ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Πάρτε πράμα που… σαλεύει!..

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.
Ολοκληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. «Πάγκους» έστρωσαν τα Κόμματα με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα και «λαχταριστά» κορμιά και προκαλούν «πάρτε πράμα που…σαλεύει!…».

Ο τίτλος της σημερινής μου ανάρτησης προέκυψε από την σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που ως έννοια θα μπορούσε να αποδώσει, να ...
σκιαγραφήσει με επιτυχία, το «πνεύμα της εποχής» μας.

Νομίζω ότι ο τίτλος αντιδιαστέλλει νοηματικά το χθες με το σήμερα, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το «έξις δευτέρα φύσις» για όσους καθιερώθηκαν στο συλλογικό μας υποσυνείδητο με τη βοήθεια των Μέσων μαζικής Επικοινωνίας, ως «τηλεπερσόνες» και «μοντέλα» με την TV ως αιχμή του δόρατος ...

Ρωμαϊκή η τακτική: «Λιγοστεύει ο Άρτος περισσεύει το…Θέαμα!»

Στη χώρα όπου κάποτε ανθούσε η «φαιδρή πορτοκαλιά», ενώ τις τελευταίες δεκαετίες διανθίζεται από δάση κεραιών λήψης τηλεοπτικών σημάτων, ζούμε και πάλι εμπειρίες μιας αμιγώς τηλεοπτικής προεκλογικής περιόδου που εστιάζεται στις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το καλοκαίρι του 1974.

Κάποιοι λένε ότι εμείς οι Έλληνες που «ψηνόμαστε στη σούβλα της γνωστής διεθνώς τρόικας, ίσως αποδείξουμε μια για πάντα ότι είμαστε αθεράπευτα… «κοψοχέρηδες!».

Προσωπικά, βασιζόμενος στα μέχρι σήμερα δεδομένα και τις ελάχιστες γνώσεις μου σε θέματα κοινωνιολογικού-ψυχολογικού προβληματισμού διατηρώ, ζητώντας την κατανόησή σας, κάποιες επιφυλάξεις, και θα περιμένω την 26η Ιανουαρίου…καρτερικά!

Η πραγματικότητα θα «σκάσει μύτη» στα exit polls απόγευμα της 25ης και θα φανεί καθαρά στις 26 Ιανουαρίου.

Το «μαύρισμα» τρομάζει τους 2 μέχρι τις παραμονές του 2015 Συν πρωθυπουργούς μας που επιμένουν με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ και τα εμφανή επικοινωνιακά παιχνίδια όπως την ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ και την αδυναμία εξόδου στις…Αγορές εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ!..

«Μπαλκόνια» απαιτούσαν κάποτε οι καιροί, και στην περασμένη γενιά οι τότε πολιτικοί μονομάχοι, Γεώργιος και μετά Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής βγαίνοντας στα μπαλκόνια σαγήνευαν τα πλήθη, τιθάσευαν ή αποδέσμευαν πάθη συμπαρασύροντας τις λαϊκές μάζες σε παραλήρημα ενθουσιασμού με τη δύναμη της γλώσσας του στόματός τους και το «μπαλκονάτο» της γλώσσας του σώματός τους!…

ΠΑΡΑΘΥΡΑ έχει επιβάλει η ΤV και αυτά καθορίζουν εδώ και πολλά χρόνια ως «επιλογές», φυσικά με τις δικές μας «άκριτες» ψήφους, αμέτρητους υποψηφίους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, Δημοτικούς και Περιφερειακούς «Άρχοντες» εις επίρρωση του λαϊκού μας άσματος: «έβγα στο παραθύρι σου ξανθέ βασιλικέ μου…» ή μάλλον «σας καθιέρωσαν τα τηλεοπτικά παράθυρα ξανθοί και μελαχρινοί μου ηθοποιοί, μοντέλα, δημοσιογράφοι, παίκτες, επιστήμονες…»
Άρα σας επιλέγω και σας ψηφίζω!...

Η πολιτική είναι η Τέχνη του εφικτού, αρέσκονται να μας υπενθυμίζουν αρχηγοί κομμάτων και αρχηγίσκοι κάθε μικρής ή μεγάλης παρέας που συνθέτουν τις κομματικές νομενκλατούρες.

«Το μήνυμα είναι το μέσο», είχε πει επιτυχημένα στη δεκατία του 19670 ο Marschall McLuhanΙανουάριος 2015 στην Ελλάδα της τρόικα, των συστημικών ΜΜΕ, και της έλλειψης των κλασικών «debates» η γλώσσα του σώματος των πολιτικών Αρχηγών στους καθιερωμένους ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ σε αμιγώς Κομματικά ακροατήρια μεταφέρει αντίστροφα μηνύματα από όσα λέει η γλώσσα του στόματός τους …
Τέλος πιά τα «μπαλκόνια» σαν τα θερινά σινεμά!..
 Προσωπικά μου λείπουν εκείνοι οι πολιτικοί ηγέτες, τα μπαλκόνια και τα προγράμματα, μου λείπει ο ουσιαστικός λόγος, ενώ «φλομώσαμε» με κενές νοημάτων «πομφόλυγες!»Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/16/2015 01:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πάρτε πράμα που… σαλεύει!.."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες