ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιανουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Το γελοίον και το ανελεύθερον.

Το γελοίον: Σε μια από τις σπουδαιότερες εορτές της Ορθοδοξίας, στον καθαγιασμό των Υδάτων, ο επερχόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δηλωμένος άθεος και δηλώσας προσφάτως ότι «Πας Χριστιανός αμόρφωτος» κλήθηκε να αφήσει το… περιστέρι, σύμβολο της Χριστιανικής εορτής, να πετάξει ψηλά!

Το ανελεύθερον: Η καταστροφολογία και κινδυνολογία, η τρομοκρατία του ελληνικού λαού δια των σοβαροφανών ΜΜΕ ότι αν οι ...
εκλογές δεν πάνε καλά (που σημαίνει, αν δεν εκλεγούν οι εκλεκτοί της Τρόικα), η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ και θα γκρεμιστούν τα πάντα!

Ούτε οι γελοιότητες, ούτε η προσπάθεια παραπληροφόρησης και η υιοθέτηση προπαγανδιστικού λόγου είναι καινοφανές ή τοπικό φαινόμενο.
Είναι, όμως θεμελιώδης βλαστήμια προς τη δημοκρατία και την ελευθερία η απόλυτη επικράτηση των παραπάνω μεθόδων.
Οι ίδιοι αυτοί που δήθεν επικαλούνται το όνομά της και εμφανίζονται προασπιστές των πολιτικών μας ελευθεριών, οι ίδιοι που σήμερα αυτοχρίονται προστάτες της δημοκρατίας και υπερασπιστές του Συντάγματος, ντροπιάζουν ανερυθρίαστα τη μία και ξεπουλάνε με φρικτή ευκολία το άλλο.

Η λαϊκή φυσιογνωμία της δημοκρατίας δεν μπορεί να εδράζεται σε γελοίες ενέργειες και σε λαϊκίστικα φληναφήματα.
Όσοι μιλάμε για κρίση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, όσοι αναφερόμαστε σε πραγματική παρακμή των δημοκρατικών αρχών και σε απόλυτη διάσταση του περιεχομένου της σύγχρονης δημοκρατίας από την αρχαία ελληνική, το κάνουμε εν πλήρη συνειδήσει και εν επιγνώσει ότι το γελοίο θέαμα που παρουσιάζεται κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με την πολιτική και τον πολιτισμό εν γένει.

Η μεγαλύτερη αξία στη άσκηση πολιτικής εντός της δημοκρατίας είναι ακριβώς η ελευθερία σκέψης και δράσης του λαού που αποφασίζει. Όταν περιχαρακώνεις αυτήν την ελευθερία, όταν υιοθετείς πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και γκαιμπελικές μεθόδους, είναι το λιγότερο υποκριτικό να επικαλείσαι τη δημοκρατία. Όταν χρησιμοποιείς την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό ως άσκηση πολιτικής και ως μέθοδο αλίευσης ψήφων από φοβισμένους υπηκόους (κι όχι συνειδητοποιημένους και δραστηριοποιημένους πολίτες), είσαι άκρως επικίνδυνος για την ίδια τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Πράγματι, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή.
Το ίδιο, όμως και η Ευρώπη, το ίδιο και ολόκληρος ο κόσμος. Στη νέα παγκόσμια δικτατορία που πάει να επιβληθεί όχι πλέον με τα τανκς, αλλά δια της τηλεοπτικής εικόνας, δεν είναι πολλοί αυτοί που αντιστέκονται.

Όπως πάντα, σε όλες τις σκοτεινές στιγμές της Ανθρωπότητας, μια χούφτα άνθρωποι ξεσηκώνονταν απέναντι στο σκοταδισμό του γελοίου και του ανελεύθερου που προσδοκούσε να σκεπάσει το φως που ακτινοβολεί το σπουδαίο και το ελεύθερο.
Μια χούφτα άνθρωποι, ένας τόσο δα μικρός λαός, μια μικρή ομάδας μιας ακόμα πιο μικρής πόλης αντιστάθηκε στη λαίλαπα του Περσικού στρατού.
Μια χούφτα άνθρωποι, ένας τόσο δα μικρός λαός αντιστάθηκε στην μπότα του Άξονα.

Δεν είναι λοιπόν το διακύβευμα «Ευρώ ή Δραχμή», «Σαμαράς ή Τσίπρας», «Ευρώπη ή το χάος».
Τέτοια ευτελή, ασήμαντα και δευτερεύοντα διλήμματα πάντοτε εμφανίζονταν στο προσκήνιο.

Το διακύβευμα είναι αν επιθυμούμε τον Άνθρωπο ελεύθερο από τα δεσμά μια νέας Τυραννίας ή αν επιθυμούμε να παραμείνουμε σκλάβοι.

Αν θέλουμε να είμαστε γελοίοι ή σπουδαίοι.
Αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι ή δούλοι!

Πολιτική Σκέψη


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 1/16/2015 01:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το γελοίον και το ανελεύθερον."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες