ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Οι Γερμανοί φεύγουν με το "νόμισμα" τους.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ήταν συνήθης ναζιστική τακτική μαζί με τα τανκς να κουβαλούν και χαρτονομίσματα για να καθίσταται πιο ¨νόμιμη¨και εύκολη η λεηλασία των κατακτημένων λαών.

Η ιστορία.
Στις 27 Απριλίου οι γερμανικές δυνάμεις μπήκαν στην Αθήνα .
Στις 29 ανακοινώθηκε πως έπρεπε να γίνονται δεκτά τα ...
στρατιωτικά μάρκα που έφεραν μαζί τους.
Τα χαρτονομίσματα αυτά δεν είχαν καμιά αξία ...αφού δεν είχαν κανένα αντίκρισμα και δεν κυκλοφορούσαν στην Γερμανία.
Η φωτογραφία του απεικονίζει ένα PFENNIG (Φένιχ) των 5.
Κυκλοφορούσε και των 1, 10, και 50 . Ήταν τυπωμένο μόνο από την μία όψη.

Αυτό το άχρηστο χαρτί ήταν υποχρεωμένοι οι Έλληνες πολίτες να εισπράττουν όταν «πουλούσαν» αγαθά στους Γερμανούς.
kolotoubes.blogspot.gr/

12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί φεύγουν και παίρνουν μαζί τους το χαρτονόμισμα και τα εγκλήματα τουςΟι "ευσεβείς πόθοι".
Την άποψη ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ένα τεράστιο από την εποχή της κατοχής εκφράζει ο διάσημος Γερμανός αναλυτής και συγγραφέας Πολ Χόκενος με εκτενέστατο άρθρο του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera.

Ο Χόκενος επισημαίνει πως η ναζιστική βαρβαρότητα στην Ελλάδα έχει περάσει στα ψιλά γράμματα της παγκόσμιας Ιστορίας και πως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι Έλληνες υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Ναζί. Περισσότερες από 100 πόλεις και χωριά στην Ελλάδα βίωσαν εξίσου ανείπωτης βαρβαρότητας καταστάσεις με εκείνες του ολοκαυτώματος του χωριού Lidice στην Τσεχία και του Οραντούρ στη Γαλλία, οι οποίες είναι και πιο γνωστές.

«Η Ελλάδα δεν εισέπραξε τίποτα από τις πολεμικές επανορθώσεις επειδή δεν είχε ένα ισχυρό λόμπι για να πιέσει για τα συμφέροντα της στις ειρηνευτικές συνδιασκέψεις» συμπληρώνει ο Γερμανός αναλυτής και αναφέρει για τα μόλις 67 εκατ. δολάρια που έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1960, την ώρα που το οφειλόμενο ποσό μόνο από το κατοχικό δάνειο «υπολογίζεται από 8 δισ. έως 10 δισ. ευρώ».

Ο Βερολινέζος συγγραφέας και αναλυτής τονίζει ότι η η Γερμανία επιδεικνύει μια τρομερή σκληρότητα αναφορικά με τους όρους του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, την ώρα που όταν εκείνη είχε γιγαντιαία χρέη και τεράστια προβλήματα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έτυχε πολύ ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τους νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλωστε, οι τότε «νικητές δεν ήθελαν να επαναλάβουν το λάθος» μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς πρωταρχικός τους σκοπός ήταν η ειρήνη.

«Ένα μάθημα απόλυτα επίκαιρο μέχρι και σήμερα» γράφει ο Χόκενος και συμβουλεύει τους Ευρωπαίους ηγέτες που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες «να το ξαναθυμηθούν». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η Γερμανία μπορεί οικονομικά να αντέξει να πληρώσει μέρος του ελληνικού χρέους» και αυτό, κατά τον Χόκενος «θα βοηθούσε να σταθεροποιήσει και την οικονομία της Ελλάδος αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης».
defencenet.gr 13/02/2015

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει.
Δηλώσεις του Ζ.Κ.Γιούνκερ
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο... πρέπει να αλλάζουμε πολιτική, κάθε φορά που γίνονται εκλογές; Πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι Συνθήκες δεν είναι πια Συνθήκες και ότι οι κανόνες δεν είναι πια κανόνες, επειδή έγιναν εκλογές;» είπε χαρακτηριστικά, αδιαφορώντας στο ότι σε μια δημοκρατική Ευρώπη ο λαός έχει λόγο για τις Συνθήκες που του επιβάλλουν.
15/02/2015
e-rodios.blogspot.gr/

Αν τα αδιέξοδα επί αδιεξόδων σκιαγραφήσουν την καθημερινότητα μας , τι απομένει;
A. Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου από την μακροχρόνια περικύκλωση των τοκογλυφικών αγορών;
B. H ¨οικονομικο- τεχνική¨ ενόργανη γυμναστική ( κυβίστηση 50% και κατακόρυφος 50%);
Γ. Να σταματήσουν ¨οι πονεμένες δανειακές δόσεις ¨ και το αξίας νόμισμα με ευθύνη των ξένων ¨να φύγει πίσω¨;

Στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις όμως ο νέο - Έλληνας σήμερα καρναβαλιστής λόγω των ημερών παραμένει προσηλωμένος στην ιδέα του Ευρώ και της ΕΕ. Και επειδή όλοι βρίσκονται σε δίλημμα τι πρέπει να κάνουμε γιατί θέλουμε να ταιριάξουμε ¨αξιοπρέπεια¨ μαζί με όλα τα ¨πάθη¨ μας όσον αναφορά το κομμάτι του λαού που εφησυχάζει και δεν γρηγορεί…

Την ¨λύση¨ πιθανώς να μας την δώσει ο Τουρκική επεκτατικότητα και αδιαλλαξία που ¨ σαν βαλτή ¨ ή αυτόβουλη ποτέ της δεν εφησυχάζει αλλά καραδοκεί πίσω από τις διπλωματικές γρίλιες .

 Θα επιθυμούσαμε την λύση να την δώσει η Ψυχή της Ρωμιάς – Δημοκρατικής και Ανδρειωμένης Ελλάδος από όποιο μέρος ακόμα αναπνέει και μάλιστα εδώ και τώρα, αλλά τελικά θα γίνουν τα σχέδια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ με μεράκι όπως μας επιβεβαίωσε για τις δύσκολες ημέρες μας ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.
Για να βοηθήσουμε όμως στα σχέδια του ΘΕΟΥ πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ μεταξύ μας και μαζί ΤΟΥ.

Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/16/2015 09:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι Γερμανοί φεύγουν με το "νόμισμα" τους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες