ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

NSA και GCHQ παρακολουθούν κινητά τηλέφωνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλοι γνωρίζουμε πως ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο κλέβεται! Αλέξη ακούς; (βλ. Α. Τσίπρας: Κάρτα του πολίτη σε κάθε Έλληνα!)

Λίγες μέρες μετά την αναφορά ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA) είχε πρόσβαση σε επίπεδο firmware στους σκληρούς δίσκους μεγάλων κατασκευαστών όπως των Western Digital, Seagate, Toshiba και άλλων, ο Edward Snowden κλιμακώνει τις ...
αποκαλύψεις του με νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, η NSA και η Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας GCHQ είχαν καταφέρει να παραβιάσουν το δίκτυο της Ολλανδικής εταιρείας Gemalto, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καρτών SIM στον κόσμο.

Η εταιρεία Gemalto κατασκευάζει δύο δισεκατομμύρια κάρτες SIM τον χρόνο. Σύμφωνα με όσα έγινε γνωστά, η NSA κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο της Gemalto -μάλιστα αυτό έγινε σε συνδυασμό μαθαίνουμε με υποκλοπές σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε λογαριασμούς Facebook των υπαλλήλων της εταιρείας που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή των κωδικών κρυπτογράφησεις στις διάφορες εταιρείες και παρόχους- και να κλέψει κλειδιά κρυπτογράφησης (ονομάζονται "Ki"), με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση και να καταγράφουν και να παρακολουθούν δεδομένα και τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύμφωνα με το The Intercept που έκανε την αποκάλυψη, οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν τεράστιο μέρος των τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Mε απλά λόγια, το κλειδί κρυπτογράφησης -με την ονομασία "Ki"- κωδικοποιείται στην κάρτα SIM μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Ένα αντίγραφο του κλειδιού δίνεται στον πάροχο, ώστε να γνωρίζουν από την εταιρεία ότι η συγκεκριμένη κάρτα SIM που έχετε στο κινητό σας έχει φτιαχτεί για το δικό της δίκτυο. Το "Ki" προσφέρει ταυτοποίηση, και ουσιαστικά σας προσδιορίζει στο δίκτυο του παρόχου σας. Αντί να απευθυνθούν στους παρόχους για να αποκτήσουν πρόσβαση στις επικοινωνίες σας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες το μόνο που χρειάζονταν ήταν να προσδιορίσουν το Ki σας.

Η Gemalto συνεργάζεται με εταιρείες σε 85 χώρες στον πλανήτη, παρέχοντας κάρτες SIM σε περισσότερες από 450 παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και Internet, ανάμεσα στις οποίους είναι και οι αμερικάνικες εταιρείες AT&T, Sprint, T-Mobile και Verizon.
Υποτίθεται ότι έχοντας πρόσβαση σε αυτά τα κλειδιά κρυπτογράφησης, η NSA είχε την δύναμη να παρακολουθεί επικοινωνίες μέσω κινητής τηλεφωνίας, "χωρίς την συγκατάθεση των παρόχων και χωρίς την συγκατάθεση ξένων κυβερνήσεων" υπογραμμίζει o Guardian.

Ο Paul Beverly, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Gemalto δήλωσε: "Είμαι ταραγμένος και πολύ ανήσυχος που συνέβη κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να καταλάβουμε πώς ακριβώς έγινε αυτό, έτσι ώστε να μπορούμε να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, και επίσης να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει καμία επίδραση στις συνεργασίες μας με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών που έχουμε υπηρετήσει αξιόπιστα για πολλά χρόνια. Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι τι είδους επιπτώσεις έχει, ή θα μπορούσε να έχει, για οποιονδήποτε από τους πελάτες μας".

insomnia.gr

σχόλιο ID-ont: Η Ολλανδική Εταρεία Gemalto, της οποίας το δίκτυο είχαν παραβιάσει η NSA και η Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας GCHQ, συμμετέχει στην κατασκευή ΚΑΡΤΩΝ ΠΟΛΙΤΗ και δικτύων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε 25 χώρες.

 Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της: "Gemalto is contributing to 25 national eID programs: in Europe (Belgium, Czech republic, Finland, Sweden, Portugal, Lithuania), in the middle east (Qatar, Oman, UAE, Bahrain and Saudi Arabia) and in other areas."


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/22/2015 03:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "NSA και GCHQ παρακολουθούν κινητά τηλέφωνα σε παγκόσμιο επίπεδο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες