ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση-ΜΑΡΣ: " Στηρίξτε το ψηφοδέλτιό μας."

Προκήρυξη της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης.
Στην πρωτοβουλία για την Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση συσπειρωνόμαστε οργανώσεις και αγωνιστές της Αριστεράς που παλεύουμε να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο με σκοπό την έξοδο των εργαζομένων και της χώρας από την κρίση.

Οι προγραμματικές θέσεις της μετωπικής συμπόρευσης έχουν...
αναδειχθεί από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες:
- Ακύρωση των μνημονιακών μέτρων
- Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους και διαγραφή του
- Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα
- Κοινωνικά σχεδιασμένη παραγωγική αναδιάρθρωση της οικονομίας με επίκεντρο τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειονότητας
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας
- Ρήξη με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδέσμευση απ' αυτήν προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Ένα πρώτο, ελπιδοφόρο βήμα είναι η συνεργασία της Μετωπικής Αριστερής Συμπόρευσης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κοινή κάθοδος στις εθνικές εκλογές της 25/1/2015.

Βλέπουμε αυτή την εκλογική κάθοδο συναγωνιστικά και όχι αντιπαραθετικά με τον αγωνιζόμενο κόσμο όλων των σχηματισμών της Αριστεράς.

Καλούμε αγωνιστές/στριες της ζωής και του κινήματος να δώσουμε μαζί τη δύσκολη αυτή μάχη ακόμη και για την εκπροσώπηση στη Βουλή, σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη ημέρα και στην ανάγκη να πάρει την πρωτοβουλία το οργανωμένο εργατικό/λαϊκό κίνημα.

Διαχωριζόμαστε από την ηγεσία του Σύριζα, γιατί προσαρμόζεται στο κυρίαρχο σύστημα και επιλέγει το «ανήκομεν στην ΕΕ», αποδέχεται τις «κόκκινες γραμμές» που βάζουν οι δανειστές και υπόσχεται αλλαγές που δεν μπορεί να υλοποιήσει παραμένοντας σ’ αυτά τα πλαίσια. Πράγμα που την οδηγεί σε συμμαχίες με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου που ευθύνονται καίρια για την επιβολή των μνημονίων και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Διαφοροποιούμαστε από την ηγεσία του ΚΚΕ, γιατί μεταθέτει στο απροσδιόριστο μέλλον βαθιές αλλαγές, όπως η ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, που αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από τη σημερινή κατάσταση, και δεν εφαρμόζει στην πράξη ενωτική πολιτική στους αγώνες.

Ας μην έχουμε αυταπάτες
Στο μετά τις εκλογές διάστημα, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στα πράγματα, η μνημονιακή πραγματικότητα θα είναι παρούσα, όποια "μαστορέματα" κι αν γίνουν. Πώς θα βρει δουλειά το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων; Πώς θα ξαναλειτουργήσουν τα 2.000 σχολεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια; Πώς θα αποκατασταθεί το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων; Η υποβαθμισμένη υγεία και παιδεία, οι κατεστραμμένες κοινωνικές υποδομές; Οι καταπατημένες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες; Πώς θα γλιτώσει ο λαός από τους επαχθείς φόρους; Από το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος;

Αν δεν αμφισβητηθεί αποφασιστικά και μονομερώς το πλαίσιο της ΕΕ, όσο κι αν βαφτίζεται το κρέας ψάρι, θα εφαρμοστούν οι ίδιες πολιτικές ή θα κρατηθεί παγιδευμένη η χώρα στη σημερινή κατάσταση. Με (νέα) μνημόνια, λιτότητα, δημοσιονομική πειθαρχία, επιτήρηση από τις Βρυξέλλες.

Αυτά κρίνονται στις επερχόμενες εκλογές, παρόλο που η προεκλογική αντιπαράθεση συσκοτίζει τα πραγματικά διλήμματα.

Στις ημέρες και τους μήνες που έρχονται πρέπει να σηκωθεί η σημαία μιας μαχόμενης Αριστεράς που πιάνει το νήμα της ελπίδας όχι από τους κυβερνητικούς θώκους, αλλά από τους μεγάλους αγώνες, από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις, τις πλατείες των εκατοντάδων χιλιάδων.

Θέλουμε να απευθυνθούμε ιδίως σε εκείνους τους εργαζόμενους και αγωνιστές που σκέφτονται: «Να φύγουν αυτοί και βλέπουμε».

Ναι, πρέπει να ηττηθεί συντριπτικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Αλλά στο πρόσωπό της να καταδικαστεί και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ολιγαρχίας του πλούτου, και όχι να μπει και πάλι από την πίσω πόρτα με μερικές πιο «αξιοπρεπείς» παραλλαγές.

Ο λαός μας ψήφισε πολλές φορές «να φύγει η Δεξιά, οι κλέφτες, οι διεφθαρμένοι». Και διαψεύστηκε.

Η ίδια ουσιαστικά πολιτική, με ίδια ή άλλα πρόσωπα και πολιτικούς σχηματισμούς, αναδύεται συνεχώς από όλους τους πόρους του καπιταλιστικού συστήματος, από την επικυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, από πολιτικά κόμματα που προσαρμόζονται στο σύστημα, πολλές φορές μέσα από μια πορεία «έντιμων συμβιβασμών».

Πόσες κυβερνήσεις δεν εναλλάχτηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες; Πόσες υποσχέσεις δεν δόθηκαν στους εργαζόμενους για καλύτερες ημέρες; Πόσες φορές δεν ανέθεσε ο λαός σε μια «άλλη» κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματά του; Διαψεύστηκε.

Δεν αρκεί σήμερα να φύγει ο Σαμαράς. Μαζί του πρέπει να φύγει το χρέος, η τρόικα και η επιτήρηση. Πρέπει να καταργηθεί όλο το μνημονιακό οικοδόμημα. Με ρήξη και αποδέσμευση από όλα όσα μας βούλιαξαν στη χρεοκοπία. Χωρίς καμιά υποχώρηση ή ενσωμάτωση στο κατεστημένο.

Θέλουμε ακόμη να απευθυνθούμε στους αγωνιστές/τριες της Αριστεράς που επιλέγουν το "μικρότερο κακό" γνωρίζοντας μέσα τους την πιθανή οδυνηρή κατάληξη.

Με την ενίσχυση του ψηφοδελτίου «ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΡΣ», δυναμώνει η προοπτική, την επόμενη ημέρα, να συγκροτηθούν οι δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, να ενισχυθεί η μετωπική προσπάθεια, και ο εργαζόμενος κόσμος να πάρει κουράγιο στον αγώνα του.

Για το μέτωπο των εργαζομένων και της νεολαίας που θα βάλει τέλος στην πολιτική της ολιγαρχίας του πλούτου και της ΕΕ.
Για έναν άλλο δρόμο για το λαό και τη χώρα μας.
Ψηφίστε - στηρίξτε το ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση –ΜΑΡΣ, Πολιτική Συνεργασία Δυνάμεων και Αγωνιστών/στριών. antapocrisis.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 1/24/2015 02:41:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση-ΜΑΡΣ: " Στηρίξτε το ψηφοδέλτιό μας.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες