ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο Ερντογάν θα "πάθει χειρότερα" από αυτά που "έπαθε" ο Καραμανλής;

Γράφει οΔρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Αυτές τις ημέρες οι εκπλήξεις και οι πληροφορίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο φίλος μου Ηλίας από την άλλη άκρη του τηλεφώνου συγκινημένος από την χαρά της Αγιοκατάταξης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη μου εκμυστηρεύθηκε τον λογισμό του με βάσει την γεωπολιτική επικαιρότητα που τρέχει αυτές τις στιγμές στην γειτονία μας.

Κώστα, άνοιξε το διαδίκτυο να δεις ότι ο ¨πολύς¨ Ερντογάν θα πάθει...
χειρότερα από αυτά που έπαθε ο Καραμανλής εξ αιτίας του Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη. Τότε κάποιοι πήγαν να μας ταΐσουν ¨κόλλυβα¨ , αλλά τελικά θα τα φάνε οι Τούρκοι. Αναλύοντας την εκτίμηση του αυτή είδα που είχε δίκαιο.

Πάντα το στρατηγικό μάτι των Ρώσων από την εποχή ιδιαίτερα της Μεγ. Αικατερίνης καλοβλέπει τις θερμές θάλασσες της Μεσογείου.

Έτσι με έξυπνες κινήσεις η Ελληνική ηγεσία του 2007 έφτασε στον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης  σχεδιαζόμενο αγωγό πετρελαίου που δεν υλοποιήθηκε, ο οποίος προβλεπόταν να μεταφέρει αργό πετρέλαιο, προέλευσης από την Κασπία Θάλασσα, από το λιμάνι του Μπουργκάς σε τερματικό σταθμό στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.
Από το καλοκαίρι του 2010 (έτος που προβλεπόταν αρχικά η ολοκλήρωση του έργου) η βουλγαρική πλευρά άρχισε να προβάλλει αντιρρήσεις, για να φτάσει το Δεκέμβριο του 2011 να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρησή της από το σχέδιο.
el.wikipedia.org/wiki

Φυσικά τις έξυπνες αυτές κινήσεις τις πληρώσαμε με τις ανθρώπινες απώλειες του πύρινου ολοκαυτώματος που ξέσπασε στην Ελληνική Επικράτεια βλ. Ηλεία κα , τις νύκτες βανδαλισμού στην πρωτεύουσα των Αθηνών βλ. Δεκεμβριανά και λίγο αργότερα με την είσοδο μας στα ανθρωποκτόνα μνημόνια. ¨κάποιοι μας έστελναν μηνύματα … βάλτε μυαλό…¨

Όμως οι Ρώσοι δεν το έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να επαναλάβουν και εξ αιτίας των επιβαλλομένων οικονομικών κυρώσεων και γεωπολιτικών ανατροπών το ¨ πείραμα Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ¨ με άλλους συνεταίρους πιο τσαχπίνηδες.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014 συναντιέται ο Πούτιν με τον Ερντογάν στην Τουρκία. ¨Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μόσχα θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά κατά 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο πλαίσιο του έργου του αγωγού Blue Stream, που είναι ο αγωγός ρωσικού φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.
 «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει το αέριο, τότε θα διοχετευτεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε ο Πούτιν και έριξε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βουλγαρία καθώς η μεν πρώτη έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής των επίγειων τμημάτων του South Stream.

Η Μόσχα, επίσης, θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 6% για τους Τούρκους από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και έπεται συνέχεια στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών αφού είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ένα κόμβο διαμετακομιδής  φυσικού αερίου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα για να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο για να αντισταθμίσει την απώλεια του South Stream.
Σημειώνεται ότι ο  αγωγός θα ξεκινούσε από το Νότο της Ρωσίας, υποθαλάσσια στη Μαύρη Θάλασσα, θα έφτανε στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Έτσι, φαίνεται η Ρωσία πως αποκτά ένα σύμμαχο και δείχνει τα “δόντια” της στην Ευρώπη, ενώ η Τουρκία αναβαθμίζεται ως διαμετακομιστικός κόμβος ενεργειακών πόρων και λόγω του Ναμπούκο  (Τουρκία- Βουλγαρία- Ρουμανία- Ουγγαρία- Αυστρία).
Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι οι αγωγοί που περνάνε μέσα από το έδαφος της Ουκρανίας θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας για την παράδοση αερίου στις χώρες της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.¨
kontranews.gr/Τρίτη 02/12/14 - 10:22

Οι Ρώσοι με τα ζόρια που έχουν πληρώνουν σήμερα τοις μετρητοίς και δέχονται και μεταχρονολογημένες επιταγές. Μέσα σε λίγες μέρες υλοποίησαν όλο αυτό το πλάνο της στρατηγικής συμφωνίας τους με τους Τούρκους και το έβαλαν σαν ¨μπόμπα¨ στα πόδια του Σουλτάνου Ερντογάν.
14 Ιανουαρίου του 2015

¨Με μια δήλωση-βόμβα ο ισχυρός άνδρας της Gazprom Αλεξέι Μίλερ διαγράφει από τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου και δηλώνει ότι οι αγωγοί μεταφοράς φ/α που περνούν από αυτή θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τον ελληνοτουρκικό αγωγό φ/α!

Στη δήλωση του ο Α. Μίλερ «ενημερώνει» την Ε.Ε. ότι πλέον θα παραλαμβάνει από την Ελλάδα το φυσικό αέριο που διέρχεται αυτή τη στιγμή από την Ουκρανία και τους καλεί να προχωρήσουν στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την παραλαβή του αερίου και μάλιστα με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εντός των «επόμενων ετών».

«Οι όγκοι του ρωσικού φυσικού αερίου, που περνούν μέσα από την Ουκρανία, θα στραφούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και η Ευρώπη πρέπει να βιαστεί να κατασκευάσει υποδομές διακίνησης του φυσικού αυτού αερίου στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να το παραλάβει στο νέο «σημείο παράδοσης-παραλαβής» από τα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και ανεξάρτητα από την κάθετη αναβάθμιση της Τουρκίας η οποία μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο κόσμο φ/α όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του κόσμου αφού όλοι οι αγωγοί θα περνούν από αυτή (TAP, Μπακού- Τσεϊχάν, Turkish stream κ.α.) η Ελλάδα αποκτά κρίσιμη στρατηγική σημασία σε ότι αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ε.Ε¨.
defencenet.gr 
triklopodia.gr/14 Ιανουαρίου 2015

Μην χαίρεστε γιατί η ¨μπόμπα¨ που μπήκε στα πόδια του Σουλτάνου μπορεί να πάρει ¨ξώφαλτσα¨ και εμάς όπως επί Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης . Οι Ρώσοι βιάζονται ή γνωρίζουν το παιχνίδι και επιταχύνουν τις εξελίξεις. Ίσως να γνωρίζουν ότι η Ουκρανία θα γίνει σύντομα στην εαρινή περίοδο πεδίο στρατιωτικών αντιπαραθέσεων και δεν μπορεί από εκεί να περνούν αγωγοί.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μίλερ επανέλαβε γι” άλλη μια φορά ότι ο αγωγός South Stream είναι παρελθόν, τονίζοντας ότι «O νέος αγωγός φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία και θα καταλήγει στην ΕΕ μέσω Ελλάδας είναι η μοναδική διαδρομή, μέσω της οποίας είναι δυνατή η μεταφορά των 63 δισ. κυβικών μέτρων ρωσικού αερίου, που διακινούνται σήμερα μέσω της Ουκρανίας. Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν.
  Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ενημερωθεί γι” αυτό και τώρα είναι αποστολή τους να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου από τα σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας» δήλωσε ο Α. Μίλερ.

Κατά τον κ. Μίλερ, η ΕΕ «έχει χρόνο μερικών ετών το μέγιστο», καθώς χαρακτήρισε «πάρα πολύ αυστηρό το χρονοδιάγραμμα», εκτιμώντας ότι για να συμβαδίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες με αυτό θα πρέπει, η κατασκευή νέων αγωγών «να ξεκινήσει ήδη από σήμερα». Μέχρις εδώ καλά τα λένε οι Ρώσοι… Τους Αμερικανούς όμως τους ρωτήσανε ; και φυσικά δεν λέμε τους Ευρωπαίους γιατί οι ενεργειακές πολιτικές τους είναι παραρτήματα της αντίστοιχης των συμμάχων Αμερικάνων αλλά κάπου σκαλώνουν γιατί φοβούνται τώρα που τελειώνουν τα ενεργειακά αποθέματα τους και ο χειμώνας συνεχίζεται σκληρός.

Τι θέλουν να πετύχουν οι Ρώσοι με την εις νότο κάθοδο των ενεργειακών αγωγών; Βάζουν το τυρί στη φάκα και λένε στους Ευρωπαίους αφού θα κτυπηθούμε που θα κτυπηθούμε στην Ουκρανία για να ξεκαθαρίσουμε τις εκεί υποθέσεις μας, τουλάχιστον αφήστε ελεύθερο τον νότιο διάδρομο για την ενεργειακή τροφοδοσία σας.

 Όμως ηθελημένα ή αθέλητα προκαλούν το αντίπαλο δέος των στρατηγικών επιλογών της Αμερικάνικης ενεργειακής πολιτικής και ουσιαστικά ¨φορτώνουν¨ γεωπολιτικά τον άξονα Ελλάδος –Τουρκίας με όλα τα γνωστά προβλήματα του που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν αιτίες για να χαλάσει το νέο πείραμα τους ¨ Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης ¨ Για να το πούμε πιο απλά και να θυμηθούμε τον Πνευματοκίνητο Άγιο Παίσιο…

Οι Αμερικάνοι με τέτοιες ρωσο-τουρκικές συμφωνίες ¨βράζουν στο ζουμί τους¨ και ταυτόχρονα ¨βράζουν και τα κόλλυβα¨ των φίλων και συμμάχων τους Τούρκων που πλέον τους θεωρούν αφερέγγυους. Η συνέχεια έρχεται ταχύτατα στις οθόνες της καθημερινότητας μας και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ γιατί κάποιοι άφησαν την Ελλάδα ¨γυμνή στην μπόρα που έρχεται¨.

Με όλα αυτά που έρχονται καταπάνω η Ελλάδα μας θα ξαναντυθεί από μόνη της και θα φορέσει τα γιορτινά της. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ Μας το ¨ευαγγελίσθηκε¨ ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/16/2015 06:57:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Ο Ερντογάν θα "πάθει χειρότερα" από αυτά που "έπαθε" ο Καραμανλής;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες