ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες .

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός, αρθρογράφος .
Υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή την αφρικανική παροιμία, ναι, αφρικανική όχι Ελληνική παροιμία, ότι δηλαδή «οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες»;

Στην χώρα μας όμως, η οποία φημίζεται για την ναυτική της παράδοση, δείχνουμε να αγνοούμε την παροιμία αυτή.
 Στην χώρα που ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από πολλούς αιώνες το «παν μέτρον άριστον», έχει χαθεί κάθε έννοια του ...
μέτρου.
Και σε αυτή τη χώρα, σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της ζει σε συνθήκες οι οποίες είναι το ολιγότερο απαράδεκτες για ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που θυμίζουν όχι 21ο αιώνα αλλά άλλες εποχές!

Θα περίμενε κανείς ότι με το που τελείωσαν οι εκλογές και ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατούσε μια στάση αναμονής μέχρι να δει προς τα πού πηγαίνει το «καράβι».
Αυτό όχι μόνον δεν συνέβη, αλλά αντιθέτως, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα ΜΜΕ και στα σύγχρονα media, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς φέρεται να δηλώνει σε συνεργάτες του ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα δε 2-3 μήνες θα είναι πάλι πίσω στην εξουσία.
 Η στάση που κρατούν στην Νέα Δημοκρατία αλλά και αυτού του είδους οι δηλώσεις δείχνουν μόνον αλαζονεία.
Δείχνουν ότι οι πολιτικοί αυτοί δεν έχουν αντιληφθεί το γιατί έχασαν τις εκλογές.

Μάλιστα όπως διαβάσαμε από την έρευνα της Κάπα Research προκύπτει ότι στα διάφορα επαγγέλματα το κόμμα της Συγγρού ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ μόνον οι επιχειρηματίες (ΝΔ 37,5% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 30,8%) και οι συνταξιούχοι (ΝΔ 33,3% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 31,6%)!
 Σε όλες τις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ήτοι δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, οικιακά, άνεργους, φοιτητές κλπ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από την Νέα Δημοκρατία!

Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία έχασε την βάση της, έχασε την μεσαία τάξη την οποία κυριολεκτικά εξαφάνισε με τα πρωτοφανή φορομπηχτικά μέτρα που έλαβε…

Η νέα κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποφασίσει να φτιάξει ομελέτα…
Και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά.

Οι περισσότεροι από τους υπουργούς είναι «ναύτες» χωρίς υπουργική πείρα, και δεν ξέρουν ακόμη από φορτούνες…
Θα μάθουν όμως…
Και όπως είπε και ο Βίκτωρ Ουγκώ «Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο»… 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προτιμήσει να επιβιώσουν πέφτοντας στο έδαφος και παραμένοντας εκεί, προτιμώντας την πολιτική των «καλών παιδιών» έναντι των δανειστών μας…
 Ο Ελληνικός λαός όμως, η πλειοψηφία του, στις πρόσφατες εκλογές αποφάσισε η χώρα να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι!
 Μα όλοι…

Κριτική στα λάθη που θα γίνουν ή και μπορεί να έχουν γίνει είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε, αλλά να σταματήσουν όμως από την κριτική ορισμένων οι δεύτερες και τρίτες σκέψεις…
Κάτι περί επανόδου στην εξουσία μετά από μερικούς μήνες δηλαδή και τα παρόμοια.
Δυστυχώς όμως η κριτική που γίνεται αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση δεν γίνεται για το καλό της χώρας, αλλά για το καλό των ολίγων!
 Και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πρωτοφανής αυτή οικονομική κρίση στην Ελλάδα είμαστε από εκείνους που υποστηρίξαμε με θέρμη ότι η κρίση δεν είναι οικονομική!
 Η κρίση στην Ελλάδα είναι θεσμική, έχει να κάνει με την διαφθορά, την διαπλοκή, την σήψη…
Οι Έλληνες έχουν να παλέψουν στην πραγματικότητα με μια νέα Λερναία Ύδρα…
Τα συμφέροντα των ολίγων είναι τόσο καλά ριζωμένα σε αυτή την χώρα, που αυτοί οι ολίγοι τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή την χώρα!
Εξ ού και οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις…

Την «έντονη ανησυχία» του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το γεγονός ότι «το έργο που έγινε στη Δημόσια Διοίκηση τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκεται στη διαδικασία της γρήγορης αποδόμησης»…
Δηλαδή η εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ο σεβασμός των θεσμών, είναι αποδόμηση της μεταρρύθμισης;
Και αν η μεταρρύθμιση του κυρίου Μητσοτάκη ήταν απλά για εκείνον κάποια νούμερα απολύσεων που έπρεπε να συμπληρώσει για να είναι αρεστός στην τρόικα, αυτό ήταν μεταρρύθμιση;
Όχι, ήταν «εκτέλεση»…

Ως εκπρόσωπο του “οικονομικού και βρετανικού οικονομικού λόμπι” παρουσίασε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος σήμερα είναι στέλεχος πρώτης γραμμής για το κόμμα της Συγγρού και μέχρι πρότινος ήταν αποδιοπομπαίος τράγος...

Υποστήριξε ότι ο κ.Βαρουφάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα ΗΠΑ και Βρετανίας που θέλουν πτώση του ευρώ και πρόσθεσε ότι “όταν θα γίνει ο έντιμος συμβιβασμός κάποιοι θα κερδίσουν δισεκατομμύρια”!
Πολύ ωραία λογική!

Σήμερα που η Γερμανία βγάζει δισεκατομμύρια ευρώ από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έχει καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες του Νότου, αυτό άραγε δεν ενοχλεί καθόλου τον κύριο Κακλαμάνη;
Αν ρωτήσουμε έναν απλό άνθρωπο αν θέλεις να πεινάς και να βγάζει δις κέρδη η Γερμανία ή να περνάς αξιοπρεπώς και να βγάζει δις κέρδη οι ΗΠΑ και η Μεγ. Βρετανία, για παράδειγμα, τι λέτε να προτιμήσει ο άνθρωπος αυτός κύριε Κακλαμάνη;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τόσο οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους δανειστές.
Εκεί θα βρεθεί λύση…

Θα είναι η προσπάθεια της να κόψει τα κεφάλια της ολιγαρχίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της Λερναίας Ύδρας.
Νομίζει κανείς ότι όλοι αυτοί οι Τραπεζίτες, αλήθεια τι έχει γίνει με όλες τις εκθέσεις της BlackRock και γιατί ποτέ δεν μάθαμε την αλήθεια για τις τράπεζες, τα δάνεια που έδιναν, οι ολιγάρχες που νέμονται την δημόσια περιουσία, θα πέσουν αμαχητί;
Θα προτιμήσουν να ρίξουν ακόμη και «πυρηνικές βόμβες» στην Ελλάδα έστω και αν πρόκειται να επιβιώσουν μόνον οι ίδιοι και κανένας άλλος…

Και εκεί θα παιχτεί το «παιχνίδι», και εκεί θα δείξει αν θα κερδίσει η κυβέρνηση αυτή.
Γιατί την προηγούμενη την είδαμε τι έκανε με τους μεγαλο-φοροφυγάδες, την διαπλοκή…

Ας μην ξεχνάμε δε όλοι μας ότι «Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα» (Albert Einstein).

 Ας ελπίσουμε, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για το καλό των πολλών και όχι των ολίγων, ότι αυτή η κυβέρνηση θα πράξει.
 Δεν θα κοιτάζει απλά…


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/04/2015 08:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες