ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Πανικός στη Siemens λόγω ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας».
Ο απελθών Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος από τη Σιδηρά Κυρία της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία - ως Πρωθυπουργός - στις 24 Αυγούστου 2012, υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μόλις ημέρες πριν την επίσημη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της...
αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

Όμως, κύλησε το νερό στο αυλάκι και αισίως φτάσαμε στην 25η Ιανουαρίου 2015. Ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών που προκάλεσε η μη εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την απελθούσα πλέον Βουλή.

Το αποτέλεσμα υπήρξε συντριπτικό για τη ΝΔ του Σαμαρά που υποχώρησε στη δεύτερη θέση της επιλογής του Ελληνικού λαού.
Θριαμβευτής, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. 

Θα επιχειρήσουμε να βάλουμε από νωρίς στα βαθιά αυτήν την κυβέρνηση.
Θα θυμίσουμε την καταγγελία - δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου - Siemens. Δηλαδή, την ίδια ημέρα (22/8/2012) που ο κ. Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωνε στα ΜΜΕ:
 «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. 
Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής».

Ιδού λοιπόν για τη νέα κυβέρνηση “δόξης πεδίον λαμπρόν”.
Γιατί, ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει ούτε μια ημέρα χάρη και δεν μπορεί να επιδείξει την όποια υπομονή - παρ΄ ότι η νέα κυβέρνηση θα το δικαιούταν – από τη στιγμή που του έχουν εξαντληθεί οι αντοχές.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ πρωτίστως απέτυχαν γιατί τις δεσμεύσεις τους και τις εξαγγελίες τους ως Αξιωματική αντιπολίτευση, τις ξέχασαν τοποθετώντας τες στο χρονοντούλαπο και συντάχθηκαν απόλυτα με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε μια μόλις ημέρα ξέχασαν το Ζάππειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και έγιναν Μνημονιακότεροι των Μνημονιακών.

Πόσο μάλλον, όταν η αλαζονική πολιτική της Siemens έχει γράψει και αυτόν τον κακέκτυπο εξωδικαστικό συμβιβασμό στα παλαιότερα των υποδημάτων της, μη τηρώντας κανένα από τους συμφωνηθέντες όρους.
Όταν ο Πάνος Ξυνής – Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας – λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδινε Σαμαρική κατεύθυνση στα στελέχη της εταιρείας.

Όπως, της αλήστου μνήμης εποχή Χριστοφοράκου, που καλούνταν πριν από τις εκλογές στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Βερελής και Μαντέλης για να μιλήσουν στα στελέχη του.
Αλλά βεβαίως, πως θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, όταν ο πρώτος στην τάξη σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί εξωτερικών θεμάτων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Παπασταύρου, πρόσφατα παντρεύτηκε την υπεύθυνη Επικοινωνίας της Siemens, Μαρία Αγαλιώτου.

Ωστόσο, η άμεση εκπλήρωση της δέσμευσης της αναψηλάφησης της υπόθεσης των χρημάτων που διοχετεύονταν σε πολιτικά πρόσωπα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, από την νέα κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη και για το πολιτικό της πρεστίζ.

Πιο συγκεκριμένα:
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα τέλη του 2014, θέλοντας να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” αν εκπληρώνεται συγκεκριμένος όρος του εξωδικαστικού συμβιβασμού, από την πλευρά της Siemens, που έκανε λόγο για επένδυση στο εργοστάσιο 60 εκατομμυρίων ευρώ και 700 νέων θέσεων εργασίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τη Siemens στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Η Siemens δεν τον δέχτηκε και του ζήτησε το αίτημα να σταλεί εγγράφως με ένα fax ή ένα e-mail στη διεύθυνση της επιχείρησης.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, έκανε δεκτό το αίτημα της Siemens και απέστειλε επίσημα αυτό το e-mail. Η απάντηση της Siemens άκρως προσβλητική και απαξιωτική για το κόμμα (τότε) της Αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την εταιρεία. Πάγια όμως, τακτική της επιχείρησής μας είναι να μη συνδιαλέγεται με μεμονωμένα κόμματα ή πολιτικές κινήσεις».

Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής από τον κ. Λαφαζάνη στις 6 Δεκεμβρίου 2014!

Όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν είναι το “όποιο κόμμα” ή η “όποια πολιτική κίνηση”.
Γι΄ αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, έχει κυριεύσει κρύος ιδρώτας τον Πάνο Ξυνή και τα επιτελικά στελέχη της Siemens.
Θα αναμένουμε λοιπόν, τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα, σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της.
Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/29/2015 09:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πανικός στη Siemens λόγω ΣΥΡΙΖΑ. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες