ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Δημόσιο χρέος. Ποιο είναι το ζητούμενο για την εξόφλησή του.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.
Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην ένιωσαν καλύτερα από την αλλαγή στάσης στον χειρισμό του θέματος της διευθέτησης τού ΔΧ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που δείχνει ότι δεν ακολουθεί την (πεπατημένη) λογοδοσία υποδειγματικών δωσιλόγων, στην οποία μας είχαν συνηθίσει οι “μνημονιακές” κυβερνήσεις των Πα.Σο.Κ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, υπό τους ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά/Βενιζέλου.

Αυτή η αλλαγή, αποτελεί μία ...
πραγματικότητα άξια επαίνων, που κάθε αδέκαστος κριτής δεν θα τσιγκουνευτεί να δώσει.

Η ουσία, όμως, δεν βρίσκεται στις (καλές ή κακές) εντυπώσεις που δημιουργεί η στάση απέναντι στο πρόβλημα, αλλά βρίσκεται στη λύση που τελικά θα δοθεί στο πρόβλημα.

Ποιό είναι, λοιπόν, το πρόβλημα;
-Αρχικά, όταν το ταμείο της Χώρας βρέθηκε (περί τα μέσα του 2010) να μην έχει να πληρώσει μία υποχρέωσή της (κάποια λήγοντα Ομόλογα της) εμφανίστηκε το αμιγώς οικονομικό πρόβλημα, του ενδεχόμενου της “πτώχευσης” της Χώρας, με όλες τις συνέπειες που επιφέρει αυτή (και τις οποίες δεν θα αναλύσουμε εδώ).

-Ο τρόπος που υιοθετήθηκε (από την τότε κυβέρνηση Πα.Σο.Κ, με ΓΑΠ Πρωθυπουργό) για την αντιμετώπιση του οικονομικού αυτού προβλήματος, δημιούργησε ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της απώλειας τής Αυτοδιάθεσης της Χώρας (δια τής “άνευ όρων” παράδοσης τής διαχείρισης της Οικονομίας της στους “δανειστές” της , με τους συγκεκριμένους όρους του “Μνημονίου” τους οποίους κατέδειξε, από τότε, ο καθ. Γιώργος Κασιμάτης, ως “όρους παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας”).

-Έτσι, το οικονομικό πρόβλημα της αντιμετώπισης της εξόφλησης του Δ.Χρέους, γέννησε το δίδυμο, πολιτικό (και ακόμη μεγαλύτερο) πρόβλημα της απώλειας της Αυτοδιάθεσης της Χώρας.

-Τώρα, λοιπόν, έχουμε ένα “δίδυμο” πρόβλημα, πολιτικό και οικονομικό, αλληλοτροφοδοτούμενο, καθώς οι “δανειστές” είναι πολύ αμφίβολο να δεχτούν να απωλέσουν την (“κεκτημένη” με αυτούς τους όρους του Μνημονίου) οικονομική κατοχή της Χώρας, που, τελικά είναι πολιτική κατοχή, που εκφράζεται με την επιβολή της θέλησης των “δανειστών” (και μάλιστα με νομοθετήματα της “Βουλής των Ελλήνων” !!!) σε κάθε ζήτημα και θέμα της καθημερινότητας της Ελληνικής κοινωνίας, από τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων ή των σχολείων, μέχρι τον εξοπλισμό του στρατεύματος.

-Όπως προαναφέρθηκε, το πολιτικό πρόβλημα (η απώλεια της Λαϊκής και Εθνικής κυριαρχίας) είναι πολύ μεγαλύτερο του οικονομικού. Άρα, προέχει η δική του λύση. Δηλαδή, αυτό που είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, από τη νέα διευθέτηση του Δημόσιου Χρέους, είναι η απαλλαγή της Ελλάδας από τους όρους απώλειας της Αυτοδιάθεσής της.

Υπενθυμίζεται πως οι όροι αυτοί, είναι:
-Η παραίτηση της Ελλάδας από κάθε προστασία που παρέχει το Διεθνές Δίκαιο για το ακατάσχετο της Δημόσιας περιουσίας των κρατών

-Η απαγόρευση δανεισμού της Ελλάδας από άλλη πηγή, έξω από αυτή των “δανειστών”.

-Η δυνατότητα μεταβίβασης των “χρεωγράφων”, από τους “δανειστές” σε τρίτους.

-Η απαγόρευση συμψηφισμού του χρέους με οφειλές (υπάρχουσες ή που μπορεί να υπάρξουν) κάποιου “δανειστή” προς την Ελλάδα.

-Η εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου σε διαφορές που μπορεί να προκύψουν μεταξύ “δανειστών” και Ελλάδας.

-Η υποθήκευση όλης τής Δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας του κράτους.

-Η λειτουργία του υποχθόνιου μηχανισμού λεηλασίας του Δημόσιου πλούτου της Χώρας, του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ

-Αν δεν εκλείψουν αυτοί οι όροι από την επιδιωκόμενη “ΝΈΑ ΣΥΜΦΩΝΊΑ” για τη διευθέτηση του Δ. Χρέους”, τότε θα έχουμε μείνει μόνον με τις καλές εντυπώσεις τής αρχής και θα έχουμε τη συνέχιση του ίδιου καθεστώτος της “οικονομικής δουλοπαροικίας”, που διαμόρφωσαν οι προαναφερόμενες κυβερνήσεις δωσιλόγων. Και, θα έχει επαληθευτεί η προεκλογική πρόβλεψή μου (Εκλογές: "Νωπή εντολή" στη νέα "κυβέρνηση Κουίσλιγκ") πως,“ Τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν τη Χώρα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι εξ ίσου δουλόφρονα. Έχουν αποδεχθεί de facto την εσαεί ομηρία της Ελληνικής κοινωνίας στους πάτρωνες τους και το μόνο που τους νοιάζει (και γι' αυτό “σκοτώνονται” προεκλογικά) είναι το ποιος θα είναι ο διαχειριστής τής λεηλασίας .
Για το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα (περί το 1%) να μην ισχύει αυτό.
Παρ' όλο που τα γεγονότα και τα φαινόμενα δείχνουν πως είναι “μία από τα ίδια” σε διαφορετικό περιτύλιγμα, η Αλήθεια θα φανεί μετά από την (ενδεχόμενη) νίκη του στις εκλογές, αν εκφράσει το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στην απώλεια της Αυτοδιάθεσής του, δηλαδή της Ελευθερίας του”.

Δηλώνω εδώ, πως επιθυμώ διακαώς, να διαψευστούν οι (παραπάνω) προβλέψεις μου και να αποδειχθώ εντελώς αναξιόπιστος αναλυτής της πολιτικής κατάστασης, καθώς η Χώρα θα έχει αποκτήσει (επί τέλους) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

-Αν οι “εταίροι/δανειστές” μας δεν δεχτούν την απόδοση της Αυτοδιάθεσής της, στη Χώρα μας, τότε ο μόνος δημοκρατικός δρόμος για την κυβέρνηση (ώστε να αποφασίσει ο κυρίαρχος Λαός για το κορυφαίο αυτό ζήτημα) θα είναι να το θέσει σε Δημοψήφισμα.

-Με τη προϋπόθεση ότι το, παραπάνω περιγραφόμενο, πολιτικό μέρος του προβλήματος θα έχει εκλείψει, με τη συμφωνία των Ευρωπαίων εταίρων μας, νομίζω πως, για τη λύση του καθαρά οικονομικού μέρους του προβλήματος, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε έναν συμβιβασμό, εφ' όσον αυτός θα οδηγεί σε μία εξόφλησή του που θα είναι πραγματοποιήσιμη και ρεαλιστική και, επί πλέον, θα βάζει τα “κράτη/δανειστές” συνυπεύθυνους στην ανάπτυξη και ασφάλεια των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας (π.χ υδρογονάνθρακες, στρατηγικά ορυκτά, κλπ) από επίβουλες δυνάμεις.

-Με απλά λόγια: Για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε αυτά που σας χρωστάμε, βοηθείστε στην ανάπτυξη και προστατεύστε αποτελεσματικά, μαζί μας, τους πόρους της εξόφλησης των υποχρεώσεών μας προς εσάς.

Αν αυτά τα λογικά αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά από τους “εταίρους” μας, δεν έχουμε παρά να ψάξουμε για άλλους “εταίρους”, σύμφωνα και με τη λαϊκή σοφία: “Φίλος επιζήμιος, εχθρός αποκαλείται”......


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 2/05/2015 08:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δημόσιο χρέος. Ποιο είναι το ζητούμενο για την εξόφλησή του."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες