ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Γιάννης Κωνσταντίνου: " Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. "

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1966. Πήγα στο 3ο Δημοτικό και τέλειωσα το γυμνάσιο και το λύκειο του Γερμανικού Σχολείου. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.Στην ίδια έκανα το μεταπτυχιακό μου στο διοικητικό δίκαιο. Στα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Στα φοιτητικά συμμετείχα στη ΔημοκρατικήΕνότητα. Τότε εκλέχτηκα στο ΚΣ της ΦΕΑΠΘ.

Δικηγορώ στη Θεσσαλονίκη από το ...
1990. Από το 1999 έως το 2010 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από το 2002 επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Πρόταση Δικηγόρων». Για ένα χρόνο (2011-2012) ήμουν πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έχω δυο κόρες.

Ο τόπος μας μπορεί να επιβιώσει μόνο αν απαλλαγεί από τα πρόσωπα και τις νοοτροπίες που απαξίωσαν τους ανθρώπινους και τους υλικούς πόρους του, από τα πρόσωπα και τις νοοτροπίες που έπαψαν από καιρό να σκέφτονται δημιουργικά κι υποβάθμισαν την άσκηση εξουσίας και πολιτικής σε πελατειακές εξυπηρετήσεις και ιδιοτελείς στοχεύσεις.

Μπαίνω στο ΠΟΤΑΜΙ γιατί το ρεύμα του με φέρνει και πάλι στον τρόπο που προσεγγίσαμε την πολιτική στη δεκαετία του ‘80. Τότε, μετά τη γενιά του Πολυτεχνείου κι απέναντι στο λαϊκισμό που έπνιγε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αναζητήσαμε δημιουργικές λύσεις για το σχολείο, το πανεπιστήμιο και τη δουλειά μας.

Σήμερα το ΠΟΤΑΜΙ φέρνει νέες ιδέες. Ποτίζει τις άνυδρες περιοχές της πολιτικής με προτάσεις για το σίγουρο και το εφικτό. Βρήκα τέτοιες και για τη δικαιοσύνη το χώρο που δουλεύω και υπηρετώ. Διάβασα στο πρόγραμμά του ότι η ορθή και γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και κίνητρο για επενδύσεις. Διάβασα την πρόταση για την ίδρυση ειδικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα και συμφώνησα με τη θέση ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην αξιολόγηση της δικαιοσύνης και των δικαστών γιατί αυτή δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μόνο του δικαστικού κλάδου.

Με όση εμπειρία κι εργατικότητα διαθέτω, έχω κάθε λόγο να αγωνιστώ με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για τα ζητήματα που γνωρίζω καλύτερα, τη μεταρρύθμιση της διοίκησης και τις βαθιές τομές στην απονομή της δικαιοσύνης.

Γιάννης Κωνσταντίνου
Δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής
Β' Θεσσαλονίκης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 1/22/2015 08:37:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γιάννης Κωνσταντίνου: " Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες