ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Υπάρχει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας».
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 υπήρξε καταστροφικό για τη ΝΔ.
Η διαφορά των 8,53 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι για το κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης, μια διαφορά που προβληματίζει τα ηγετικά της στελέχη και προδιαγράφει...
εξελίξεις.

Αυτή η συντριβή φέρνει τσουνάμι γκρίνιας και αμφισβήτησης για την παραμονή του Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος.
Οι ζυμώσεις που γίνονται με καθημερινές συναντήσεις επιτελικών στελεχών δεν έχουν τελειωμό.
Και πολλές φορές γίνονται δημόσια για να περνάνε τα μηνύματα στο Σαμαρά αλλά και στη βάση του κόμματος.

Όπως, επί παραδείγματι η συνάντηση στο Κολωνάκι, μεταξύ δυο πρώην υπουργών.
Των Νίκου Δένδια και Γιάννη Παπαθανασίου.
Ως γνωστόν, ο κ. Δένδιας πλασάρεται από τα ΜΜΕ ως δελφίνος για την προεδρεία της ΝΔ και η συνάντηση αυτή ήταν στο πλαίσιο επαφών του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Από την άλλη μεριά, καταγράφονται επώνυμες αμφισβητήσεις για την προεκλογική τακτική της ΝΔ, αλλά και καταλογισμό μεγάλης ευθύνης της ήττας, στην ομάδα Σαμαρά.
Τέτοιες φωνές, είναι της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Όπως επίσης, του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη – της πλευράς Καραμανλή – που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και έθεσε ευθέως θέμα διαδοχής.

Αλλά αυτή η αμφισβήτηση Σαμαρά φουντώνει και στην οργάνωση του κόμματος.
Δεν είναι μόνο, σωρεία επιστολών από ΝΟΔΕ του κόμματος, όπου κατατίθενται έντονοι προβληματισμοί για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015, επιρρίπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην καμαρίλα φίλων και συγγενών που επηρέαζαν τον Αντώνη Σαμαρά στις πολιτικές του αποφάσεις.

Είναι και η επιστολή του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νικόλαου Κουτσούκη, που είδε το φως της δημοσιότητας.
Μια επιστολή καταπέλτης κατά του Σαμαρά, όπου ο “γαλάζιος” συνδικαλιστής εξαπολύει μύδρους εναντίον του και τον κατηγορεί ως υπεύθυνο που η Παράταξη έχασε την επαφή και έκοψε τους δεσμούς της με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλονταν σε δυσβάσταχτες θυσίες πολλαπλασιάστηκαν οι αλαζονικές συμπεριφορές. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα έμειναν ανυπεράσπιστα, οι νοικοκυραίοι εξαθλιώθηκαν, η μεσαία τάξη εγκαταλείφθηκε και “ο μεσαίος χώρος” την εγκατέλειψε».
Τον καλεί δε, να συγκαλέσει Συνέδριο του κόμματος για να διατυπωθεί η άλλη φωνή από αυτή της πολιτικής που άσκησε: «η ηγεσία της Παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα. Αυτό το κλειστό κονκλάβιο, θεσμικών και εξωθεσμικών συμβούλων, “γυρολόγων-αλεξιπτωτιστών” που με όρους “αυλικών” λάμβαναν ετσιθελικά όλες τις αποφάσεις…».

Ωστόσο, μπροστά σε αυτή τη γενικότερη κατακραυγή αμφισβήτησης Σαμαρά, ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορα, βαφτίζει την ήττα νίκη και νομίζει πως έτσι θα προσπεράσει την καταιγίδα, η οποία ήδη έχει έλθει.
Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας τη συζήτηση στα όργανα της ΝΔ για την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όμως, ο υπογράφων από τον Οκτώβριο του 2014, με το άρθρο “η πτώση Σαμαρά είναι προδιαγεγραμμένη”, επισήμανε πως οι εκλογές όποτε και αν γίνονταν, η ΝΔ θα ήταν δεύτερο κόμμα.
Και αυτή η γενικότερη αποδοχή θα γεννούσε σενάρια διαδοχής, από τη στιγμή που είχε αυξηθεί η λαϊκή οργή με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και από τη στιγμή που υπήρχε κομματική αναταραχή λόγω της κυβερνητικής μετάθεσης της συζήτησης του Νοεμβρίου στα Όργανα της ΕΕ, για το χρέος.

Στο ίδιο άρθρο κατέθετε, ο υπογράφων, την άποψη πως σε περίπτωση αμφισβήτησης Σαμαρά, δυο νέα πρόσωπα θα έπαιζαν πάρα πολύ έντονα στη διαδοχή του:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: Οι τελευταίες του πρωτοβουλίες υπαγορεύουν αρχηγικές τάσεις. Αυτή τη δύναμη την αντλεί από το μεγάλο ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές. Επιπρόσθετα, στην αγάπη που εισπράττει στην καθημερινότητά του από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.
Θεωρείται πως είναι ο μόνος που μπορεί να επαναπατρίσει αρκετούς ψηφοφόρους που ψήφισαν “Χρυσή Αυγή”, και οι οποίοι δεν την ψήφισαν συνειδητά, αλλά την ψήφισαν προκειμένου να τρομοκρατήσουν το πολιτικό Σύστημα. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημά του, το ότι δεν ψήφισε Μνημόνια και βεβαίως η καταγωγή του!
Ως γνωστόν, είναι γιος του Γιώργου Τζιτζικώστα, πρώην βουλευτή της ΝΔ επί σειρά ετών και πολλές φορές υπουργός σε κυβερνήσεις της. Ενός ευπατρίδη της πολιτικής ζωής του τόπου μας!

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Νέα, όμορφη, γυναίκα. Κρυφό όπλο, η μεγάλη οικογενειακή παράδοση στην πολιτική. Λέγεται, πως στηρίζεται – εκτός του οικογενειακού περίγυρού της – από την οικογένεια Βαρδινογιάννη!
Επίσης, υπό προϋποθέσεις – και αυτό είναι είδηση – θα στηριχθεί και από το Μητσοτακικό forum! Κοντός ψαλμός αλληλούια! 

Αυτή η εκτίμηση, για τα παραπάνω πρόσωπα ενισχυόταν και από το γεγονός πως ήταν κοντά στην ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, που όπως όλα έδειχναν πως θα ήταν ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Σήμερα, τα δυο αυτά πρόσωπα παίζουν ως δελφίνοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Οσονούπω, για να ενισχυθεί αυτή η εκτίμηση, θα αναφερθούν κάποια πρόσφατα γεγονότα.
Ο κ. Τζιτζικώστας, σε αυτό το πλαίσιο διαδοχής της ηγεσίας της ΝΔ, συναντήθηκε προ ημερών με τον Ευάγγελο Αντώναρο στο ξενοδοχείο Χίλτον. Και όλοι γνωρίζουν τις άριστες σχέσεις Καραμανλή-Αντώναρου.
Ο οποίος πριν μια εβδομάδα σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, αμφισβήτησε σφόδρα την προεκλογική επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ και έθεσε θέμα διαδοχής.
Επίσης, αξίζει να επισημανθεί η αυτοκρατορική υποδοχή που επεφύλαξε στον Κώστα Καραμανλή, ο Τζιτζικώστας και ο Περιφερειακός μηχανισμός του, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός μετέβη στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Α

πό την άλλη πλευρά, η Όλγα Κεφαλογιάννη λίγες μέρες πριν δήλωνε: “Το μέλλον της Ελλάδος θέλει νέους όρους και νέες ιδέες”.

Σήμερα, ας επιτραπεί να επιχειρηθεί άλλη μια πρόβλεψη.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια σε μια τέτοια οδυνηρή για τον ίδιο εξέλιξη. Μόλις διαπιστώσει πως χάνει οριστικά “το τραίνο”, θα θέση σε εφαρμογή το plan B.
Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν θα είναι ο ίδιος αρχηγός της ΝΔ, θα προσπαθήσει να δώσει “το δακτυλίδι” σε δικό του πρόσωπο που θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα με τους Τζιτζικώστα-Κεφαλογιάννη.
Και το πρόσωπο αυτό είναι ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Αντώνης τον ανάθρεψε πολιτικά, τον καθιέρωσε και τον έκανε υπουργό, στο Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.
Υπουργείο πρωτοκλασάτο, και για το οποίο έχουν πάντα λόγο οι ΗΠΑ.
Άλλωστε, γι΄ αυτό ο δολοπλόκος και μηχανορράφος Αντώνης δεν ενέπλεξε ως υποψήφιους Βουλευτές, ανθρώπους που θα μπορούσαν να ελέγξουν τις εσωκομματικές διαδικασίες.
 Όπως, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος!
 Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας».
 egerssi@otenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/16/2015 09:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υπάρχει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες