ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Σύσκεψη για την αλιεία στην Παμβώτιδα.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης του συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών, αρχών και εμπλεκόμενων φορέων, όσον αφορά την εποπτεία, έλεγχο και διαχείριση των δραστηριοτήτων εντός και περιμετρικά της Λίμνης Παμβώτιδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης, με θέμα «Καθορισμός αρμοδιοτήτων και συντονισμός της εποπτείας, ελέγχου και διαχείρισης των δραστηριοτήτων εντός και πέριξ της Λίμνης Παμβώτιδας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ...
Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών – (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου), του Δασαρχείου Ιωαννίνων, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου (Τμήματα Αλιείας Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων), του Συνεταιρισμού Αλιέων Νήσου Ιωαννίνων, του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, της Δημόσιας Επιχείρησης Λίμνης (ΔΕΛΙ) καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Νήσου Ιωαννίνων.

Η σύσκεψη αφορούσε κυρίως θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία, ενώ θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που ασκούνται στη λίμνη.

Οι εκπρόσωποι των παρευρισκόμενων φορέων συμφώνησαν:
1. Να συγκεντρωθεί και να κωδικοποιηθεί η πολυδαίδαλη νομοθεσία που αφορά τη διενέργεια της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη και να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών με σκοπό το συντονισμό και βελτίωση της συνεργασίας τους.

2. Να δημιουργηθούν μικτά κλιμάκια περιπολίας (Φύλακες Περιβάλλοντος Φορέα Διαχείρισης και Θηροφυλακής) για τον έλεγχο των αλιευτικών δραστηριοτήτων εντός και περιμετρικά της λίμνης.

3. Κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει την άσκηση της αλιείας στη λίμνη και υποχρεωτικά να αναγραφεί ο αριθμός μητρώου σε όλα τα σκάφη.

4. Σε συνεργασία με τη ΔΕΛΙ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να εξεταστεί η δυνατότητα εμπλουτισμού της λίμνης και τα είδη ψαριών, που κρίνονται αποδεκτά για το οικοσύστημα.

5. Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία Λιμενικού Γραφείου στο Δήμο Ιωαννιτών με σκοπό την οριοθέτηση ζωνών χρήσης λιμένα (εξέδρες, καρνάγιο, ιχθυόσκαλα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.).

6. Να καταρτιστεί «Κανονισμός Επαγγελματικής και Ερασιτεχνικής Αλιείας Λίμνης Παμβώτιδας» που θα βασίζεται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο ή και σε τυχόν νέο, όπου κριθεί απαραίτητο.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θα προχωρήσουν στην εξειδίκευση και άλλων προτάσεων που αφορούν τη διενέργεια της ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας στη λίμνη, καθώς και στη διοργάνωση ενημερωτικών συσκέψεων που θα αφορούν και άλλες δραστηριότητες στη λίμνη (αθλητικές, τουριστικές, ψυχαγωγικές κ.λπ.), καθώς και την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων και φυσικών καταστροφών, τον καθαρισμό της λίμνης, την αντιμετώπιση του εποχικού ευτροφισμού κ.α.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 2/17/2015 07:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σύσκεψη για την αλιεία στην Παμβώτιδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες