ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Μας δουλεύουν όλοι "ψιλό γαζί"; Διεκδίκηση των αποζημιώσεων εδώ και τώρα.

Γράφει ο  Τρύφωνας Τιπούρτης.
Νέα γεγονότα προκύπτουν σχετικά με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και του αναγκαστικού ακτοχικού δανείου,  εφόσον υπήρξε δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις σε σχέση με την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής της χώρας μας σε περίπτωση σχηματισμού Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Γιέγκερ είπε συγκεκριμένα πως, "οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την Eλληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις ...
συμφωνίες της προηγούμενης".

Ο εκπρόσωπος του Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942,  τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Είπε, δε, ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.

"Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», τόνισε, και διευκρίνισε ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος, ενώ αναφέρθηκε και στη σύμβαση του 1960.

Με αυτήν, είπε, οι απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις".

Βέβαια όσο αφορά τα λεγόμενά του περί εκθέσεως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του πορίσματος των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, φυσικά και δεν μπορεί να είναι ενημερωμένος, τουλάχιστον έτσι πρέπει να πει, εφόσον όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά, η έκθεση παραδόθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εκείνος με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που η ολομέλειά του θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα χειρισθεί το θέμα.

Όσο αφορά τον ισχυρισμό πως "70 έτη μετά τον πόλεμο το δικαίωμα της Ελλάδος για την αποπληρωμή του Γερμανικού χρέους έχει παραγραφεί" γεννούνται πολλές απορίες, από τη στιγμή που δεν αναφέρεται πάνω σε ποιον διεθνή νόμο στηρίζεται αυτή η άποψη, και μάλιστα την ίδια χρονική στιγμή που ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γερμανίας ζητά από την Πολωνία και την Τσεχία να πληρώσουν αποζημιώσεις στους Γερμανούς που εκδιώχθηκαν το 1945-46 από τις χώρες αυτές.

Επίσης ενώ ο Γερμανός Υπουργός δηλώνει ότι "η Ελλάδα έχει παραιτηθεί του δικαιώματός της" αποφεύγει πεισματικά να αναφερθεί στο "που", "πως" και "πότε" έγινε αυτό.
Έτσι θεωρώ αναγκαίο το να αναφέρω ένα άρθρο από το πολιτικό κίνημα "Νέα Φιλική Εταιρεία", το οποίο ενώ στάλθηκε διάσπαρτο στα ΜΜΕ, εντούτοις δημοσιεύθηκε από ελάχιστα και αυτά ήταν, μάλλον, μόνο μέσα του διαδικτύου.

Το άρθρο της Νέας Φιλικής Εταιρείας ρίχνει φωτιά από την επικεφαλίδα του και μόνον, εφόσον έχει τίτλο "το χρονικό της μεγάλης προδοσίας" και μπορείτε να το βρείτε στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, αλλά και με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια αναφέρει πως υπήρξε μυστική συμφωνία από τα μέσα του 2000 μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της Γερμανίας, λέγοντας πως υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι η συμφωνία υπεγράφη στο Βερολίνο μεταξύ του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατά την διάρκεια της διάσκεψης με θέμα τη "Σύγχρονη διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα" που έγινε στις 2 και 3 Ιουνίου του 2000.
Μάλιστα παρών ήταν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον , επιθυμία του οποίου ήταν η Γερμανία να μην βιώσει ξανά, λόγω της αποπληρωμής των πολεμικών αποζημιώσεων, παρόμοιες εμπειρίες και καταστάσεις όπως μετά την λήξη του Α’ Π.Π.

Η συμφωνία αποτελούσε προϊόν των εισηγήσεων, που έκαναν οι υπουργοί των εξωτερικών, Γιόσκα Φίσαρ και Γεωργίου Παπανδρέου, μετά από διαβουλεύσεις που είχαν στο περιθώριο του ευρωπαϊκού συμβουλίου των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Στο κείμενο της συμφωνίας, αφού αρχικά γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην μακρόχρονη ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία, φιλία και συμμαχία των δύο λαών, που ξεκίνησε αμέσως μετά την λήξη του Β’ Π.Π., αναγνωρίζει η Ελλάδα στη Γερμανία ότι της συμπαραστάθηκε και την βοήθησε ενεργά στην διευθέτηση και στην εξάλειψη όλων των οικονομικών προβλημάτων που είχαν σταθεί εμπόδιο στην είσοδό της στην «ευρωζώνη».

Η Ελλάδα δεσμεύεται όπως αποσύρει την απαίτηση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου για αποπληρωμή των Γερμανικών οφειλών, όπως αυτή επεδόθη την 14η Νοεμβρίου του 1995 στο Γερμανικό ΥΠΕΞ, με "Νότα" του Έλληνα πρέσβυ στο Βερολίνο, Δρ. Μπουρλογιάννη-Τσαγκαρίδη.

Η Ελλάδα δηλώνει περαιτέρω, ότι κάνει αποδεκτή την «4 συν 2» συμφωνία της ενωμένης Γερμανίας του 1990, με τους νικητές του Β’ Π.Π., ως σύμφωνο ειρήνης, το οποίο την καλύπτει απόλυτα.

Ως εκ τούτου, παραιτείται η Ελληνική κυβέρνηση των «τυχόν» δικαιωμάτων της, για αποπληρωμή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, και βεβαιώνει ότι αποσύρεται κάθε απαίτηση, επί τούτω, που εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών ή των διεθνών δικαστηρίων, και υποχρεούται δε, όπως στο μέλλον αποτρέπει εν τη γεννέση της, κάθε προσπάθεια, τρίτων, που αποσκοπεί σε στόχους αντίθετους εκείνων στους οποίους αποβλέπει η Ελληνογερμανική κυβερνητική συμφωνία.

Συμφωνήθηκε όπως τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα, τόσο ως προς την ύπαρξη και το περιεχόμενο της σύμβασης, όσο και στην αποφυγή, πάση θυσία, μιας τυχόν επικύρωσης της από την Βουλή των Ελλήνων και το Bundestag.

Αμφότεροι των συμβαλλομένων υποστηρίζουν ότι, βάση του διεθνούς δικαίου, μετά την παρέλευση 20ετίας από τη σύναψή της και εφόσον δεν έχει προηγουμένως καταγγελθεί, νομιμοποιείται η σύμβαση αυτόματα και θεωρείται ως επικυρωθείσα!

Επίσης προβλέπονται βαριές κυρώσεις για τους παραβάτες των όρων και του πνεύματος που την διέπουν, όπως και αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες για την περίπτωση που υπάρξει καταγγελία της.
Υπάρχει δε και η πρόβλεψη, στην ίδια σύμβαση, για αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, και πως η Ελληνική κυβέρνηση είναι σύμφωνη εκ των προτέρων όπως της καταβληθεί, μετά την 04η Ιουνίου του 2020, χρηματικό ποσόν ύψους 2,5 δις. € και μάλιστα σε δέκα ετήσιες και άτοκες δόσεις.

Έτσι λοιπόν εξηγούνται οι δηλώσεις Σόιμπλε για τα χρέη του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Το άρθρο της Νέας Φιλικής Εταιρείας λέει πως η χώρα μας παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της αναφορικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις προκειμένου να μπει στην Ευρωζώνη.

Μα πολύ περισσότερο, πως όλα τα παραπάνω είναι εις γνώση όλων των Ελλήνων Πρωθυπουργών που ανέλαβαν από τις 16 Ιανουαρίου του 1996 και έπειτα.

Αναφέρεται επίσης και στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πρόσφατα στην Δ.Ε.Θ. αναφέρθηκε μόνον στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και όχι των λοιπών πολεμικών αποζημιώσεων, θεωρώντας έτσι, πως αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η είδηση για την ύπαρξη της σύμβασης έχει φτάσει ήδη στα αυτιά του και όπως διαφαίνεται, δεν επιδιώκει την καταγγελία της.Όπως αντιλαμβάνεστε αν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω μιλάμε όντως για το χρονικό της προδοσίας και θεωρώ, πως πρέπει να επέμβει άμεσα η εισαγγελία έτσι ώστε αν ισχύουν τα λεγόμενα του άρθρου να ξεκινήσουν έρευνες, και από την άλλη αν όχι, να λογοδοτήσουν οι αρθρογράφοι.

Γιατί με το παραπάνω κείμενο οδηγούμεθα στην διαπίστωση, ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα συνεργάζεται σε κλίμα απόλυτης αρμονίας και από κοινού, στην κοροϊδία του Ελληνικού λαού.

Αδιάψευστο πάντως στοιχείο είναι το γεγονός, πως οι Ελληνικές Κυβερνήσεις εδώ και 68 συνεχή χρόνια, έχουν στα χέρια τους νόμιμους, έγκυρους και έντοκους τίτλους κατά της Γερμανίας, τους οποίους επιμελώς αρνούνται να εξαργυρώσουν, μη αποδεχόμενες, επί τούτω, την εφαρμογή των διεθνών νόμων για το καλό και την ευημερία του λαού.

Είναι καιρός επιτέλους οι κυβερνώντες, όποιοι και αν προκύψουν έπειτα από τις εκλογές της 25 Γενάρη, να καταλάβουν πως είναι απαίτηση σύσσωμου του Ελληνικού λαού, η πλήρης αποπληρωμή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων όπως αυτές επιδικάστηκαν στο Παρίσι το 1946, καθώς και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου της Ελλάδας, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην δανειακή σύμβαση του 1942.

Να καταλάβουν πως πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και πράξεις και να μην μείνουν και πάλι στα λόγια.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/15/2015 03:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μας δουλεύουν όλοι "ψιλό γαζί"; Διεκδίκηση των αποζημιώσεων εδώ και τώρα. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες