ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Γεώργιος Παπασίμος: " Για μια καθημερινότητα εμπνευσμένη, ενδιαφέρουσα, γεμάτη προκλήσεις."

Θα ρωτούσε ένας νέος άνθρωπος «τι εννοείται όταν λέτε Αριστερά;», αν ενδιαφερόταν να καταλάβει, αν και σε τι διαφέρουν κάποια κόμματα από κάποια άλλα…

Οι νέοι άνθρωποι απέχουν από την πολιτική ζωή του τόπου, επειδή κανείς δεν μπόρεσε να τους πλησιάσει και να τους εξηγήσει, πως η «Αριστερά» μπορεί να εκφράζεται μέσα από έναν κομματικό φορέα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι… μια ιδέα, μια φιλοσοφία, μια διαφορετική...
νοοτροπία, ένας άλλος τρόπος σκέψης.

Η Αριστερά είναι αυτή που νοιάζεται για τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, αυτόν που αποκτά παιδεία και γνώση, καλλιέργεια και δεξιότητες, ικανές να τον οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια. Εκείνον που σπουδάζει αυτό που του αρέσει, χωρίς σκοπιμότητες και τη σκέψη κολλημένη στο πώς θα βρει δουλειά. Εκείνον που τελικά θα απασχοληθεί με ικανοποιητικό μισθό, σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, σε κάτι που του αρέσει.

Η Αριστερά επιθυμεί και οφείλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την αξιοκρατία. Που θα επιτρέψει στον νέο απόφοιτο ή υποψήφιο εργαζόμενο να δείξει αυτό που έμαθε καλά και να προσληφθεί γι’ αυτό και όχι επειδή έχει γλείψιμο ή κομματικές πλάτες.

Η Αριστερά νοιάζεται για την ίδια τη ζωή, θέλει να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους με πανανθρώπινες αξίες, με την αντίληψη της συντομίας, της χαράς, της συγκίνησης και του έρωτα.

Η Αριστερά είναι η μοναδική που μιλά για την αξία της ανθρώπινης επαφής, επικοινωνίας και συνεργασίας, που θέτει ως προϋπόθεση τολμηρών, ριζοσπαστικών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή. Ο ένας δίπλα στον άλλο παύει να μετράει σαν μονάδα, γίνεται σύνολο, αποκτά τεράστιο μέγεθος στο χρηματιστήριο αξιών. Που σέβεται τη σκέψη και άρα ακούει τον λόγο του άλλου και αναδεικνύει το όραμα μιας διαφορετικής καθημερινότητας, εμπνευσμένης, απρόοπτης, ενδιαφέρουσας, γεμάτης προκλήσεις.

Η Αριστερά θα μπορούσε να θέσει ως κεντρικό της σύνθημα μια προτροπή: «Αδράξτε τη μέρα», φράση που έλεγε και ο τολμηρός καθηγητής σε ένα αυστηρό, συντηρητικό κολέγιο, στην υπέροχη ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».Του Γεωργίου Παπασίμου ,
υποψηφίου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική Περιφέρεια Τρικάλων

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων από αγροτική οικογένεια. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

● Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» και μέλος του Δ.Σ. αυτού, με επικεφαλής τον Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Νίκο Κοτζιά.

● Διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. (1988 – 1993). Ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ (1995), μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εκπρόσωπος Τύπου έως το 2004 και υποψήφιος Βουλευτής στον Νομό Τρικάλων. Υποψήφιος Νομάρχης Τρικάλων το 2002 -εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος (2003 – 2006).


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 1/22/2015 09:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Γεώργιος Παπασίμος: " Για μια καθημερινότητα εμπνευσμένη, ενδιαφέρουσα, γεμάτη προκλήσεις.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες