ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κουτί της Πανδώρας.

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ προηγείται. Μικρές διαφορές από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, ως προς τα ποσοστά του μόνο υπάρχουν.

Ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30% δείχνει αποφασισμένους να το ψηφίσουν, με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί αρκετά κοντά μεν αλλά χωρίς καμία ...
σιγουριά πως θα μπορέσει τις τελευταίες ημέρες να περάσει μπροστά.
Σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων και το ποσοστό της αποχής. Πολύ πιθανό λοιπόν είναι να δούμε στην εξουσία ένα κομμουνιστικό κόμμα.

Μπορεί να φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πετύχει την αυτοδυναμία, όμως κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα που ακολουθούν με μεγάλη διαφορά, γύρω στο 4-5%, μπορεί τελικά να γίνουν το σκαλοπάτι του κόμματος αυτού προς την εξουσία.

Μιλώντας με αρκετό κόσμο, άκουσα πολλοί να μου λένε πως όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα, αριστερό είναι και σαν τέτοιο τι πειράζει, αριστερό, δεξιό, πιο αριστερό, πιο δεξιό.
Έτσι γίνεται εύκολα αποδεκτό.

Όμως δεν είναι έτσι, είναι ένα κόμμα κομμουνιστικό, εχθρικό προς την αστική δημοκρατία, υπέρμαχο της ταξικής πάλης με όνειρα λαϊκής δημοκρατίας και μαρξιστικής - λενινιστικής οικονομίας κεντρικού σχεδιασμού.

Ας κάνουμε λοιπόν μία αναδρομή για να δούμε καθαρά πως έχουν τα πράγματα.
Το ΚΚΕ δημιουργήθηκε το 1918 με αρχική ονομασία: Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.).
Την σημερινή του ονομασία την πήρε το 1924.
Το 1947 κηρύσσεται παράνομο και μετά από λίγα χρόνια χρησιμοποιεί την ΕΔΑ ως φορέα πολιτικής παρουσίας.

Φθάνουμε στο 1968 οπότε το κομμουνιστικό κόμμα διασπάται σε ΚΚΕ (πιστό στην Σοβιετική Ένωση) και στο ΚΚΕ Εσωτερικού που δεν δέχεται την ηγεμονία της ΕΣΣΔ.
Το 1988 το ΚΚΕ εσωτ. μετονομάζεται σε Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) και μετά από έναν χρόνο το ΚΚΕ ενώνεται με την ΕΑΡ στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου από τον οποίο θα αποχωρήσει μετά από δύο χρόνια.

Το 2004 ο Συνασπισμός της Αριστεράς μαζί με διάφορα μικρά κομμουνιστικά κόμματα δημιουργούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μικρά αυτά κόμματα που απετέλεσαν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα:
ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά),
Κομμουνιστές Οικολόγοι,
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά),
Κομμουνιστές Τροτσκιστές,
ΕΠΑ (Ενεργοί Πολίτες Αριστεροί),
ΚΕΔΑ (Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς),
Κομμουνιστές Ενωτικοί,
Κοκκινοκομμουνιστές Τροτσκιστές,
ΣΥΝ (Ευρωκομμουνιστές Μαρξιστές),
Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα,
ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας),
Κομμουνιστές Μαοϊκοί,
Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας,
ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα),
Ομάδα Ρόζα
και κάποιες μικρές ομάδες ακόμα.

Γίνεται λοιπόν σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα κομμουνιστικό, σαρξ εκ σαρκός.
Οι διαφορές του με το ΚΚΕ βρίσκονται στο ποιος θα ηγείται αλλά και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιλάβει Τροτσκιστές, Μαοϊκούς κλπ οι οποίοι δεν είναι αποδεκτοί από το ΚΚΕ που ακολουθεί με ευλάβεια τις δογματικές αρχές του.

Πιστεύω πως κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει αυτά να τα γνωρίζει ώστε συνειδητά πλέον να αποφασίσει για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του.

 Πολλοί ελπίζουν πως το τόσο όμορφο εξωτερικά κουτί που τους παρουσιάζουν θα τους φέρει ένα καλλίτερο αύριο.
 Όμως το βράδυ των εκλογών αν το κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει, από μέσα θα πεταχτούν όλες οι συμφορές και μόνο η ελπίδα θα μείνει μέσα να περιμένει.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/24/2015 06:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο ΣΥΡΙΖΑ και το κουτί της Πανδώρας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες