ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πολεμικές αποζημιώσεις 3-4 τρις ευρώ θα απαιτήσει η Μόσχα από τη Γερμανία.

Αικατερίνα Σινέλστσικοβα, RBTH.
-Η Βουλή θα συγκροτήσει ειδική Επιτροπή για να επανεξετάσει τη ζημιά που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
-Στον ρωσικό Τύπο δημοσιεύθηκε πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει πολεμικές αποζημιώσεις, ύψους 3-4 τρις. ευρώ.

Η Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου θα συστήσει...
ομάδα εργασίας, η οποία θα κάνει νέο υπολογισμό για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Προηγουμένως στον ρωσικό Τύπο είχε εμφανιστεί η πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν περίπου τα 3-4 τρις. ευρώ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη RBTH ένας από τους εμπνευστές της ιδέας, το μέλος του κόμματος LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας), Μιχαήλ Ντεγκταριόφ, «το αν θα απαιτηθούν αποζημιώσεις ή όχι, θα το αποφασίσουν ο αρχηγός της χώρας και το υπουργείο Εξωτερικών», ενώ από την πλευρά τους, οι βουλευτές θέλουν να κάνουν μια αληθινή εκτίμηση των καταστροφών, την οποία -όπως υποστηρίζουν- δεν έχει πραγματοποιήσει κανείς έως τώρα.
Στην ερώτηση της RBTH, τι ήταν αυτό που ώθησε τους βουλευτές να θυμηθούν ύστερα από 70 χρόνια την «οφειλή» της Γερμανίας προς τη Ρωσία, ο Ντεγκταριόφ ανέφερε πως «τίποτε δεν έχει ξεχαστεί» (σ.σ. από τις θυσίες του ρωσικού λαού), και ότι η νέα γενιά των ρώσων πολιτικών «έχει εντελώς διαφορετικές αξίες».

Είναι γεγονός, ότι σύμφωνα με τη Συμφωνία της Γιάλτας, η Σοβιετική Ένωση είχε λάβει επανορθώσεις από τη Γερμανία «και αυτό το γνωρίζει ο κάθε μαθητής σχολείου», υπενθυμίζει ο επικεφαλής του Ιδρύματος αποτελεσματικής πολιτικής, Γκλεμπ Παβλόφσκι.
Επρόκειτο για παραδόσεις σε είδος, και όχι χρηματικές, και αυτές συλλέγονταν από τα κατοχικά στρατεύματα όχι μόνο στη σοβιετική ζώνη, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής κατοχής, ανέφερε στη RBTH ο πολιτικός επιστήμων.

Διαφωνίες
Η σύσταση τώρα μιας ομάδας εργασίας με σκοπό να υποχρεωθεί η Γερμανία να πληρώσει αποζημιώσεις, είναι μια απολύτως ανεύθυνη πρωτοβουλία η οποία προέρχεται από βουλευτές που στερούνται επαγγελματισμού, σχολιάζει ο Παβλόφσκι.
Και δηλώνει σίγουρος ότι την πρωτοβουλία αυτή δεν πρόκειται να την πάρει κανείς στα σοβαρά.
Πλέον όμως, αυτή θα χρησιμοποιηθεί ευχαρίστως από τη ρωσοφοβική προπαγάνδα σε όλο τον κόσμο, θεωρεί ο Παβλόφσκι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αυτό θα παρουσιάσει τη Ρωσία ως ανεύθυνη, παρά το ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για προσωπική ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων».

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν άλλοι συνομιλητές της RBTH, αυτή η «ανόητη» ιδέα «επίδειξης του λογαριασμού» στη Γερμανία, δεν προέκυψε έτσι απλά. Με τη συνδρομή τέτοιων «ανεύθυνων» το Κρεμλίνο εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εξωτερική πολιτική κάποιων κρατών.

Χρέη προς Ελλάδα και Ρωσία
Σχετικά πρόσφατα αναφέρθηκε σε ανεξόφλητο γερμανικό χρέος και η Ελλάδα, με ειδική εμπιστευτική έκθεση και υπολογισμό που έκαναν οι αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες.

Αφορούσε το δάνειο 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων (Reichsmark), το οποίο πήρε το Γ΄ Ράιχ για την κάλυψη των εξόδων την περίοδο της κατοχής. «Και οι δυο αυτές περιπτώσεις, της Ελλάδας και της Ρωσίας, αποτελούν μια διαμαρτυρία για ό,τι έκανε η Γερμανία», λέει ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου πολιτικών εμπειρογνωμόνων, Γεβγκένι Μίντσενκο.
Και μιλώντας στη RBTH, πρόσθεσε: «Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τη γερμανική ηγεμονία και την πολιτική απέναντί τους, θεωρούν ότι όλη αυτή η οικονομική βοήθεια της ΕΕ στην πραγματικότητα είχε σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε μια υποδούλωση χρέους και να της αφαιρέσει την ανεξαρτησία».
Η ρωσική αντίδραση συνδέεται «με τη σκλήρυνση της στάσης της Γερμανίας απέναντι στη Ρωσία».

Ο κοντινός στο περιβάλλον του Κρεμλίνου πολιτικός αναλυτής, διευθυντής του Ινστιτούτου πολιτικών ερευνών, Σεργκέι Μάρκοφ, θεωρεί κι αυτός ότι «πρόκειται για μια απάντηση στην εξαιρετικά επιθετική πολιτική της Γερμανίας.
Η Άνγκελα Μέρκελ έθεσε υπό αμφισβήτηση την πολιτική φιλίας με τη Ρωσία, την οποία η Γερμανία ακολουθούσε εδώ και δεκαετίες», λέει.

Ειδικότερα, ως εχθρική προς τη Ρωσία χειρονομία της Μέρκελ εκλαμβάνεται η δήλωση της καγκελάριου «για πιθανότητα πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», όταν «η Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στις χώρες της Βαλτικής σε περίπτωση που αυτές γίνουν στόχος επίθεσης από τη Ρωσία», εξηγεί ο ίδιος.

Η ρητορική της Μέρκελ έγινε τόσο σκληρή, ώστε «ακόμη και από το βήμα της Μπούντεσταγκ την κατηγορούν για υποστήριξη των νεοναζί στην Ουκρανία», επεσήμανε.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/17/2015 02:37:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πολεμικές αποζημιώσεις 3-4 τρις ευρώ θα απαιτήσει η Μόσχα από τη Γερμανία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες