ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Προκαλούν ακόμη μία φορά οι Αλβανοί.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη. 
Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στα τεκταινόμενα με τους γείτονές μας τους Αλβανούς. Και αυτό καθότι θεωρώ πως είναι μείζον θέμα για την περιοχή μας στην Ήπειρο αλλά και γενικότερα για τη χώρα.

Οι γείτονές μας μας έχουν συνηθίσει σε λογής λογής προκλήσεις. Και έτσι έπειτα από το επεισόδιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας – Αλβανίας με το τηλεκατευθυνόμενο ...
ιπτάμενο drone που έσερνε τον χάρτη της λεγόμενης μεγάλης αλβανίας, έρχεται να προκαλέσει για ακόμη μία φορά εφόσον κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου προβαλλόταν με προτζέκτορα ο ίδιος χάρτης, που δείχνει την μισή Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας να ανήκουν στην Αλβανία.

Η εικόνα με τον χάρτη αναρτήθηκε και στο προφίλ του Αλβανού Πρωθυπουργού στο facebook, όπου μπορούσαν οι πολίτες να στέλνουν μηνύματα, τα οποία προβάλλονταν στην γιγαντοεικόνα στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Εδώ να σας πω πως δεν είναι μόνον ο τωρινός πρωθυπουργός της Αλβανίας που χρησιμοποιεί ευρέως τον συγκεκριμένο χάρτη. Ανάλογο χάρτη έχει στο γραφείο του αναρτημένο και ο πρώην πρωθυπουργός, ο Σαλί Μπερίσα.

Να θυμίσω πως για το επεισόδιο με την Σερβία, οι σερβικές αρχές είχαν κατηγορήσει τον αδελφό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ενώ ο ίδιος ποτέ δεν ξεκαθάρισε την θέση του και δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για όσα του προσάπτουν.

Παραταύτα με την ανάρτηση του αμφιλεγόμενου λάβαρου και την προβολή της εικόνας αυτής στο μπροστινό μέρος του κτιρίου του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο Έντι Ράμα παίρνει την πλευρά του Μπαλίστ Μορίνα ( ο οποίος φέρεται σαν ο άνθρωπος που έστειλε το ιπτάμενο λάβαρο στο στάδιο του Βελιγραδίου) αλλά και εκείνων που υποστήριξαν την πτήση του drone, αποδυκνείωντας έτσι ότι αν δεν ήταν ο εμπνευστής αυτής της πράξης, τουλάχιστον είναι μεταξύ εκείνων που την ενέκριναν.

Έρχονται λοιπόν για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΒορειοΗπειρωτικός Ελληνισμός εντός των συνόρων της Αλβανίας.
Πρόσφατα το Kόμμα των Ομογενών μας, MEGA ΕΕΜΜ, είχε καταγγείλει την προπαγάνδα που γίνεται μέσω των σχολικών βιβλίων της Γεωγραφίας και της Ιστορίας, τα οποία διδάσκονται επίσημα στους μαθητές των δημόσιων ελληνικών σχολείων της περιφέρειας Αυλώνας και Αργυροκάστρου, και αφιερώνουν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» .

Τα ελληνόπουλα, λοιπόν, είναι υποχρεωμένα να μάθουν
πως οι ομογενείς τους, συμπεριφέρθηκαν στην πορεία της ιστορίας απρεπώς και άπιστα στους Αλβανούς,
πως ολόκληρη η Ήπειρος ήταν αλβανική γη,
πως ο Πύρρος ανήκει στους Ιλλυριούς ,
πως η Ελλάδα εκδίωξε τα έτη 1924-1926 μ 25.000 αλβανούς από τη Φλώρινα και Καστοριά, άλλους 20.000 από την Ήπειρο
και ότι σχεδόν όλος ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Τσαμουριά εκδιώχτηκε οριστικά από το Ναπολέοντα Ζέρβα.

Κυρίως όμως μαθαίνουν, πως τα μαύρα σχέδια διαμελισμού μεθοδεύονταν από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και άλλες εχθρικές δυνάμεις, με τα σχέδια "Νατσαρτάνια" και "Μεγάλη Ιδέα".

Έτσι όπως καταλαβαίνετε η όλη προπαγανδιστική διαδικασία της μεγάλης Αλβανίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό.
Μία διαδικασία που στηρίζεται κυρίως από τις μεγάλες δυνάμεις, εφόσον είναι φανερό πως η Αλβανία έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

Και αν από την πλευρά μας συνεχιστεί η πολιτική του σφυρίζω αδιάφορα, το μόνο σίγουρο είναι πως οι προκλήσεις των Αλβανών θα μεγαλώσουν και θα εντατικοποιηθούν. Τρύφωνας   Τιπούρτης.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 1/08/2015 06:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Προκαλούν ακόμη μία φορά οι Αλβανοί. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες