ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Πόσο θα διαρκέσει ο μήνας του μέλιτος;

-Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ρίχνουν βόμβες και να απειλούν την κυβερνητική σταθερότητα...! 
-Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την συγκυβέρνηση περισσότερο από τον Σόιμπλε και την Μέρκελ... 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος.
Ως μήνας του μέλιτος ή ως περίοδος κατά την οποία διατηρούνται οι τύποι μεταξύ του ...
ΣΥΡΙΖΑ και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», μπορεί να χαρακτηριστεί το διάστημα από την ημέρα της δημιουργίας της νέας συγκυβέρνησης της χώρας.

Μία χρονική περίοδος, που πολλοί περιμένουν ότι σύντομα (μέχρι τον Απρίλιο) θα περάσει από το «μέλι» στους «καβγάδες».
Κι αυτό, επειδή πέρα από τα όσα τους ενώνουν (αντιμνημονιακή πολιτική), οι διαφορές πολιτικών θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι πολλές, ίσως περισσότερες από όσες μπορούν να διαχειριστούν οι ηγεσίες τους.

Φυσικά, όλοι ευχόμαστε επιτυχία στη νέα συγκυβέρνηση, η οποία και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή πλεύσης –προς το καλύτερο- για ολόκληρη τη χώρα και φυσικά για τους πολίτες.
Όμως, πέρα από το ευχολόγιο, υπάρχουν κι εκείνα τα «μικρά» (που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλα), τα οποία μπορεί να διαταράξουν τον «γάμο» και να οδηγήσουν σε ένα θυελλώδες διαζύγιο.

Δεν πρόλαβε καν ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, δεν πρόλαβε καν να συγκληθεί και να λειτουργήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, και μεστότατοι ευτυχίας έτρεξαν κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφερθούν σε «ευαίσθητα σημεία» (ή αλλιώς και σημεία έντονης τριβής και αντιπαραθέσεων), όπως το μάθημα των Θρησκευτικών ή… η απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά (λαθρο)μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς, δημιουργώντας «νευρικότητα» στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, δηλαδή στο έτερον ήμισυ της κυβερνητικής συγκυβέρνησης.

Με δεδομένη την πολιτική συμμαχία ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η καταστροφή του μνημονίου (που ασκήθηκε από τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου), ίσως κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατανοήσουν πως θα πρέπει να επαναταξινομήσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες και να τις βασίσουν στην ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας της υφιστάμενης κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε γνωστές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως εκείνες συνάδουν με μείζονα εθνικά ζητήματα (π.χ. λαθρομετανάστευση, προκειμένου να αποφύγουν μία σύγκρουση με τους ΑΝΕΛ (εάν οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να διατηρούν τις θέσεις τους στο θέμα αυτό και δεν έχουν μετακινηθεί προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ).

Είναι πολύ δύσκολο, αυτή η κυβέρνηση να έχει μέλλον πέραν του εξαμήνου εάν ο Τσίπρας δεν καταφέρει να επιβληθεί σε συγκεκριμένες ριζοσπαστικές εθνομηδενιστικές συνιστώσες του κόμματός του, εξαναγκάζοντάς τους να ρίξουν «νερό στο κρασί» τους και να δεχθούν μια χρονική μετατόπιση συγκεκριμένης σειράς θεμάτων τα οποία είναι οπλισμένες βόμβες και έτοιμες να εκραγούν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ (ή κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του πυρήνα του) επιθυμήσουν να σπάσουν τις «κόκκινες γραμμές» των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» (οι οποίες προεκλογικά αποφεύχθηκε να επαναδιευκρινιστούν, κυρίως εκείνες που έχουν σχέση με την λαθρομετανάστευση).

Ήδη, η εφαρμογή του «ζεστού – κρύου» που εφαρμόζει η Ευρώπη (με την βοήθεια των funds στα spreads) και την βοήθεια των «επενδυτών» στο Χρηματιστήριο, αλλά και η διερευνητικές κινήσεις αξιωματούχων της Ευρώπης (με ταυτόχρονη «αποψίλωση» πληροφοριών από ξένες μυστικές υπηρεσίες που γίνεται αυτή τη στιγμή), αλλά και δημοσιεύματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δημιουργούν συνθήκες προετοιμασίας μίας αρκετά ισχυρής επικείμενης σύγκρουσης της κυβέρνησης με τους «δανειστές», τους «εταίρους», «φίλους» και «συμμάχους».

Το να δημιουργούνται ταυτόχρονα (χωρίς ουσιαστικό λόγο και εξαιτίας ιδεοληψιών) και συνθήκες εσωτερικής πολιτικής – κυβερνητικής ανασφάλειας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που μπορεί να υπάρξει για την χώρα.
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας, επιβάλει να υπάρξει παρατεταμένη διάρκεια στην φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η όποια ανευθυνότητα υπάρξει στην συγκεκριμένη συμμαχία, η οποία θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης πριν αντιμετωπιστούν τα μείζονα ζητήματα τα οποία «εξανάγκασαν» στην δημιουργία της, θα «πληρωθεί» από την ελληνική κοινωνία με τεράστιο πολιτικό κόστος για τα σημερινά κόμματα της συγκυβέρνησης.

Κάποιοι, τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στους ΑΝΕΛ (οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν «απαντήσει» στις προκλήσεις που έγιναν επί των «κόκκινων γραμμών), θα πρέπει να κατανοήσουν πως η απόσταση μεταξύ «ωσανά» και «σταύρωσον αυτόν» είναι ελάχιστη και, ίσως, να μετριέται όχι σε ημέρες, αλλά σε λίγες μόνο ώρες…

ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να "παίξει" (και ίσως να απειλήσει) με τα εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας, εισάγοντας ζητήματα σχετικά με την ιθαγενοποίηση των λαθρομεταναστών, πρώτος ο ίδιος σεβόμενος την Δημοκρατία θα πρέπει να θέσει σε δημοψήφισμα το συγκεκριμένο μείζον εθνικό θέμα. 

Εάν δεν το πράξει, θα αποδείξει πως δεν σέβεται την γνώμη των πολιτών και λειτουργεί από θέση ισχύος όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις...

 Και εν πάσει περιπτώσει, οι ιδεοληψίες περί διεθνισμού, εθνομηδενισμού, ανοικτών συνόρων και άλλα συναφή, καλό θα ήταν να τεθούν επί τάπητος πριν την δημιουργία της συγκυβέρνης ή... όταν η χώρα θα έχει αλλάξει οριστικά πορεία, προς το καλύτερο.

Ας "τραβήξει κανένα αφτί" ο Τσίπρας, επιτέλους, για να αποδείξει ότι είναι και ο αρχηγός ενός κόμματος και όχι μίας παρέας που έτυχε (για διάφορους λόγους) να εμπλουτιστεί με "περαστικούς"... 
  "Ας μιλήσουμε επιτέλους"Σημείωση του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.
Έπειτα από σχόλιο ανώνυμου που μας ρωτούσε αν είμαστε η πηγή του εν λόγω άρθρου, θέλουμε να διευκρινήσουμε πως μας εστάλει από αρθρογράφο - συνεργάτη μας χωρίς ωστόσο να αναφέρει την πηγή του. 
Χωρίς να κάνουμε αναζήτηση ως προς την πηγή, και θεωρώντας το δικό του, το δημοσιεύσαμε μη προσέχοντας το "γράφει ο..."
Ζητάμε συγνώμη από το "Ας μιλήσουμε επιτέλους", εφόσον, μάλλον,  αυτό  είναι εκείνο που το πρωτοδημοσίευσε. 
Όσο αφορά τις αναδημοσιεύσεις μας,  θέλω να πιστεύω ότι έχουμε δώσει δείγματα για το πως ενεργούμε έως τώρα.

Μη γνωρίζοντας ποιός είναι ο ανώνυμος του σχολίου, αν πρόκειται για τον αρθογράφο ή τον διαχειριστή του "Ας μιλήσουμε επιτέλους", έχω να του πω πως αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την παρατυπία, εφόσον έτσι έχω μάθει στα τόσα χρόνια εργασίας μου, και πως δεν έγινε εκ προδιαθέσεως.

Ο αρχισυντάκτης του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, 
Νικόλαος Παπαγεωργίου
6940924140
2651302710


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 1/28/2015 08:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

2 σχόλια for "Πόσο θα διαρκέσει ο μήνας του μέλιτος; "

  1. Ανώνυμος

    Επειδή είδα αυτό το άρθρο ως πρωτότυπο αλλού. Εσείς είστε η πηγή????

  2. Για τον
    Ανώνυμο
    29/1/15, 10:51 π.μ.
    η απάντησή μας έχει δημοσιευθεί στο άρθρο.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες