ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Έτσι... σιγά-σιγά να το παραδεχθείτε όλοι. Η Γερμανία μας χρωστά.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Όλο και περισσότερο ασχολούνται οι ξένοι όλων των Εθνικοτήτων με το θέμα του Ελληνικού κατοχικού δανείου αλλά και τυχόν απαιτήσεων της χώρας μας για πολεμικές επανορθώσεις.

Κάπως έτσι ήταν και ο τίτλος άρθρου, που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό “ Der Spiegel”, όπου και αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις στην ...
Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942.
Το άρθρο κατακρίνει τους Ναζί λέγοντας πως "όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη οικονομικοί εμπειρογνώμονες των Ναζί λεηλάτησαν χώρες υπό κατοχή με ανέντιμες μεθόδους".

Το Γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για δάνειο, ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος το 1942 στο γερμανικό Ράιχ, και η Γερμανία δεν αποπλήρωσε ποτέ, και περιλαμβάνεται ιστορική αναδρομή στις μεθόδους οικονομικής εκμετάλλευσης των υπό κατοχή χωρών από τους ναζί, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του Γερμανού ιστορικού Αλμπρεχτ Ριτσλ ότι "η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης χρεών του 20ού αιώνα".

Βέβαια ο συντάκτης του άρθρου δεν αποφεύγει να προπαγανδίσει, λέγοντας πως η επιστημονική υπηρεσία της γερμανικής Βουλής υπολόγισε το 2012 την αξία του δανείου με τους τόκους, στα 8,25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η γνωμοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης το υπολογίζει σε 11 δισεκατομμύρια.

Κάτι που είναι αναληθές, εφόσον , οικονομολόγοι διεθνούς κύρους υπολογίζουν τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα από το κατοχικό δάνειο, με αρχικό κεφάλαιο 100 δισεκατομμυρίων, και να ανέρχεται σήμερα, με χαμηλό επιτόκιο 2,5%, στα 510 δις ευρώ.

Συνεχίζοντας να προπαγανδίζει ο γερμανός αρθρογράφος, γράφει ότι η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει, ότι όλες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις έχουν είτε πληρωθεί είτε εκπνεύσει, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων, και αυτό αναγνωρίστηκε ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα.Βέβαια οι παραπάνω δηλώσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης αλλά και δηλώσεις του τύπου «70 έτη μετά τον πόλεμο το δικαίωμα της Ελλάδος για την αποπληρωμή του Γερμανικού χρέους έχει παραγραφεί», δεν ευσταθούν πουθενά, εφόσον δεν αναφέρεται πάνω σε ποιον διεθνή νόμο στηρίζεται αυτή η άποψη, και μάλιστα την στιγμή που ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών της Γερμανίας ζητά από την Πολωνία και την Τσεχία να πληρώσουν αποζημιώσεις στους Γερμανούς που εκδιώχθηκαν το 1945-46 από τις χώρες αυτές.

Επίσης δηλώσεις όπως « η Ελλάδα έχει παραιτηθεί του δικαιώματός της» δεν ευσταθούν και αυτές, εφόσον αποφεύγεται να αναφερθεί στο "που", "πως" και "πότε" έγινε αυτό.
Φυσικά και αν η Γερμανική Κυβέρνηση γνωρίζει και έχει στοιχεία για κάποια μυστική συμφωνία της με την Ελλάδα, οφείλει να τα καταθέσει και να φέρει την υπόθεση στο φως της δημοσιότητας.

Και, επίσης φυσικά, αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε επαληθεύεται με τον πιο τρανό τρόπο άρθρο της Νέας Φιλικής Εταιρείας με τίτλο «το χρονικό της μεγάλης προδοσίας», στο οποίο είχα αναφερθεί σε προηγούμενη εκπομπή, και που, με λίγα λόγια , αναφέρει πως υπήρξε μυστική συμφωνία από τα μέσα του 2000, μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της Γερμανίας.

Συμφωνία που υπεγράφη στο Βερολίνο με απόλυτη μυστικότητα, μεταξύ του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και με την οποία η Ελλάδα, δεσμεύεται να αποσύρει την απαίτηση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου για αποπληρωμή των Γερμανικών οφειλών , παραιτείται των «τυχόν» δικαιωμάτων της για αποπληρωμή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, με αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου σε δέκα ετήσιες άτοκες δόσεις, που θα ξεκινούν από τον Ιούνιο του 2020 και θα τελειώνουν το 2030, συνολικού χρηματικού ποσού ύψους 2,5 δις. Ευρώ.


Με διαφορά μόλις λίγων ημερών από το άρθρο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του “ Der Spiegel”, δημοσιεύεται στην WASHINGTON POST άρθρο – κόλαφος, με τίτλο “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”.

Το άρθρο σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, λέει πως η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται, πάντα, ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της έπειτα τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιο πολέμου , όπου και συμφώνησαν να διαγράψουν το 50% των χρεών της!

Ο Harold Meyerson, συντάκτης του άρθρου, αναφέρεται στην συμφωνία του Λονδίνου το 1953, όπου20 κράτη που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης αλλά και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ.

Επίσης είχαν συμφωνήσει η αποπληρωμή του χρέους να μην προέρχεται από κυβερνητικές δαπάνες αλλά από τις εξαγωγές. Μεταξύ αυτών των 20 χωρών ήταν και η χώρα μας, όπου και την συμφωνία υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Έτσι όπως βλέπετε όλο και περισσότερο ασχολούνται με το θέμα του κατοχικού δανείου τα διεθνή ΜΜΕ, και αυτό πιστεύω πως οφείλεται κατά πρώτον στην ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, πως ο τρόπος της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης σε χώρες της Ευρωζώνης, και φυσικά της χώρας μας, αποτυγχάνει, και κατά δεύτερον στο ότι καθημερινά αυξάνονται τα Ελληνικά ιντερνετικά μέσα που ασχολούνται με το θέμα.

Και, χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τις προθέσεις της νέας Κυβέρνησης και το πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα του κατοχικού δανείου, μιας και δεν έχουν γίνει δηλώσεις, είναι καιρός επιτέλους, να γίνει κατανοητό πως είναι απαίτηση σύσσωμου του Ελληνικού λαού,
η πλήρης αποπληρωμή των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, όπως αυτές επιδικάστηκαν στο Παρίσι το 1946,
 καθώς και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου της Ελλάδας, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην δανειακή σύμβαση του 1942.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 2/07/2015 02:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Έτσι... σιγά-σιγά να το παραδεχθείτε όλοι. Η Γερμανία μας χρωστά. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες