ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Δεν σέβονται τους νεκρούς στο Α΄νεκροταφείο της Αθήνας.

-Ανίκανοι το διοικούν; 
-Τι κάνει επιτέλους ο Δήμαρχος της Αθήνας; 

Κείμενο και φωτογραφίες, Δημήτρης Κραουνάκης. 
Περίπου πριν ένα χρόνο έγραφα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Α νεκροταφείο της Αθήνας… (Τι κάνει ο Δήμαρχος της Αθήνας για το πρώτο νεκροταφείο; )
Ολοι μας έχουμε συγγενείς που για κάποιους λόγους δεν έχουμε επαφή μαζί τους.
Συμβαίνει συχνά αυτό και στις...
 καλύτερες οικογένειες..

Ενας πρώτος μου ξάδελφος πέθανε ξαφνικά – κάτω από.. «περίεργες» συνθήκες - στις 29 Νοεμβρίου 2014.  Τουλάχιστον τότε τον βρήκε η αστυνομία νεκρό στο διαμέρισμα όπου έμενε μόνος του.
Ηταν 44 χρόνων, δεν ήταν παντρεμένος, οι γονείς του είχαν πεθάνει και δεν είχε αδέλφια.
Αντί η Αστυνομία [ΑΤ Πατησίων] να ψάξει να βρει τους συγγενείς του που όλοι μένουμε σχεδόν γύρω από το σπίτι του – ένας ακριβώς στην διπλανή πολυκατοικία- έδωσε το σώμα του σε ένα γραφείο τελετών και προχώρησε σε νεκροψία-νεκροτομή.
Μετά την νεκροψία έστειλε το σώμα του σε..ψυγείο και τον ξέχασε εκεί 6-7 ημέρες!
[Για την… «περίεργη» - τουλάχιστον - συμπεριφορά της Αστυνομίας θα επανέλθω με άλλο κείμενο]

Κάποιος φίλος του ξαδέλφου μου [μάλλον] είπε στον υπεύθυνο του γραφείου τελετών ότι γνώριζε ότι η οικόγένεια του φίλου του είχε οικογενειακό τάφο στο Α νεκροταφείο.
Ετσι πέντε ημέρες [;] μετά τον θάνατο του [στις 3/12] μου τηλεφώνησε ο υπάλληλος του Α νεκροταφείου, Κώστας Φλώρος, για να ζητήσει από την οικογένεια μου να δώσουμε την άδεια ώστε να γίνει η ταφή στον οικογενειακό μας τάφο κάτι που έγινε στις 5/12/14.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν μου επέτρεψε να πάω στο νεκροταφείο ούτε στην κηδεία, ούτε το διάστημα που ακολούθησε.
Προχθές Κυριακή 1 Φεβρουαρίου με τους 18 βαθμούς θερμοκρασία στην Αθήνα [και την Αφρικανική σκόνη] αποφάσισα να κάνω μια βόλτα ως το Α νεκροταφείο…
Είναι μακάβριο αυτό που αντίκρισα αλλά θα το μεταφέρω εδώ για να αποδείξω ότι στο Α νεκροταφείο του Δήμου της Αθήνας δεν σέβονται τους νεκρούς μας..

Είχαν ξεχάσει [;] να κλείσουν τον τάφο εδώ και δύο μήνες!
Απλά είχαν ακουμπήσει τα δύο μάρμαρα που κλείνουν την πόρτα του τάφου χωρίς να τα σφραγίσουν με τσιμέντο.
δείτε τις  φωτογραφίες

Δεν μπορούσα να πλησιάσω τον τάφο μια και υπήρχε δυσοσμία και πάνω από αυτόν ένα..σμήνος έντομα…
Μια ανοιχτή εστία μόλυνσης σε κεντρικότατο σημείο του Α νεκροταφείου!

Εξήντα μέρες δεν το είδε κανείς;
Με τις πλημμύρες τον περασμένο μήνα η σορός του νεκρού σίγουρα θα είχε σκεπαστεί με τα νερά που έμπαιναν μέσα καθώς και τα οστά των συγγενών μου που υπάρχουν σε αυτόν τον παλιό τάφο που ανήκει στην οικογένεια μου από το 1907.

«Φυσικά» δεν υπήρχε κανείς «υπεύθυνος» να μιλήσω μαζί του, ήταν Κυριακή βλέπετε!
Χθες Δευτέρα 2/2 πήγα ξανά.
Πρώτα είδα τον προιστάμενο του νεκροταφείου Σταμάτη Γαλούνη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε ότι το νεκροταφείο ανοίγει μεν τους τάφους για εκταφές ή ταφές [και εισπράττει τα ανάλογα τέλη] αλλά δεν είναι δική του δουλειά να τους κλείνει!
Αυτό είναι δουλειά, λέει του γραφείου τελετών και μαρμαράδων!

Στην ερώτηση γιατί κάποιος υπεύθυνος του νεκροταφείου για δυο μήνες δεν με ειδοποίησε ότι ο τάφος ήταν ανοιχτός, δεν είχε απάντηση…
Μετά την απειλή μου ότι θα απευθυνθώ στο εισαγγελέα υπηρεσίας και θα στραφώ εναντίον των «υπευθύνων» βρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά πάνω από τον τάφο καμιά δεκαριά άτομα, υπάλληλοι-εργάτες του νεκροταφείου!
δείτε την φωτογραφίαΟλοι μου έλεγαν ότι έχω δίκιο να φωνάζω, αλλά δεν είχε δει κανείς τι συνέβαινε στον τάφο αυτούς τους δύο μήνες!
Με τα πολλά ένας υπάλληλος του νεκροταφείου υπεύθυνος για τις ταφές ο Χρύσανθος Ασημακόπουλος με διαβεβαίωσε ότι σε μια ώρα θα κλείσουν τον τάφο!
Μου είπε και κάτι ακόμα..τρελό..
Ότι οι υπάλληλοι του νεκροταφείου δεν έχουν το δικαίωμα να κλείνουν τους τάφους γιατι βρίσκουν τον μπελά τους από τους…μαρμαράδες!

Τι γίνεται τελικά εκεί μέσα;
Η.. «μάχη» των συνδικάτων πάνω από τους νεκρούς μας;

Τριάντα πέντε χρόνια δούλεψα σαν Διευθυντής μεγάλων κεντρικών θεάτρων και παράλληλα σαν παραγωγός μεγάλων συναυλιών στο Λυκαβηττό, στο Ηρώδειο σε όλα τα μεγάλα θέατρα και γήπεδα της χώρας.
Σε όλες αυτές τις δουλειές αν κάτι δεν πήγαινε καλά την ευθύνη την είχα εγώ.
Ο υπεύθυνος…

Ο «υπεύθυνος» του Α νεκροταφείου του Δήμου της Αθήνας Σταμάτης Γαλούνης δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει εκεί;
Όπως θα είδατε στα κείμενα που έχω γράψει στο παρελθόν συμβαίνουν σημεία και τέρατα στο Α νεκροταφείο, έχουν κατακλέψει τα πάντα από τους τάφους.
Δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. Γαλούνης;

Ενας τάφος παραμένει ανοιχτός δυό μήνες.
Δεν έχει καμία ευθύνη ο κ. «προιστάμενος»;
Αν ήταν υπάλληλος σε δική μου δουλειά θα τον είχα στείλει σπίτι του.
Αν δεν μπορεί να βοηθήσει στην σωστή λειτουργία και φύλαξη του ιστορικού πρώτου νεκροταφείου της Αθήνας να πάει σπίτι του…

Ο πολύς κύριος Καμίνης ο Δήμαρχος της Αθήνας θα κάνει επιτέλους κάτι για το πρώτο νεκροταφείο;

Μήπως θα πρέπει όλοι όσοι έχουμε εκεί νεκρούς να στραφούμε δικαστικά εναντίων των υπευθύνων του νεκροταφείου αλλά και όσων τους διατηρούν στην θέση τους – βλέπε Δήμαρχο.. [ την ώρα που ήμουν στο γραφείο του νεκροταφείου μια κυρία έκανε παράπονα ότι για δεύτερη φορά είχαν κλέψει από το τάφο της οικογένειας της τα καντήλια και ότι άλλο μπρούντζινο υπήρχε!]

Σήμερα Τρίτη 3 Φεβρουαρίου το πρωί ξανά πήγα για τρίτη φορά στο Α νεκροταφείο.
Μετά από δυό μήνες είχαν κλείσει τον τάφο!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/04/2015 10:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δεν σέβονται τους νεκρούς στο Α΄νεκροταφείο της Αθήνας. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες