ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο Αλέξης με εξουσία και οι Τούρκοι με "βουλιμία".

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας. 
Η άνοδος στην εξουσία συνοδεύεται με συγχαρητήρια και ευχές, αλλά και με την υπόδειξη του Σοφοκλή ότι ¨ αρχή άνδρα δείκνυσι¨ υπονοώντας ότι η ποιότητα του άνδρα φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας του Παύλου γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του ...
1974 ( αρχείο βιογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ). Ουσιαστικά γεννήθηκε σε μία ημεροχρονολογία που ¨σύριζα¨ ξεκινούσε η ιστορική διαδρομή της Μεταπολίτευσης συμπίπτοντας με την ανείπωτη Εθνική Τραγωδία της Κύπρου.

Αν ο κ. Τσίπρας κόψει ¨σύριζα¨ τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης μέσα στην οποία ανδρώθηκε όπως όλοι μας θα το δούμε σύμφωνα με το προηγούμενο ρητό ¨ ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι¨. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ανήκει και ο ίδιος στην χορεία των ηγετών ανδρών της περιόδου αυτής. Και πάμε στα καθ ημάς…

Κατά μια παράξενη χρονική συγκυρία την επόμενη της επίσκεψης του κ. Νταβούντογλου στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι πάμε για εκλογή ΠΔ με όλη την σειρά γεγονότων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με ισχυρό ποσοστό.

Στο χρονικό αυτό διάστημα οι Τούρκοι πέραν των συνηθισμένων παραβιάσεων και των ανακοινώσεων για δέσμευση περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις δεν τέντωσαν ιδιαιτέρως το σχοινί, αναμένοντας την έκβαση του αποτελέσματος των Ελληνικών Εκλογών.

Το έκαναν αυτό για να δούνε και να αντιδράσουν ολοκληρωμένα βάσει των πολιτικών εξελίξεων μας. Αν βάλουμε δίπλα-δίπλα τους Γερμανούς, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους περισσότερο από αυτούς για τις Ελληνικές Εκλογές προβληματιζόταν οι Τούρκοι.

Και γιατί;
¨τα νερά ήταν ήδη χαρτογραφημένα¨ στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων με την ΝΔ και το Πασοκ. Τόσα χρόνια ταξίδια, συνέδρια, συμφωνίες, μεικτά υπουργικά συμβούλια , χαμόγελα, οικειότητες έδινα στους γείτονες το know-how των συνομιλητών τους. Με λίγα λόγια τους ήξεραν ¨απ έξω και ανακατωτά¨ εδώ και σαράντα χρόνια με κορυφαία την στιγμή που ο άνεμος σήκωσε την Ελληνική Σημαία από τα ΙΜΙΑ. Τώρα όμως τι;

Ο Τούρκος στην σημερινή συγκυρία που όλα τα παγκόσμια γεωπολιτικά είναι ανοικτά γύρω του και θέλει να τελειώνει με τις εκκρεμότητες του Αιγαίου και της Κύπρου βλ ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες, ενεργειακά κοιτάσματα κ.α.

Θα θελήσει να μειώσει το χρονικά διάστημα ¨γνωριμίας¨ με την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ,ακριβώς γιατί δεν τον παίρνει ο χρόνος και καθ ότι τον πιέζουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό του. Και πως ο Τούρκος θα μειώσει τον χρόνο προσαρμογής με τα νέα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδος και θα μάθει το know-how των συνομιλητών του ;

Με ένα δυνατό γεωπολιτικό test που θα βάλει πιθανώς στο Αιγαίο, μπορεί δε παράλληλα να δώσουμε και εξετάσεις και στην Κύπρο βλ . ΑΟΖ

Κάποιοι μάλιστα που πληγώθηκαν πρόσφατα από την ισχυρή αντιμνημονιακή ετυμηγορία των Ελλήνων μπορεί παράλληλα με τα δική τους έμπνευσης οικονομικά test που θέλουν να βάλλουν στην χώρα να χαρούν ιδιαιτέρως για τις ¨εξετάσεις¨ που ετοιμάζουν οι Τούρκοι για εμάς.
Με λίγα λόγια το αμέσως επόμενο διάστημα ο Ελληνικός Λαός θα δώσει πολλές ¨εξετάσεις¨ και ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ για όλους πιστούς και άθεους.

¨τα χρόνια είναι δύσκολα και αυτοί που δεν ζούνε πνευματικά εκ των πραγμάτων θα αναγκασθούν να ζήσουν πνευματικά¨ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Και μια που μιλάμε για ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ την χτεσινή βραδιά της καταμέτρησης των ψήφων την προσευχητική σιγαλιά στο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ την διέκοπτε επανειλημμένα ο τρομερός θόρυβος από πολεμικά αεροσκάφη που μάλλον εμπλεκόταν σε αερομαχίες ανοικτά του Άθωνα στο Βόρειο Αιγαίο.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/27/2015 12:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Αλέξης με εξουσία και οι Τούρκοι με "βουλιμία"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες