ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Μπρεκουλάκης Γιάννης: " Να συστρατευθούμε οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας."

Η οικονομική κρίση αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.

Ζούσαμε με δανεικά, χωρίς να παράγουμε, καθοδηγημένοι από κομματικούς μηχανισμούς και ανθρώπους που τελικά μόνο παρεμπιπτόντως νοιάζονταν για την πλειονότητα του ελληνικού λαού και την ανάπτυξη της χώρας.
Η σωρεία των σκανδάλων και οι ...
αποκαλύψεις για δραστηριότητες που ζημίωναν το ελληνικό κράτος δεν ήταν παρά ένα απόστημα που έσκασε, αποκαλύπτοντας ένα διεφθαρμένο σύστημα που για δεκαετίες έχωνε όλο και πιο βαθιά τις ρίζες του και άπλωνε τα πλοκάμια του σε όλες τις εκδηλώσεις του δημόσιου βίου, προκαλώντας παρενέργειες, που τελικά οδήγησαν τη χώρα στην ουσιαστική χρεοκοπία και παρέδωσαν τα κλειδιά της στην Τρόικα.

Η ένταση της κρίσης είναι όμως παρελθόν. Η χώρα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, κατόρθωσε να ορθοποδήσει, να διατηρηθεί στον κύκλο των ευρωπαϊκών χωρών, να ξαναποκτήσει κάποιο κύρος και να αφήσει στο παρελθόν τον εφιάλτη της καταδίκης και της απομόνωσης. Τα μνημόνια οδεύουν στο τέλος τους, αφήνοντας όμως πίσω τους τραυματισμένο τον κοινωνικό ιστό.

Την ώρα που όλοι άρχισαν να μιλούν για το αύριο της χώρας, είναι απαραίτητο να φέρουμε έναν νέο, φρέσκο άνεμο στα κόμματα, στην κοινωνία, στη ζωή μας.

Είναι απαραίτητο να συστρατευθούμε κάποιοι νέοι πολιτικοί, κάποιοι άνθρωποι που έχουν βάλει σκοπό τους να αλλάξουν τα πάντα, ακριβώς επειδή μπορούν, επειδή δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα ή επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Δεν ζητώ την ψήφο σας για τα προνόμια και τον μισθό του βουλευτή. Ό,τι απέκτησα, το απέκτησα με κόπο και αγώνα.
Δεν είμαστε επαγγελματίες που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν για τον εαυτό τους τις παροχές και τα οφέλη που προσφέρει η εξουσία, αλλά ούτε και ερασιτέχνες ώστε να μην μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης.
Οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν στη δημόσια ζωή εξαιτίας δεσμεύσεων που απέρρεαν από τα μνημόνια και που αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό του κράτους και του δημόσιου τομέα, ήταν αναγκαίες.

Έγιναν πολλά, πολλά πράγματα άρχισαν πια να τακτοποιούνται, οι δυνάμεις όμως της συντήρησης, αυτές που θέλουν την άπνοια και την έλλειψη οργάνωσης του κράτους στη βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπάρχουν και αντιστέκονται με κάθε τρόπο και έχουν μέσα πολλά.

Η διαφθορά και η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις είναι εδώ στενά δεμένες με μέρος του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων που επιμένουν σε μεθοδεύσεις που αποδυναμώνουν κάθε εγχείρημα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να πάει μπροστά. Που θα αναπροσανατόλιζε την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας έναν νέο και ισχυρό παραγωγικό ιστό, που θα έδινε μια αναπτυξιακή πνοή.

Που θα εκμεταλλευόταν τις υγιείς επιχειρηματικές μονάδες, την ευφυΐα των Ελλήνων, τις τεχνολογικές γνώσεις των νέων ανθρώπων, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τον υποθαλάσσιο πλούτο της.
Όσο περισσότερο προσπαθούν κάποιοι οραματιστές πολιτικοί, και υπό την πίεση της Ευρώπης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντίσταση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων –των κερδοσκόπων, των τζογαδόρων και των εκπροσώπων τους– στην επιβολή ενός ορθολογικού μοντέλου διαχείρισης, στις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.
Το χάος, η έλλειψη κανόνων, θεσμών και διαφάνειας τους βολεύει. Έτσι πορεύτηκαν για δεκαετίες, έτσι έμαθαν, έτσι θέλουν. Σε βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων, εργαζομένων και επιχειρηματιών που θέλουν μια Ελλάδα ανοιχτή στις νέες προκλήσεις και όχι ουραγό.

Τώρα, ένα βήμα πριν από το οριστικό τέλος των μνημονίων, απαιτείται μια μεγαλύτερη προωθητική δύναμη. Χρειάζεται να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα κι εκείνους που τα έχουν επιλέξει ως τρόπο ζωής, για να αντιμετωπίσουμε την ύφεση, για να έχουμε ανάκαμψη, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.
Να στείλουμε στο περιθώριο όλους όσοι μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος και ζητούν παλινόρθωση αυτού που φεύγει.

Για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να στείλει στη Βουλή ανθρώπους κοινωνικά ευαίσθητους, ικανούς, επιτυχημένους επαγγελματικά, έμπειρους, με γνώση και επάρκεια.
Νέους πολιτικούς που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν το κόμμα τους, να αλλάξουν το κράτος και την κοινωνία. Με πρόγραμμα και προγραμματισμό, με ιδέες και με μια πρακτική νοοτροπία που θα υπερπηδά τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, τις πελατειακές και τις σχέσεις διαπλοκής.

Ανθρώπους που δίνουν μια νέα προοπτική στη χώρα έχοντας πλήρη επίγνωση και αυτογνωσία του ποιοι είμαστε, τι έχουμε, πού μπορούμε να φτάσουμε ως κοινωνία.

Αναγκαίο είναι το κοινωνικά ενδιαφέρον, αυτό ήταν και είναι το πιστεύω που προτάσσω αυτές τις δύσκολες ώρες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την επιλογή μου ως υποψηφίου βουλευτή στην Περιφέρεια της Φθιώτιδας. Δώστε μου τη δύναμη να αποδείξω πως δεν είμαι μια από τα ίδια, ακριβώς μη ψηφίζοντας μία από τα ίδια, πως μπορώ να αναλάβω και να εκπληρώσω κάθε καθήκον που θα μου ανατεθεί με κρίση και αποτελεσματικότητα.
Καλώ να συστρατευθούν μαζί μου οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας.
Οι άνθρωποι του ρίσκου και όχι του βολέματος.
΄Ολοι όσοι θέλουν τη γλώσσα της αλήθειας.

Οι μικροεπιχειρηματίες που τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις ή τις εταιρίες τους. Με σκληρή φορολογία, έλλειψη ζήτησης και χωρίς τραπεζική βοήθεια.
Όλοι αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και δυσκολεύονται και απαιτούν σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση της φορολογίας, ρυθμίσεις των δανείων και χρεών τους.
Αποφάσισα να συμμετάσχω και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου χωρίς να προέρχομαι από πολιτικό ή επιχειρηματικό τζάκι, από τα κομματικά φυτώρια ή τον αμαρτωλό χώρο του συνδικαλισμού, τρία περίπου χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση του 2012.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με ψήφισαν σε εκείνες τις εκλογές και τους ζητώ να το ξανακάνουν, ενισχύοντας τη Νέα Δημοκρατία που έδωσε μια πολύτιμη, τεράστια μάχη να κρατήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ. Το κόμμα που ανανεώνεται και αποτελεί συνέχεια του καρακαμανλικού του παρελθόντος, που τολμά να χτίζει μέσα από οδύνες μια νέα Ελλάδα. Με ξακάθαρο όραμα, ιδεολογία και πολιτικό αφήγημα απέναντι σε ένα συνοθύλευμα απόψεων, καιροσκοπικών συμμαχιών, δημαγωγίας, λαϊκισμού και έντονου κρατισμού.
Σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Μπρεκουλάκης,
υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Το 1978 πέρασα στο Ε.Μ.Π. στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, απ' όπου αποφοίτησα το 1983.
Μέχρι το 1985 σπούδασα στο ICBS, όπου και απέκτησα το MBA. Από το 1984 είμαι μέλος του Τ.Ε.Ε.
Το 1987 και μέχρι το 1989, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο AECL (Atomic Research Energy of Canada Limited) Pinawa (Manitoa) Canada, όπου και απέκτησα MSc. Από το 1989 έως και το 1995 συμμετείχα σε ερευνητική ομάδα στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Το 1995 αναγορεύτηκα διδάκτορας στο Ε.Μ.Π. στον τομέα "Επιστήμη και Τεχνική των Υλικών".
Από το 1995 έως το 2000 διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης στον ίδιο τομέα. Από το 1989 έως και σήμερα δραστηριοποιούμαι, με έδρα τη Τραγάνα, στον ιδιωτικό τομέα (Φυτώριο, Οινοποιείο).


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 1/24/2015 03:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Μπρεκουλάκης Γιάννης: " Να συστρατευθούμε οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες