ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τέρενς Κουίκ: " Θα περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και θα πράττουμε όλα αυτά τα οποία μας αναλογούν."

Συνέντευξη του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΗΜΑ Ιωαννίνων και στους δημοσιογράφους Βίλιαν Στασινού και Τρύφωνα Τιπούρτη.

Βίλιαν Στασινού: Θα συνομιλήσουμε στο σημείο αυτό για όλες τις εξελίξεις που είχαμε για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αλλά και για την «τρύπα» στα οικονομικά που «έσκασε» σήμερα και συζητείται από το μεσημέρι, με τον Υπουργό Επικρατείας, τον συνάδελφο, τον κύριο Τέρενς Κουίκ.

Τρύφωνας Τιπούρτης: Τον πλέον ...
κατάλληλο άνθρωπο.

Βίλιαν Στασινού: Νομίζω πως είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος διότι προσεγγίζει και πολιτικά και δημοσιογραφικά το θέμα και μας ενδιαφέρει στη φάση αυτή η άποψή του. Οπότε νομίζω Τρύφωνα ότι είμαστε έτοιμοι να τον καλησπερίσουμε.

Βίλιαν Στασινού:  Κύριε Υπουργέ καλησπέρα σας.

Τέρενς Κουίκ: Πάντως το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι το προσεγγίσω οικονομικά όπως το προσεγγίζει ο αρμόδιος Υπουργός ο κύριος Βαρουφάκης άρα δεν νομίζω να σας είμαι τόσο πολύ χρήσιμος.

Βίλιαν Στασινού: Έχω πει πάρα πολλές φορές κύριε Κουίκ ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να μιλούν για πολιτική και οι οικονομολόγοι για τα οικονομικά, δεν το συζητάμε. Από κει και πέρα όμως η άποψή σας έχει πάντα ένα ειδικό βάρος.

Τέρενς Κουίκ: Κυρία Στασινού θα συμφωνήσω μαζί σας. Αυτό το οποίο θα πρέπει να καταλάβουνε όλοι εκείνοι που στήριξαν την αλλαγή της σελίδας στην Ελλάδα, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πει ψέματα. Δεν θα παραμυθιάσει. Ο κύριος Βαρουφάκης , ο οποίος βεβαίως είναι και ο επί των οικονομικών Υπουργός, είπε κάποια πράγματα απλά και μόνον για να ξέρουν οι Έλληνες το πώς στεκόμαστε.

Είναι σαφές όμως και αυτό διευκρινίστηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος έχει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους , έχει τον προϋπολογισμό, ότι μπορούμε να καλύψουμε απόλυτα τις δικές μας τις ανάγκες. Επαναλαμβάνω ότι οι δικές μας οι ανάγκες, δηλαδή του Ελληνικού κράτους, καλύπτονται απόλυτα. Το θέμα έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να καλύψουμε τους δανειστές μας.
Είχαμε πει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι αυτό πρέπει να το διερευνήσουμε καταρχήν μέσα από το λογιστικό έλεγχο του χρέους και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε πως θα υπάρξει επιτροπή της Βουλής η οποία θα ξεκινήσει πάραυτα με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους για να δούμε πιο είναι το επονείδιστο και πιο είναι το απεχθές κομμάτι του χρέους που φαντάζομαι ότι θα είναι όλοι εκείνοι οι τόκοι και τα πανωτόκια που θα έχουν μπει «κάτω από το χαλί».

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Καλησπέρα και από εμένα Υπουργέ.

Τέρενς Κουίκ: Καλησπέρα κύριε Τιπούρτη, καλησπέρα Τρύφωνα.

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Άκουσα με μεγάλη προσοχή αυτά που είπατε. Θέλω όμως να μας πείτε με δύο ακόμη λόγια για το τι τελικά έγινε με τη διαπραγμάτευση. Είναι τα πράγματα όντως προς όφελος της χώρας και του Ελληνικού λαού ή έχουμε πάλι μία από τα ίδια;

Και αυτό το ρωτώ κύριε Υπουργέ γιατί ακούγονται πολλά και λέγονται για την μη τήρηση θέσεων της κυβέρνησης περί του θέματος της Τρόικα. Όσο αφορά εμένα προσωπικά το να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στα Ελληνικά Υπουργεία οι τρείς «τσάμπα μάγκες» , θα πω, που έφερναν συνεχώς γύρα, είναι μεγάλη επιτυχία.

Τέρενς Κουίκ: Τουλάχιστον έχω την πολύ μεγάλη ικανοποίηση πως ήμουν ο πρώτος που τους είπα «παρακαλώ πολύ περάστε έξω». Γιατί τη δεύτερη μέρα που ήμουνα στο γραφείο μου διαπίστωσα ότι εκτός από τον Ράιχενμπαχ ήταν στη διπλανή αίθουσα συσκέψεων μαζί με στελέχη του Υπουργείου μου που μόλις είχα αναλάβει και συσκέπτονταν για το αν θα τηρηθεί η σύμβαση την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση , η οποία προσέξτε… έπαιρνε κομμάτια του ΕΣΠΑ τα οποία η Ευρώπη τα δίνει σε εμάς για να παράγουμε έργο με Ελληνικές επιχειρήσεις, έπαιρνε λοιπόν κομμάτια και τα έδινε σε ξένες κυβερνήσεις δηλαδή επαναξήγαγαν ποσά για να τα δίνουν στις δικές εταιρείες, στα δικά τους τα παιδιά, για να κάνουν μελέτες και έργα για το Ελληνικό δημόσιο.
Πως σας φαίνεται όλο αυτό το κόλπο το ωραίο;

Αυτό το οποίο πρέπει να σας πω σε σχέση και με το ερώτημα για να μην το αποφύγω, είναι ότι έλεος πια με την μονταζιέρα. Γιατί την μονταζιέρα προφανώς την πήρε παραμάσχαλα το σύστημα Σαμαρά από τα υπόγεια Μαξίμου και τώρα θα έχει πάει σε κάποιον όροφο της Λεωφόρο Συγγρού.
Δεν μπορούν να παραπλανούν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα με την απόφαση του πραγματικά κυρίαρχου λαού της στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισε να βάλει ένα τέλος καταρχήν στο αθλιότερο email το οποίο έχει παραλάβει η Ελλάδα, που ήταν το email Xαρδούβελη.

Βίλιαν Στασινού: Καλά email έχουμε και τώρα Υπουργέ.

Τέρενς Κουίκ: Κοιτάξτε. Άλλο το email το οποίο , εκτός και αν θέλετε να τα βάζουμε σε ένα φάκελο μέσα να τα δίνουμε σε μια αεροπορική εταιρεία να τα στέλνει, είναι η εξυπηρέτηση η ηλεκτρονική. Το να παίρνεις email όπου εντέλλεσαι να κάνεις κάποιες ενέργειες σε βάρος του Ελληνικού λαού, σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται με εμάς. Εμείς ανταλλάξαμε emails μαζί τους σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

Η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια είχε φωνή στις διαπραγματεύσεις, η οποία ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Μην σας πω ότι ακούστηκε και σε όλο τον πλανήτη, η παρέμβαση που έκανε ακόμη και η Ουάσινγκτον η οποία είπε στην Ευρώπη «τέλος η λιτότητα στην Ελλάδα, βοηθήστε την να αναπτυχθεί» ήταν αποτέλεσμα της δικής μας της φωνής. Η Ευρώπη άκουσε και ένα όχι. Άκουσε και ένα δεύτερο όχι, άκουσε και ένα τρίτο όχι, εκεί που άκουγε μόνο μάλιστα, ναι, ότι πείτε.

Το email Χαρδούβελη για παράδειγμα τι έβαζε;
Έβαζε τις προϋποθέσεις για να ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό το κόψαμε.
Έβαζε τις προϋποθέσεις του να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Αυτό το κόψαμε.
Έβαζε τις προϋποθέσεις του να μην πληρώνονται οι άνθρωποι, που τα δικά τους λεφτά δώσανε, το εφάπαξ τους όταν βγαίνουν στη σύνταξη.Αυτό το κόψαμε.
Το email απαγόρευε την οποιαδήποτε προοπτική αύξηση του βασικού μισθού. Και αυτό το κόψαμε.
Δεν έχει σημασία εάν δεν μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε ,το 751, μέσα σε λίγους μήνες. Ο Πρωθυπουργός ο ίδιος από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις είπε ότι αυτά θα γίνουν μέσα σε ένα βάθος διετίας δηλαδή μέχρι το 2016.

Εξάλλου κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι τα πάντα θα γίνουν μέσα σε ένα μήνα. Τέσσερα χρόνια η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου λιώνανε και αυτοκτονούσαν τον Ελληνικό λαό. Δεν μπορούν να έχουν αυτοί οι κύριοι οι οποίοι χάσανε να έχουνε την υπομονή τεσσάρων μηνών για να δουν πως πραγματικά θα διαπραγματευθούμε για να μπορέσουμε να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα ρότα;

Και ένα τελευταίο .
Υπενθυμίζω πως στη συμφωνία της Παρασκευής η οποία μετά κατέληξε στη συμφωνία της Δευτέρας το βράδυ και της Τρίτης προέβλεπε πρώτον ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας και δεύτερον ότι θα δοθεί βαρύτητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τα βάζουμε μπροστά όλα αυτά. Τα νομοθετήματα θα αρχίσουν να έρχονται από την άλλη εβδομάδα. Να περιμένετε σας παρακαλώ.

Βίλιαν Στασινού: Θα περιμένουμε, βεβαίως. Υπουργέ να ρωτήσω το εξής: Yπήρξε μία δήλωση του κυρίου Στουρνάρα, ο οποίος είπε ότι η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και ότι οι τράπεζες χρειάζονται ρευστότητα προκειμένω να χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Τέρενς Κουίκ: Θα πω στον κύριο Στουρνάρα ότι εκείνος και όλοι οι όμοιοί του στην προεκλογική περίοδο φωνάζανε για Grexit και οι διάφοροι Υπουργοί και Υπουργίσκοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που απειλούσαν τον κόσμο ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητους Έλληνες την άλλη μέρα δεν θα υπάρχει ευρώ στα ΑΤΜ,

εκείνοι οι οποίοι έλεγαν ότι την άλλη μέρα θα τρέχουν αλλόφρονες οι Έλληνες στα σούπερ μάρκετ για να πάρουν ότι τρόφιμο έχει απομείνει στα ράφια,

εκείνοι οι οποίοι έλεγαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταναστεύσουν από τη χώρα,

είναι εκείνοι λοιπόν οι διάφοροι τύπου Στουρνάρα οι οποίοι παρέμβαιναν με τον πιο άθλιο τρόπο στην ψυχολογία του Έλληνα και οι οποίοι δημιουργούσαν μία φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, για μένα συνιστά κακουργηματική πράξη. Πράξη που αφορά το κοινό ποινικό δίκαιο.

Συνεπώς καλά θα κάνουν όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν οι επικεφαλής της απομείωσης της Ελλάδας να μην μιλάνε και να μην συνεχίζουν να προσφέρουν τις τεχνοκρατικές τους εντός εισαγωγικών απόψεις γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι είναι ένα σύστημα σημιτικό, ένα σύστημα κατεστημένου και σε πλήρη ευθυγράμμιση με το σύστημα εκείνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να μας υποτάξει.

Ε όχι. Τελείωσε πια.
Δάχτυλο δεν θα μας κουνήσει κανείς ξανά. Θα κουνάμε και εμείς, θα κουνάνε και εκείνοι αλλά όμως θα έχουν ισότιμο εταίρο απέναντί τους σε μία διαπραγμάτευση.

Τρύφωνας Τιπούρτης: Καυστικός ο λόγος …

Βίλιαν Στασινού: Ιδιαίτερα καυστικός θα έλεγα εγώ.

Τρύφωνας Τιπούρτης: Κύριε Υπουργέ θέλω να σας ρωτήσω κάτι άλλο για να φύγουμε από κει. Ο θεσμικός σας ρόλος είναι τέτοιος που του επιτρέπει αλλά και του επιβάλλει να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας όλων των Υπουργείων .

Τέρενς Κουίκ: Σωστό.

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Θέλω λοιπόν να πείτε σε εμένα αλλά και στους τηλεθεατές τι θα γίνει με τις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Siemens.

Τέρενς Κουίκ: Πολύ καλή ερώτηση.

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Θα δούμε επιτέλους να πιαστούν ορισμένοι, να δημευτούν οι περιουσίες τους αλλά και να δημοσιευθούν τα στοιχεία τους;
 Μήπως ήρθε επιτέλους ο καιρός τις χειροπέδες που περνούν στις μικρομεσαίους επαγγελματίες να τις δούμε και σε χέρια με κοστούμια ;

Βίλιαν Στασινού: Και ήταν και σημαία προεκλογική αυτή, Τέρενς Κούικ.

Τέρενς Κουίκ: Και για εμάς Βίλιαν , ήταν η σημαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πολύ - πολύ ψηλά.

Βίλιαν Στασινού: Το ξέρω για αυτό το λέω.

Τέρενς Κουίκ: Πολύ καλά κάνεις και το λες. Το γεγονός ότι ορκίστηκε Υπουργός Επικρατείας ο κύριος Νικολούδης αρμόδιος για τα θέματα της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν «μασάει». Να ξέρουν όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι με λαθρεμπόρια καυσίμων, παραεμπόρια, λαθρεμπόρια καπνού, σε λίστες Λανγκάρντ, σε λίστες Λιχνεστάιν, σε λίστες Λονδίνου και σε άλλες λίστες που υπάρχουν και οι οποίοι είχαν τους προστάτες τους το πολιτικό σύστημα το οποίο απήλθε, αυτό το πολιτικό σύστημα που πλέον δεν υπάρχει, δεν έχουν ούτε ασυλία ούτε προστασία και ο λόγος είναι επίσης πολύ ισχυρός διότι όλοι εμείς ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είμαστε σε καμία λίστα Siemens για να μας εκβιάζουν.

Δεν μπορούν να μας βρουν και να μας πουν, όπως φαντάζομαι ότι θα γινόταν κατά καιρούς, μην πολυμιλάς Κωστάκη, μην πολυμιλάς Αντωνάκη, μην πολυμιλάς Βαγγελάκη γιατί ανοίγω ένα συρτάρι και έχω μια λίστα με ονόματα μέσα.

Αυτά λοιπόν τελειώσανε.
 Δεν έχουν κανένα όνομα δικό μας για να μας απειλήσουν. Άρα όπως οι Ισπανοί πήραν 7 δις από τη δική τους λίστα Λανγκάρντ , την ώρα που εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν έχει πειραχθεί κανείς από τη λίστα, θα αρχίσει σιγά- σιγά να ξηλώνεται αυτό το πουλόβερ. Οι 17 των οποίων οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύθηκαν ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά τα οποία αρχίζουμε σιγά – σιγά να σκαλίζουμε .

Και όχι μόνον αυτό αλλά να ξέρετε το ΣΔΟΕ όταν ανακαλύπτει μία πηγή η οποία είναι υπό διερεύνηση ή πρέπει να πληρώσει, θα πάψει να αναφέρεται στις εφορίες όπου εκεί μπορεί να γίνονται άλλου είδους αλισβερίσια. Κατευθείαν το ΣΔΟΕ θα τιμολογεί και θα κόβει το «κουστούμι».

Έχετε πολλά να δείτε.
Πάρα πολλά. Και γα αυτό έχουν πεισθεί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι εμείς ως κυβέρνηση μπορούμε να το κάνουμε σίγουρα και τους ενδιαφέρει η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Βίλιαν Στασινού: Εγώ απορώ γιατί ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους η πάταξη της φοροδιαφυγής όταν διαχρονικά δεν ενδιέφερε την Ελληνική χώρα.

Τέρενς Κουίκ: Βίλιαν και Τρύφωνα οι Ευρωπαίοι το είχανε στις μνημονιακές δεσμεύσεις συμπεριλάβει , στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν προχωρούσε όμως τίποτε και σας φέρνω σαν μέγιστο παράδειγμα την λίστα Λανγκάρντ.

 Για εμάς δεν αποτελεί δέσμευση από κάποιους ξένους, ρήτρα, για εμάς θεωρείται αυτονόητο αυτό που κάνουμε και θα είναι πολύ ισχυρά ισοδύναμα . Όταν για παράδειγμα οι εν ενεργεία στρατιωτικοί πρέπει να πάρουν 70 εκατομμύρια από τη στιγμή που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για τα ποσά που τους είχαν κακώς παρακρατηθεί…

Να πως βγαίνουν τα 70 εκατομμύρια . Πολύ εύκολα. Για αυτό λέμε ότι μέτρα θα γίνουν διότι ισοδύναμα υπάρχουν και οι έχοντες και «κλέφτοντες» θα τα αποδώσουν τα λεφτά αυτά. Θέλουν δε θέλουν.

Βίλιαν Στασινού: Θέλω να μεταφέρω ένα ερώτημα που έρχεται από τηλεθεατή. Μου λέει ρωτήστε τον κύριο Κουίκ πως βλέπει τη απόφαση του Κοντονή που αντί να κλείσει τη Λεωφόρο βάζει λουκέτο σε όλες τις ομάδες.

Τέρενς Κουίκ: Ο Σταύρος ο Κοντονής ο αρμόδιος Υφυπουργός αθλητισμού έχει δίκιο. Ξέρετε ότι ήμουν από εκείνους που χρόνια τώρα φωνάζαμε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, όταν υπηρετούσα τη δημοσιογραφία, ότι θα πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να συμπεριφερθούμε απέναντι στην ποδοσφαιρική, την μπασκετική και την βολεϊμπολιστική βία όπως η Θάτσερ.

Είμαι σε αυτά κάθετος. Γιατί θέλω να πηγαίνω με τα παιδιά μου με ασφάλεια στο γήπεδο να χαίρομαι την ομάδα μου. Συνεπώς το γεγονός ότι έφθασε το μαχαίρι πια στο κόκκαλο , το γεγονός ότι υπάρχει νόμος ο νόμος Ορφανού από το 2006 από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται σε όλα τα γήπεδα. Το Καραϊσκάκη είναι από τα πιο ασφαλή γήπεδα, για να απαντήσω στον τηλεθεατή σας, αλλά εδώ δεν είναι το θέμα οπαδικό.

Το θέμα είναι γενικότερο. Υπάρχουν πράγματι γήπεδα τα οποία δεν τηρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας και επομένως δεν μπορούμε μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή κάμερας να βοηθήσουν στην πάταξη της ποδοσφαιρικής βίας.

Αλλά θα υπενθυμίσω στο φίλο ότι εγώ ο Ολυμπιακός , ο δεδηλωμένος Ολυμπιακός, να υπενθυμίσω τα βίαια επεισόδια τα οποία είχαν γίνει επί Σισέ στο Καραϊσκάκη και επίσης να υπενθυμίσω ότι στο πρώτο γύρο κάναμε και κανά δεκάλεπτο να αρχίσει το μάτς αφού δεν βλέπαμε από τα καπνογόνα. 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί όλων των ομάδων είναι φρόνιμοι , ήσυχοι, «κότες» , «παρθένες» θα έλεγα, όταν παίζουν αγώνες για το Champions League ή το Europa και όταν γίνεται εσωτερικό πρωτάθλημα γίνεται ο κακός χαμός. Ε αυτά πρέπει να σταματήσουν.

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Υπουργέ, δεν έχουμε χρόνο είχα πολλά να ρωτήσω…

Βίλιαν Στασινού: Και εγώ το ίδιο…

Τέρενς Κουίκ: Εδώ είμαστε δεν θα χαθούμε…

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Αυτό που θέλω ως τελευταίο να σας «περάσω» είναι από πολλά μηνύματα που έλαβα . Έχει να κάνει με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όχι ως προς την παροχή του ρεύματος, αλλά για αυτό που έχουμε πει και γράψει επανειλημμένως ως προς τις πρόσθετες χρεώσεις.

 Αυτά δηλαδή που γράφει από πίσω για το σύστημα μεταφοράς, σύστημα διανομής, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα οποία όταν αθροιστούν τα ποσά τους έρχονται στα ίδια χρήματα με την κατανάλωση. Υπάρχει πρόβλεψη να κοιταχθεί κάτι; γιατί όπως καταλαβαίνετε χρίζει άμεσης ενημέρωσης προς όλο τον κόσμο.

Τέρενς Κουίκ: Από την μέριμνα που θα έχει αυτή η κυβέρνηση όπως το έχει εξαγγείλει προεκλογικά , κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘεσσαλονίκης , πέρα από την μέριμνα για τους μη έχοντες είτε απόρους είτε άνεργους όπου θα υπάρξει πράγματι μία τεράστια συμπαράσταση σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική και την ηλεκτροδότηση των σπιτιών που τώρα είναι μέσα στο σκοτάδι, ναι ξέρω ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο αρμόδιος Υπουργός προσπαθεί να βάλει σε μια πιο ορθολογική και ρεαλιστική βάση τις χρεώσεις στα τιμολόγια της Δημόσιας επιχείρησης η οποία θα μείνει Δημόσια επιχείρηση γιατί τα αγαθά που είναι ηλεκτρική ενέργεια και νερό είναι δεσμεύσεις και των δύο κομμάτων πως θα παραμείνουν στα χέρια του κράτους , χωρίς βεβαίως να αποκλείουμε και την οποιαδήποτε επένδυση θέλει να κάνει ένας ιδιώτης όμως τον έλεγχο και τη διοίκηση θα την έχει το κράτος.
Αυτό πρέπει να είναι σαφές.

Συνεπώς δεν μπορώ να δώσω την πιο ξεκάθαρη απάντηση τώρα αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είναι κάτι που το κυνηγάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συν τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία αναφέρεται ο τηλεθεατής είναι μία χρόνια κατάσταση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ παίρνουν και τα ανταποδοτικά τέλη οι Δήμοι, άρα αυτό δεν νομίζω πως είναι κάτι που μπορεί να ανατραπεί.

Είναι πράγματα που τα βλέπει ο καθένας στην καθημερινότητά του και βεβαίως θα υπάρξει και ένα θέμα σε ότι αφορά και την δημόσια τηλεόραση γιατί το τιμολόγιο που είχανε κόψει για τη ΝΕΡΙΤ θα έλεγα πως δεν ήταν για την ποιότητα του προγράμματος που προσέφερε.

Για όλα αυτά θα έλεγα πως έχει δίκιο ο άνθρωπος αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες διευκρινήσεις γιατί είναι αρμοδιότητα άλλου Υπουργού.

Βίλιαν Στασινού: Το δικό μου τελευταίο ερώτημα κύριε Υπουργέ είναι κάτι κρίσιμο. Διαβάζω τις δηλώσεις του κυρίου Βαρουφάκη στην τηλεόραση του Bloomberg . Ο Έλληνας Υπουργός οικονομικών υπολογίζει πως η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει
την χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της. Υπάρχει μία τεράστια οικονομική τρύπα .
Το έχουμε αποφύγει αυτό το σενάριο – θρίλερ ή όχι;
Με το χέρι στην καρδιά.

Τέρενς Κουίκ: Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι όλος εκείνος ο άγριος, ο εγκληματικός πόλεμος που έγινε σε βάρος της Ελλάδας αλλά και που πότισε κατά τρόπο ανεπίτρεπτο την προεκλογική περίοδο, με κορυφή τη λέξη Grexit, δεν υπάρχει θέμα Grexit γιατί δεν υπήρχε θέμα Grexit.

 Σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγαμε προεκλογικά ότι θα βρούμε τις λύσεις, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βρούμε λύσεις εντός Ευρωζώνης. Επαναλαμβάνω εντός Ευρωζώνης. Άρα υπολογίζοντας ότι η οποιαδήποτε ιστορία που φέρνει την Ελλάδα σε μία θέση αδιεξόδου θα είναι πολλαπλάσια αδιέξοδη για την ίδια την Ευρώπη.

Η επισήμανση που κάνει και ο Αμερικανικός παράγοντας και δια του Προέδρου Ομπάμα αλλά και διά του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ ότι οτιδήποτε συμβεί στην Ελλάδα που σημαίνει συμβαίνει στην Ευρώπη που σημαίνει ότι πολλαπλασιαστικά θα συμβεί και για την οικονομία των ΗΠΑ, αντιλαμβάνεστε ότι όλους εκείνους που πουλάνε ένα τσαμπουκά … δεν πρόκειται να συμβεί.

Βεβαίως και θα βοηθήσουν.
 Βεβαίως όμως και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις μας.
Βεβαίως όμως και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Σε μία οικογένεια μέσα, έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς τουλάχιστον, που είναι της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ναι οφείλουμε και εμείς να έχουμε το μέλημα της ευθύνης των ενεργειών μας.

Όχι όμως να υποτασσόμεθα , να λυγίζουμε, να σκύβουμε και να περπατάμε στα τέσσερα με τα γόνατα.
Δεν γίνεται.
Θα περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και θα πράττουμε όλα αυτά τα οποία μας αναλογούν.

Βίλιαν Στασινού: Εμείς θα σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ.

Τρύφωνας Τιπούρτης:  Ευχαριστούμε πολύ Υπουργέ.

Τέρενς Κουίκ: Εγώ σας ευχαριστώ, και να τελειώνω με κάτι τελευταίο . Επειδή εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρό μας και Υπουργό Εθνικής Άμυνας η ΜΟΜΑ, με αφορμή τις πλημμύρες που είχαν γίνει στον Έβρο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι δεν παίζουμε με τις λέξεις, αν παραλείψαμε ή προσθέσαμε μία. Η ΜΟΜΑ θα προσφέρει τις υπηρεσίες της, όταν συσταθεί που υπολογίζει ο κύριος Καμμένος στο επόμενο δίμηνο, τις υπηρεσίες της παντού.

Από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη και από την Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο ή και στα νησιά. Όπου χρειάζεται. Για όλα εκείνα τα έργα του μεγέθους εκείνου που μπορεί να υπηρετεί, έτσι όπως το έκανε και στο παρελθόν . Έργα τα οποία ακόμη παραμένουν ανέγγιχτα και δεν έχουν υποστεί την παραμικρή βλάβη.

Βίλιαν Στασινού: Υπουργέ με τραβάν από το μανίκι για να πάω σε δελτίο ειδήσεων αλλά θέλω να σας μεταφέρω δύο ερωτήματα πολιτών γιατί σε αυτή την εκπομπή οι πολίτες έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο , για αυτό και λέγεται «Βήμα στο Πολίτη».

Τέρενς Κουίκ: Χαίρομαι.

Βίλιαν Στασινού: Το ένα είναι πως ζητούν ένα σχόλιο για τις Shelfie που βγάζουν οι Τούρκοι πετώντας πάνω από το Αιγαίο, σήμερα νέα Τουρκική πρόκληση με έξι F16 , διάβημα στο ΝΑΤΟ γίνεται ή το έχουμε καταργήσει και αυτό λέει ένας τηλεθεατής.
Ένας άλλος λέει τι γίνεται με τα κόκκινα δάνεια, άρχισαν πάλι οι ενοχλήσεις.

Τέρενς Κουίκ: Πρώτον. Ψυχραιμία σε ότι αφορά τις προκλήσεις που κάνουν οι Τούρκοι. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σε καλά χέρια. Εξάλλου ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος Υπουργός που πέταξε στεφάνι εκεί που πέσαν τρία παλικάρια μας τη νύχτα των Ιμίων. Και το δεύτερο είναι ότι πολύ σύντομα θα δούνε νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν και τις εκατό δόσεις και τα κόκκινα δάνεια.

Βίλιαν Στασινού: – Τρύφωνας Τιπούρτης: Να σας ευχαριστήςουμε θερμά.

Τέρενς Κουίκ: Ευχαριστώ και την Βίλιαν και τον Τρύφωνα και καλό σας απόγευμα από την Αθήνα.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/27/2015 03:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: " Θα περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και θα πράττουμε όλα αυτά τα οποία μας αναλογούν.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες