ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Λοιπόν έχουμε πόλεμο»;

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός.
Η ιστορική αυτή φράση του Μεταξά προς τον Ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι το 1940 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Όχι, γιατί είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με κάποια ξένη χώρα, δόξα τω Θεώ, αλλά γιατί το εγχώριο κατεστημένο, οι ολιγάρχες δηλαδή, αντιδρά σφοδρά και από την πρώτη στιγμή σε αυτά που διαισθάνεται ότι θα ακολουθήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναγίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή να...
ζητούν κάποιοι τον λόγο από την, ή να κρίνουν μια, κυβέρνηση η οποία έχει ζωή μόλις ολίγων ημερών στην εξουσία.
Και μάλιστα μια κυβέρνηση που προέρχεται κυρίως από ένα κόμμα, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας!

Τα προβλήματα της κυβέρνησης πολλά και διάφορα…
Αρχίζουν από το «μέγα» θέμα που βασανίζει τους κκ Βενιζέλο και Παπανδρέου ως προς το ποιος θα πάρει το καλύτερο γραφείο στην Βουλή…
Ακολουθεί κατά βήμα η απαίτηση του κ. Σαμαρά για να έχει δύο γραφεία και αυτός στην Βουλή, ένα ως πρώην πρωθυπουργός και ένα ως αρχηγός της ΝΔ!
Προφανώς οι κύριοι αυτοί είχαν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα όταν συγκυβερνούσαν ή κυβερνούσαν την χώρα, οπότε δεν τους απασχολούν τα τρέχοντα θέματα που βασανίζουν όλους εμάς τους άλλους όμως.

Αλλά γιατί να μην αντιδρά έτσι το εγχώριο κατεστημένο όταν παίρνει θάρρος ή βλέπει συμμάχους από την συμπεριφορά Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων;
Μια συμπεριφορά η οποία είναι το λιγότερο απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη!
 Και αναφερόμαστε στον κ. Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα όσα ακολούθησαν την επίσκεψη του και τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα.
Γιατί μετά τον κ. Τσίπρα συναντήθηκε με τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη.

Ο κ. Σούλτς κατά την επίσκεψη του στον αρχηγό του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή στον κύριο Θεοδωράκη, δήλωσε ότι «Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. 
Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν»!

Που ακούστηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δηλώνει σε επίσημη επίσκεψη του σε μια ξένη χώρα, μέλος της ΕΕ, ποια κόμματα θα επιθυμούσε να συγκυβερνούσαν μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, που λέει ο λόγος, έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα τα «υπάκουα παιδιά» που την κυβερνούσαν;
Στην Ουκρανία νομίζει ότι ήλθε;
Πάλι καλά που δεν ζήτησε ο κ. Σούλτς να συγκυβερνά την χώρα και το κόμμα «ΠΗΓΑΣΟΣ», «ΔΟΛ», λέμε τώρα, αν υπήρχαν κόμματα με τέτοια ονόματα…

Και ας μην πούμε στον εν λόγω κύριο τι κάνει ο Ελληνικός λαός για την προτίμηση του αυτή…

Εκτός και αν ο Γερμανός (ας μην το ξεχνάμε αυτό) αυτός πολιτικός δεν έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά με το «καπέλο» του Αρχηγού των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…
Οπότε έτσι εξηγείται και η …αγάπη του προς τον κ. Βενιζέλο και η δήλωση του ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»!

Λέτε κύριε Σουλτς να μην το γνωρίζουμε αυτό;
Για αυτό άλλωστε οι Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, το Κόμμα των Κεντρώων.

Και οποία δικαίωση για τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο να τους δίνει τα εύσημα ένας Γερμανός πολιτικός!

Τέλος θα επισημάνουμε στον κ. Σούλτς ότι ο ρόλος του δεν είναι να ενημερώνει τα άλλα κόμματα για τις θέσεις της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Τσίπρα.
 Αυτό το κάνουν οι πολιτικοί μας από μόνοι τους….
Δεν έχουν ανάγκη έναν Γερμανό υπήκοο για τον ρόλο του ταχυδρόμου…
Εκτός και αν «κάρφωνε» σε αυτούς τον κ. Τσίπρα!

Αυτά βλέπουν μετά τα δικά μας τα παιδιά, τα εγχώρια μπουμπούκια, και ρίχνουν το χρηματιστήριο, ειδικά τις μετοχές των Τραπεζών, φέρνουν την καταστροφή με τις συντάξεις του κοσμάκη και δημοσιεύουν στα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και σε κάποια ξένα, ότι άλλο μαύρο και άραχνο μπορεί να φανταστεί κανένας.

Καλύτερη απόδειξη για τον πανικό που τους διακατέχει δεν μπορεί να υπάρξει…
Έφυγαν δυστυχώς από την εξουσία τα «φιλαράκια τα καλά» και ήρθαν οι «άλλοι».

Και άμα δεν προλάβουν να τους …στρώσουν, να τους διαφθείρει η εξουσία ή οι ίδιοι, τι θα γίνει;
Θα «πληρώσουν» τελικά τον λογαριασμό αυτοί που πρέπει, δηλαδή οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, αυτοί που «ανθράκευσαν» στους λογαριασμούς τους σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού κλεμμένα, μίζες, επιχειρηματικά δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν, αλλά ούτε και χρησιμοποιήθηκαν για τις επιχειρήσεις τους, τα κέρδη τους από την δημόσια περιουσία που απέκτησαν αντί πινακίου φακής;

Α, δεν πάμε καλά σε αυτό τον τόπο, θα λένε όλοι τους.
Στρωμένη δουλειά εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, όχι λίγα χρόνια, και θα τους χαλάσει την μανέστρα κάποιος Τσίπρας και η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ;

Άντε και ο «ηλίθιος» Ελληνικός λαός που τους ψήφισε;
Όλα και όλα.
Κάπως θα πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί…

Είπαμε, δείγματα έχουμε πάρει ήδη με το Χρηματιστήριο και τα δημοσιεύματα, τις αναλύσεις των «ειδικών» κλπ. Δόξα τω Θεώ λεφτά έχουν, και πολλά, και τα έβγαλαν και ακούραστα, οπότε οι λογικοί άνθρωποι αυτής της χώρας ξέρουν τι θα επακολουθήσει.

Η τοποθέτηση του κ. Νικολούδη της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος στην θέση του Υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς είναι μια ένδειξη για το τι έρχεται.
Για όσους έχουν μνήμη ή κρατούν καλά αρχεία, όταν ήταν ακόμη στην Ανεξάρτητη Αρχή ο κύριος Νικολούδης είχε πει την μεγαλύτερη αλήθεια που θα μπορούσε να πει κανείς στην Ελλάδα για την διαφθορά.
Ότι δηλαδή «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ.
Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- ή είχε μισθώσει ΜΜΕ.

Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή.
Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ.
Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ.
Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»!

Με λίγα λόγια έλεγε ότι οι ολιγάρχες κάνουν ότι γουστάρουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν με τα ΜΜΕ τους κυβερνήσεις, και οι πολιτικοί προσπαθούν να επιβιώσουν και αυτοί, να βγάλουν το ψωμάκι τους ακολουθώντας τις εντολές τους…

Και να μην ξεχάσουμε και κάτι άλλο σημαντικό που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης που θα πηγάζουν χωρίς να φαίνεται από τους «τραπεζίτες».
Ο κύριος Νικολούδης είχε μιλήσει στην Βουλή και είχε αναλύσει στους βουλευτές και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια….
Ιστορία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο(;;;)…. που λέει και το λαϊκόν άσμα!
Γνωρίζει δηλαδή ο κύριος υπουργός όσο κανένας άλλος και τι γινόταν και πως γινόταν η δουλειά. 
Δεν έβαλε δηλαδή ο κ. Τσίπρας έναν άσχετο στην θέση αυτή…

Αν δε ο κύριος Τσίπρας αρχίζει να εφαρμόζει είτε τα 22 μέτρα φωτιά όπως τα διαβάσαμε σήμερα στο ereportaz.gr είτε αρχίσει επιτέλους από τις δικαστικές αρχές η διερεύνηση των καταγγελιών του ΓΓ Διαφάνειας κ. Σούρλα, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο νέος υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, για τα «παστωμένα» περίπου 10 δις ευρώ στο εξωτερικό από τα κόκκινα δάνεια, ή για το λαθρεμπόριο/νοθεία καυσίμων και όλα τα άλλα, τότε δεν θα δούμε απλά εκφοβιστικές ενέργειες από πλευράς των θιγομένων ολιγαρχών με πτώση του Χρηματιστηρίου, δημοσιεύματα κλπ, αλλά ένα πραγματικό «πόλεμο».
Πόλεμο για την επιβίωση τους…

 Και ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος από τώρα για να τους πει και αυτός με την σειρά του όπως έκανε κάποιος άλλος το 1940: «Λοιπόν έχουμε πόλεμο»…

Έτσι, ή θα καθαρίσει επιτέλους κάποιος την Κόπρο του Αυγεία σε αυτή τη χώρα και οι Έλληνες θα ζήσουν και πάλι ελεύθεροι ή θα πνιγεί η Ελλάδα μας και εμείς μαζί της στον βόθρο της διαφθοράς, της σήψης και των μνημονίων.

 Άλλη επιλογή δεν υπάρχει!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/30/2015 02:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Λοιπόν έχουμε πόλεμο»; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες