ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Κοντός ψαλμός, αλληλούια και για τον μπάρμπα-Νίκο!

Θα ήταν αστείο να μιλάμε, σήμερα, για έξοδο από το ΝΑΤΟ, έτσι αδύναμους και ανυπόληπτους που μας έχουν καταντήσει, οι λεροί και οι αχρείοι που μας κυβερνούν.

Ζώντας σε μια περιοχή που μοιάζει με καζάνι που βράζει, το τελευταίο που θα μας χρειαζόταν τώρα, για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα των γειτόνων μας και η ...
διεθνής αβεβαιότητα γύρω μας, θα ήταν η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Αντίθετα, θα γινόταν σπουδαιότερος ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας, ως κράτους-μέλους, με μια κυβέρνηση που στο μέλλον θα λέει «όχι» στην υποστήριξη νεοναζιστικών καθεστώτων, όπως αυτό της Ουκρανίας και θα έχει έναν Πρωθυπουργό που δεν θα είναι Charlatan, με πλακάτ να γράφει “Je Suis Charlie”, περπατώντας παραδίπλα από τον Ουκρανό φασίστα, που ήταν κι αυτός, τρομάρα του, Charlie. Ρεζιλίκια πράγματα!

Ούτε είναι προτεραιότητα της Ελλάδας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή που έχει γίνει τόσο κακό στον τόπο μας.
Ασφαλώς, με διαλυμένη την παραγωγική βάση της χώρας και με ρημαγμένα τα μέσα παραγωγής από κακές πράξεις και χειρότερες παραλείψεις δεκαετιών, δεν είναι αυτή η πρώτη μας ανάγκη.
Μόνο που χρειαζόμαστε έναν πραγματικό Πρωθυπουργό κι όχι αυτόν τον παράφρονα που κάθεται στα τέσσερα, σαν το σκυλάκι στα πόδια της αφέντρας του, κουνώντας την ουρά του για ένα μπισκοτάκι.

Έχομε ανάγκη από έναν Πρωθυπουργό, που θα πάει στην Εσπερία και θα απαιτήσει, επί τέλους, την εφαρμογή των συνομολογημένων συνθηκών.
Τίποτα λιγότερο δε χρειαζόμαστε, αυτήν την ώρα.

Αυτά όλα, είναι και καθαρά και ξάστερα στο μυαλό του γείτονά μου, του μπάρμπα-Νίκου, που διαβάζει από τα γεννοφάσκια του τον «Ριζοσπάστη» και ψηφίζει από πάντα το κόμμα του Λαού. Αλλά τώρα που έχει φουντώσει το κακό, καταλαβαίνει κι αυτός ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι κι ότι τα εγγόνια του κινδυνεύουνε να γίνουνε σκλάβοι στα νύχια των εμπόρων των εθνών και των ξεπουλητάδων των οραμάτων, των ονείρων και των ελπίδων όλων μας, όπως λέει.

Αυτά κι άλλα πολλά μου κουβέντιαζε χτες το βράδυ ο μπάρμπα-Νίκος.
Καθαρά και ξάστερα τα βλέπει τα πράγματα, αυτός ο απλός, αλλά καθόλου απλοϊκός άνθρωπος, έτσι που τα λέγαμε, πίνοντας ξεροσφύρι ένα φρέσκο, νόστιμο κοκκινέλι από το πατρογονικό αμπελάκι του, που φοβάται ότι θα του το πάρει κι αυτό η τράπεζα, για εκείνο το παλιό δάνειο που το έχει πληρώσει χρυσό, τόσα χρόνια, αλλά που δεν αντέχει πια να το εξυπηρετεί.

Εκτιμώ, μου έλεγε στενοχωρημένος, ότι η λυσσαλέα και μονόπλευρη πολεμική του Γενικού μας Γραμματέα κατά του Συ.Ριζ.Α., θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερα τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος, στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.
Πιστεύω, μουρμούρισε, αφού έκανε μια μικρή παύση για να πιει αργά μια γουλιά κρασί, ότι θα συμβεί ξανά, αυτό που παρατηρήθηκε και τον Ιούνιο του 2012(*), και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, διότι, μην ακούς, εμείς οι κομμουνιστές αντιλαμβανόμαστε μια χαρά ποιο είναι το διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής και ξέρομε ότι αν δεν βγει πρώτος ο Αλέξης, τότε τις 50 έδρες θα τις πάρουν πάλι οι αχαρακτήριστοι που μας κυβερνούν.
Τους χαρακτήρισε, δηλαδή, τους ανάξιους κυβερνήτες μας, αλλά με λόγια βαριά, που δεν γράφονται: είναι και αθυρόστομος, ο μπάρμπα-Νίκος, μιλούσε και το κοκκινέλι στο άδειο του στομάχι...

"Αλίμονο μας, μονολόγησε, αν συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί οι προδότες. Αλίμονό μας, παιδί μου, αν παραμείνουν κατσικωμένοι στους σβέρκους μας, ετούτοι! Και μην ακούς, τι λένε οι δημοσκοπήσεις! Άλλο τι λέει ο κόσμος μέσα στον ενθουσιασμό του κι άλλο τι θα κάνει ο καθένας από μόνος του, όταν βρεθεί ενώπιος, ενωπίω της κάλπης", μου εξομολογήθηκε.

Και συνέχισε:"Τρέμουν πολλοί γέροι σαν κι εμένα, τι θ’ απογίνουνε αν δεν πάρουνε τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους κι ας το ξέρουν ότι θα κουτσουρευτούν κι άλλο, αν κάτι δεν αλλάξει δραστικά–κι ο ένας τρόμος, ότι θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτοί οι άθλιοι, τους τρώει τα σωθικά, αλλά είναι κι ο άλλος φόβος κι ο πανικός που σπέρνουν οι κερατάδες από τις τηλεοράσεις, που επηρεάζουν τόσον πολύ κόσμο! Καμιά σιγουριά δεν μου εμπνέουν οι δημοσκοπήσεις, γιατί ο τρομαγμένος κι ο αδύναμος, την τελευταία στιγμή, κιοτεύει μπροστά στην κάλπη και τον φοβάμαι τον ραγιά, πολύ τον φοβάμαι…"

Ο μπάρμπα-Νίκος, βλέπει καθαρά το πρόταγμα της ερχόμενης Κυριακής κι ας μην τους έχει σε πολύ σπουδαία εκτίμηση, τους παλιούς του συντρόφους, τους οπορτουνιστές, κατά που τους χαρακτηρίζει ο Γενικός Γραμματέας και κατά που γράφει κι ο «Ριζος» και συμφωνεί κι ο ίδιος…

Τι θα κάνει την Κυριακή, δεν μου είπε ο Μπάρμπα-Νίκος κι ούτε που τόλμησα να τον ρωτήσω. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καταλαβαίνει μια χαρά κι από μόνος του, ότι το καλπονοθευτικό σύστημα –όπως το χαρακτηρίζει, χωρίς να έχει καθόλου άδικο, θα κατανείμει πάλι την ψήφο του στο πρώτο κόμμα.
Αφού του την κλέβουν που του την κλέβουν την ψήφο, γιατί να μην την χαρίσει καλύτερα σ’ εκείνους που, τουλάχιστον, βλέπουν και υπόσχονται φως στο βάθος του τούνελ? Κι αν πάει χαράμι η ψήφος του, αν έχει δίκιο ο Γενικός του Γραμματέας, πρώτη φορά θα είναι?

Στο κάτω-κάτω της γραφής, η ψήφος του μπάρμπα-Νίκου, από τη Μαραθοκεφάλα, πάνω από το Κολυμπάρι των Χανίων, που μια ζωή ψηφίζει ΚΚΕ πάντα χαράμι πήγαινε.
Η ψήφος του χαράμι πάντα πήγαινε και χαράμι θα πηγαίνει εις τον αιώνα τον άπαντα, αν δεν βρεθεί μια έντιμη κυβέρνηση που να εφαρμόσει, επιτέλους, την απλή αναλογική...

Βιοπαλαιστής από γεννησιμιού του ο μπάρμπα-Νίκος, τον έμαθε η ίδια η ζωή να βάζει τις προτεραιότητές του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια και για τον μπάρμπα-Νίκο.

(*) Ο, όπως πάντα εμπεριστατωμένος, Γιώργος Δελαστίκ, μας θύμισε ότι μετά την κατάρρευσή του, που ακολούθησε το «βρώμικο» 1989 και την εκλογική ανυποληψία του ΚΚΕ κατά την επόμενη εικοσαετία, το κόμμα εκτινάχθηκε στο 8,48% στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, για να καταβαραθρωθεί εκ νέου, στο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του με 4,50% στις εκλογές του αμέσως επόμενου Ιουνίου 2012, λόγω της εκλογικής πόλωσης.

Εκείνη η διαφορά των τεσσάρων μονάδων ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά των φίλων του ΚΚΕ, όπως ο μπάρμπα-Νίκος, καλή ώρα, που βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά∙ κυρίως εκείνοι που προέρχονται από τις εκλογικές περιφέρειες όπου το ΚΚΕ ως κόμμα, με δεδομένο το ληστρικό εκλογικό σύστημα υπέρ του πρωτεύσαντα των εκλογών, δεν έχει ελπίδες εκπροσώπησης...

H εικονογράφιση, από μια ιδέα που είχε η ΟΚΤΑΝΑ

My Pillow Book


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/21/2015 09:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Κοντός ψαλμός, αλληλούια και για τον μπάρμπα-Νίκο!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες