν το χορό των δαιμόνων γύρω από την Ελλάδα, ακόμη.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ παρέδωσα τη χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη ή ο κος Καραμανλής; Ο κος Καραμανλής παρέδωσε τη χώρα με ένα τεράστιο έλλειμμα και ένα τεράστιο χρέος. Και ακόμα περισσότερο, με ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας.
Αλλά βάλαμε πλάτη και σηκώσαμε τη χώρα. Και ο ελληνικός λαός, βεβαίως, πόνεσε. Πήρα αποφάσεις που δεν ήθελα να πάρω, οι οποίες όμως ήταν απαραίτητες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Και πόνεσε ο Ελληνικός λαός.
Αυτό που λέω αυτή τη στιγμή είναι ότι φτιάχνουμε το ΚΙΝΗΜΑ, ακριβώς για να μην χαθούν οι ιδέες τις οποίες εμείς εκπροσωπήσαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γιατί δεν μπορούσατε μέσω του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσετε; Δεν εισακουστήκατε;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι ακριβώς. Υπάρχει μια σοβαρή πια ιδεολογική διαφορά. Μιλάω για ένα κόμμα Δημοκρατικό, Σοσιαλιστικό, με βάση αρχές και αξίες, οι οποίες εδράζονται στην ανάγκη να φτιάξουμε ένα σοβαρό, προοδευτικό, διαφανές και αποτελεσματικό κράτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιχειρείτε ένα restart.Εσείς είστε όμως ένας «παλαιός πολιτικός».
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Για το εάν κάποιος είναι παλιός ή καινούριος, το ερώτημα είναι τι έχει αποδείξει ο κάθε πολιτικός. Εγώ ανέλαβα σε πολλές δύσκολες περιόδους και μπορώ να κριθώ για τις πράξεις μου. Ανέλαβα ως Υπουργός Παιδείας εν μέσω απεργίας και λύσαμε την απεργία μαζί με την ΟΛΜΕ. Ανέλαβα το Υπουργείο Εξωτερικών όταν ήμασταν έτοιμοι για πόλεμο. Ανέλαβα σε στιγμή κρίσης ως Υπουργός Εξωτερικών και τελικά βάλαμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παπανδρέου, δεν είστε άγνωστος στην ελληνική πολίτική σκηνή. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αποτιμήσει -θετικά ή αρνητικά δεν είναι της παρούσης- και νομίζω πως και οι ψηφοφόροι ξέρουν.
Το ζήτημα είναι: Κατεβαίνετε σε αυτές τις εκλογές με μία πρόταση συγκεκριμένη. Εσείς λέτε είναι καινούρια. Εάν εκλεγείτε, διεκδικείτε την τρίτη θέση, δηλαδή να είστε εγγυητής, θα συνεργαστείτε με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα; Είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Ν.Δ;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Επαναλαμβάνω ότι εμείς ξεκινήσαμε το 2009 με συγκεκριμένες αρχές και ένα πρόγραμμα. Να αλλάξουμε το κράτος για να είναι χώρα απελευθερωμένη από τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που πνίγουν τη Δημοκρατία μας. Που πνίγουν τη λειτουργία του κράτους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας εμπόδισε κανείς να το κάνετε πράξη;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Βεβαίως. Είχαμε μεγάλες αντιστάσεις. Αλλά κάναμε την αρχή. Κάναμε τη «Διαύγεια». Χτυπήσαμε τη φοροδιαφυγή με άνοιγμα των λογαριασμών. Θεσμοθετήσαμε τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Αλλάξαμε το φορολογικό σύστημα, όσο μπορούσαμε. Κάναμε τον «Καλλικράτη».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρόλα αυτά η χώρα «έσκασε» και χρειαστήκαμε τα δανεικά των Ευρωπαίων.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η χώρα δεν «έσκασε». Η χώρα πήγαινε να «σκάσει», κυρία Χούκλη και εμείς το εμποδίσαμε. Και παράλληλα, ενώ σηκώσαμε αυτό το τεράστιο βάρος, κάναμε και το μεγάλο ξεκίνημα μεγάλων αλλαγών. Αυτές οι αλλαγές είναι που πρέπει να συνεχίσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρόλα αυτά τα οποία κάνατε όμως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, κε Πρόεδρε, ότι δεν εκτιμάται αυτό το οποίο έχετε κάνει και δεν φαίνεται να μπαίνει το Κίνημά σας στη Βουλή.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ ξεκίνησα από την αρχή. Όπως δεν υπολόγισα το κόστος που σήκωσα, όταν ήμουν Πρωθυπουργός, έτσι και σήμερα δεν έφτιαξα ένα κίνημα, το ΚΙΝΗΜΑ μας για τις δημοσκοπήσεις.
Είναι μία αρχή όπου υπάρχει ενθουσιασμός. Ελάτε μαζί μου στις ομιλίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν δεν κατορθώσετε να μπείτε στη Βουλή, θα πάτε σπίτι σας ή θα συνεχίσετε;
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Χούκλη, εμείς είμαστε στο ξεκίνημα. Θα σας πω το εξής. Δεν μπήκα σε αυτή τη νέα πορεία με τη λογική να βολευτώ. Θα μπορούσα να βολευτώ σε μία θέση βουλευτή. Μπήκα για να ξεκινήσω κάτι καινούριο.
Και καλώ τον προοδευτικό Έλληνα και την προοδευτική Ελληνίδα, τον προοδευτικό άνθρωπο, να συστρατευθούμε σε αυτή τη νέα αρχή.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος, πολλοί άνθρωποι, ακόμα δεν γνωρίζουν καν το όνομα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Λέω, λοιπόν, αυτοί που ξέρουν για το ΚΙΝΗΜΑ ας το διαδώσουν αυτές τις ημέρες. Είμαστε το ΚΙΝΗΜΑ των Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ελπίζετε λοιπόν να ανακάμψετε τις επόμενες ημέρες.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καταρχήν δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά αποτυπώνουν την πραγματικότητα μιας βαθιάς δίψας του Ελληνικού λαού, των προοδευτικών ανθρώπων, για μια νέα αρχή. Και αυτή η αρχή είναι βασισμένη πάνω σε ένα πρόγραμμα και σε αξίες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν και σε όποιες πιθανές συνεργασίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρέπει να κλείσουμε κύριε Πρόεδρε.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θέλω να σας πω και κάτι, κλείνοντας. Σε ό,τι αφορά το Δημοψήφισμα το οποίο πρότεινα, το οποίο θεωρώ ότι θα ήταν σωτήριο για την απελευθέρωση της χώρας από διάφορους διαμεσολαβητές του Ελληνικού λαού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανοίγετε ένα κεφάλαιο το οποίο έχει αποτιμηθεί ότι θα ήταν μία καταστρεπτική επιλογή για τη χώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτή είναι η δική σας άποψη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, δεν είναι δική μου άποψη. Είναι πάρα πολλών αναλυτών και των Ευρωπαίων και των εγχώριων κομμάτων.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν είναι έτσι, κα Χούκλη. Μιλώ με ηγέτες σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους πάρα πολλοί μου λένε πως ήταν η καλύτερη επιλογή.
Και σε κάθε περίπτωση ήταν μία δημοκρατική διαδικασία, στην οποία εγώ πιστεύω. Μπορεί να μην την πιστεύετε εσείς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορεί να ήταν όμως στη λάθος συγκυρία, στη λάθος στιγμή, στο λάθος πρόβλημα.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εγώ πιστεύω ότι ήταν μία απόφαση να ακουστεί επιτέλους ο Ελληνικός λαός, όταν όλες οι δυνάμεις κάποτε πετροβολούσαν, μιλούσαν για προδοσία, ενώ σήμερα όλοι υπηρετούν αυτό το πρόγραμμα που λέγεται μνημόνιο.
Το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οι αιτίες οι οποίες μας έφεραν το μνημόνιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ. Καλή δύναμη στον αγώνα σας. Την Κυριακή των εκλογών θα δούμε αν όλα όσα λέτε έχουν βρει την ανταπόκριση που πρέπει στον κόσμο και βάλει το ΚΙΝΗΜΑ στη Βουλή.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να είστε καλά.

Σημεία Συνέντευξης Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Και στη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη (13 Ιανουαρίου)


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 1/14/2015 08:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Γ. Παπανδρέου: " Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες