ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Γ. Ματσούκας: " Mε αγώνες καταχτάμε τα δικαιωμάτά μας. "

Σε δήλωση του ο Γεώργιος Ματσούκας, γιατρός- υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας και τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσουμε οργανωμένοι όλοι μαζί το δικαίωμα στην περίθαλψη.

Να αγωνιστούμε για ίση, πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για...
όλους.

Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Βιώνουμε την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας, που ενώ είναι κοινωνικό αγαθό, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους δανειστές, σαν εμπόρευμα, με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς. Κυρίαρχη πολιτική είναι η ιδιωτικοποίηση και η πολιτική της πλήρους απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα της υγείας.
Όλα για το κεφάλαιο.

Μετακυλύουν το κόστος της περίθαλψης στις πλάτες των εργαζομένων, κλείνουν ή συγχωνεύουν νοσοκομεία, ολόκληροι τομείς, όπως για παράδειγμα η οδοντοϊατρική περίθαλψη, πετιούνται έξω από το σύστημα υγείας. Οι νοσοκομειακές μονάδες λειτουργούν με δραματικές ελλείψεις. Στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της δημόσιας υγείας, διαλύονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, θα έχουν περίθαλψη και θα ζουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν, οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν.
Αυτή η τάση διαμορφώνεται.

Αρρώστιες ξεχασμένες όπως η φυματίωση ξαναγυρίζουν, καμιά προληπτική ιατρική, καμία αγωγή υγείας δεν εφαρμόζεται και η θεραπεία, τα φάρμακα, οι εξετάσεις έγιναν είδος πολυτελείας. Όποιος δεν έχει να πληρώσει πηγαίνει «σαν το σκυλί στ αμπέλι».

Η «εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ» απευθύνεται στους εργαζόμενους στην περίθαλψη και στο λαό, για να διεκδικήσουμε οργανωμένοι όλοι μαζί το δικαίωμα στην περίθαλψη. Να αντισταθούμε στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Να αγωνιστούμε για ίση, πλήρη και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.

Μπορούμε να αντισταθούμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε. Αυτός είναι ο δρόμος της προοπτικής και της ελπίδας, πέρα από εκλογικές αυταπάτες, πέρα από διαπραγματεύσεις που οδηγούν στην υποταγή. Αυτός είναι ο δρόμος των λαϊκών συμφερόντων και των δικαιωμάτων.

Γεώργιος Ματσούκας,
γιατρός- υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/14/2015 03:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γ. Ματσούκας: " Mε αγώνες καταχτάμε τα δικαιωμάτά μας. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες