ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η ένοχη σιωπή που δεν αντέχει ούτε και την αλήθεια.

Οι εξάρσεις και οι ολέθριες συνέπειες. 

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης. 
Η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται εδώ και 6 χρόνια με το πρόβλημα της κρίσης χρέους της χώρας μας, χωρίς ακόμη να διαφαίνεται η λύση αυτού.
Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι συνέπειες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου διευθετήθηκαν εντός ελαχίστου και μόνον χρόνου. Είναι λυπηρό, ότι ενώ η χώρα μας ευρίσκεται εις το...
επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη και σήμερα τις πραγματικές αιτίες και τις διαστάσεις του μακροχρόνιου προβλήματός μας, και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αυτό οφείλεται εις την εσωστρέφεια, την σύγχρονη παθογένειά μας, αλλά και εις την απομάκρυνση από τις ρίζες μας και τις αρετές των προγόνων μας.

Ο μέγας φιλόσοφος Πυθαγόρας έλεγε, ότι οι αριθμοί καθορίζουν την τάξη και την αρμονία του Σύμπαντος. Επάνω λοιπόν σε αυτούς στηρίζονται και οι αρετές, οι αρχές και οι αξίες των ανθρώπων.

Αυτές γιγάντωσαν τον δυναμισμό των προγόνων μας. Ο δυναμισμός αυτός έσπρωξε τους προγόνους μας και εις την δημιουργία εκατοντάδων αποικιών εις τον τότε κόσμο, διότι δεν τον χωρούσε η Πατρίδα μας. Η ζωή, η τύχη και το μέλλον κάθε Πολιτείας, καθορίζεται από τις εξάρσεις των συμπεριφορών, των πράξεων, των ενεργειών των κυττάρων εκάστης κοινωνίας. Δηλαδή, για να είναι κανείς πιο σαφής, από τον κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι μέλος της κοινωνίας. Η ένταξη του καθενός από εμάς εις αυτήν απαιτεί όμως ήθος και τεράστια ευθύνη.

Ανεξαρτήτως των λόγων και των σκοπιμοτήτων που οδήγησαν την χώρα μας το έτος 1981 εις την ένταξη της εις την Ε.Ε. και αργότερα εις την Ευρωζώνη, χωρίς τώρα να κρίνουμε και να κάνουμε την παραμικρή αναφορά σε αυτά, οφείλουμε να επικεντρωθούμε τώρα εις τα μετέπειτα συμβάντα, τα οποία ευθύνονται για την ολέθρια πορεία της χώρας μας. Ποία είναι όλα αυτά που οδήγησαν εις τις εξάρσεις οι οποίες αναπόφευκτα χρεοκόπησαν την χώρα μας.

Ο στείρος και αρρωστημένος κομματισμός και η εσφαλμένη από εμάς τους Έλληνες αντίληψη περί αυτού, δημιούργησε την τεράστια διόγκωση του στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Η ανεξέλεγκτη εις αριθμόν επάνδρωση αυτού από κομματικούς πελάτες-ψηφοφόρους, εις την πλειοψηφία ανειδίκευτους αλλά υπάκουους εις την κομματική πειθαρχία, είχε ως συνέπεια όχι μόνον την παράλυση της Κρατικής Διοίκησης, αλλά παράλληλα και την εμπέδωση της ασυδοσίας, της ανυπακοής απέναντι των Νόμων, την διόγκωση και εξάπλωση αυτής της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Όμως όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της κομματικής καταγωγής και προστασίας.

Οι ολέθριες εξάρσεις συνεχίζονται και με την εισροή τεραστίων κεφαλαίων από την Ε.Ε. και τις ανεξέλεγκτες συνάψεις Δανείων με ξένες Τράπεζες, τα οποία γιγάντωσαν τώρα την διαφθορά και την φοροδιαφυγή σε μία Λερναία Ύδρα, η οποία άπλωσε τα πλοκάμια της και εις τον ιδιωτικό τομέα π.χ. την Ελληνική Οικονομία, τελικώς εις ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου, η καταστροφή της χώρας μας, και τώρα και η διεθνής απομόνωση αυτής οφείλονται εις τις ολέθριες εξάρσεις όλων αυτών των δικών μας και μόνον συμπεριφορών.

Δεν έχουν άδικο όλοι οι άλλοι, π.χ. οι ξένοι πολιτικοί, οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές, οι συνομιλητές μας εις τις διαπραγματεύσεις, αλλά και οι άλλοι λαοί, ότι η κρίση χρέους της χώρας μας αποτελεί μία μοναδική εξαίρεση και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ότι αυτή οφείλεται αποκλειστικώς και μόνον εις την διαφθορά και την φοροδιαφυγή, με τεράστιες παρενέργειες και ολέθριες συνέπειες εις την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πνευματική ζωή της χώρας, αλλά και εις το ήθος των πολιτών.

Όμως εξ ανάγκης, λόγω τώρα της διογκούμενης πιέσεως της χώρας μας από την Ευρώπη και τους διεθνείς παράγοντες, ακόμη και από τις ΗΠΑ, η πολιτική μας ηγεσία αναγνωρίζει για πρώτη φορά το πρόβλημα της τεράστιας διαφθοράς και φοροδιαφυγής, και υπόσχεται την καταπολέμησή της.

Το ερώτημα όμως το οποίο τίθεται τώρα είναι.
Ποίος από εμάς έχει το ηθικό ανάστημα και την δύναμη, για να αντιμετωπίσει την Λερναία Ύδρα η οποία εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια κατατρώγει λυσσωδώς όλους μας, σάρκα και οστά, αυτή την ίδια την ψυχή μας, αλλά και το τελευταίο ευρώ, και η οποία δεν άφησε τίποτε όρθιο, αλλά και κανέναν από εμάς ηθικώς αλώβητο;

Όποιος από εμάς έχει το θάρρος να αναφέρει τώρα δημοσίως, ότι εμείς και μόνον και ουδείς άλλος ευθύνεται για την κατάντια μας, διατρέχει τον κίνδυνο να τον κατασπαράξουν όλοι οι άλλοι, και κυρίως οι υπαίτιοι, και να το στείλουν εις τα Τάρταρα.

Όμως, ενώ η Πατρίδα μας βυθίζεται εις το χάος, η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού από τους πραγματικούς υπαίτιους, και ο δήθεν «από αέρος ψεκασμός που υφίσταται ο λαός μας(!)», συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Για την κατάντια της χώρας μας φταίνε τώρα οι άλλοι. Φταίνε οι ενεργοί, δραστήριοι και υπεύθυνοι πολίτες των άλλων χωρών οι οποίοι εκλέγουν πολιτικούς για να καταστρέφουν την χώρα μας. Και εμείς πιστεύουμε όλες αυτές τις αήθεις χυδαιότητες, με όλη μας την αφέλεια και απάθειά μας.

Διότι εάν ένας άνθρωπος διάγει άσωτο βίο, καταστρέφει την υγεία και την ψυχή του, και οι μακροχρόνιες μεταστάσεις της ασθένειάς του τον οδηγούνε εις τον αναπόφευκτο θάνατο, για αυτό δεν ευθύνονται οι άλλοι, ούτε οι ιατροί, αλλά ούτε και οι νεκροθάφτες. Οι οποίοι εκ του λόγου αυτού αναπόφευκτα κερδίζουν από την κατάντια και τον θάνατο του άλλου. Έτσι συμβαίνει και εις την παγκόσμια πολιτική, αλλά τώρα και με την δύσμοιρη Πατρίδα μας την οποία δεν αγαπάμε εμείς οι Έλληνες. .

Όμως εις απάντηση όλων εκείνων που δεν αντέχουν ούτε αυτή την αλήθεια, ακόμη και σήμερα που η χώρα μας βιώνει την μεγαλύτερη τραγωδία, την ανείπωτη ένδεια, ταπείνωση και εθνική απομόνωση, η πρωτοφανής σιωπή, απάθεια και αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί την μοναδική και αδιαφιλονίκητη απόδειξη της δικής μας και μόνον ενοχής και συλλογικής ευθύνης.Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/12/2015 08:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η ένοχη σιωπή που δεν αντέχει ούτε και την αλήθεια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες