ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Πανηπειρωτική για τις ζημιές στην Ήπειρο.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Μεγάλη καταστροφή χτύπησε τον τόπο μας!
Με τις βροχές των τελευταίων ημερών τα ποτάμια στην Ήπειρο ξεχείλισαν και πλημμύρισαν κάμποι, δρόμοι αποκόπηκαν, οι συγκοινωνίες διαλύθηκαν.

Μεγαλύτερες είναι οι συνέπειες στα Τζουμέρκα και στον κάμπο της Άρτας. Ο Άραχθος ξεχείλισε, το Ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων κατέρρευσε, χωριά στον κάμπο της Άρτας πλημμύρισαν και εκκενώθηκαν από ...
τους κατοίκους τους, το παλιό και χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι της Άρτας κινδύνευσε!

Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα συντελέστηκε! Τα πολιτιστικά μνημεία μας, όσα οι προπάτορες μας έχτισαν με ιδρώτες και αίματα, αφήνονται έρμαια της τύχης τους και των καιρικών φαινομένων χωρίς συντήρηση. Η φύση βιάζεται. Το περιβάλλον εκτιμάται μόνο ως εμπόρευμα. Το νερό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εμπορευματικοποίησης, στους καιρούς της απόλυτης ιδιωτικοποίησης κάθε τι του κοινού.

Οι πολιτικές, οι αντιλήψεις που αφανίζουν τις λαϊκές οικογένειες με τους φόρους, τα χαράτσια, τα διόδια, που ξεπουλάνε όλα όσα έχουμε δημιουργήσει με δουλειά και κόπους αιώνων, που στέλνουν ό, τι παραγωγικό έχουμε ξανά στην ξενιτειά, που αναγκάζουν τη νέα γενιά να δουλεύει ανασφάλιστη για ένα κομμάτι ψωμί, που κόβουν τις συντάξεις, που στερούν τα φάρμακα από τους ανήμπορους, αυτές οι πολιτικές, αυτές οι αντιλήψεις (και όσοι τις υπηρετούν χρόνια τώρα) είναι εκείνες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Το ΔΣ της ΠΣΕ συγκλήθηκε άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 με τη συμμετοχή του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, του Δημάρχου Βόρειων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, του Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη, του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου, του καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Βαγγέλη Αυδίκου, του Νίκου Γιαννούλη Φυσικού Περιβαλλοντολόγου PhD, MSc, των πρώην προέδρων της ΠΣΕ Κώστα Αλεξίου και Παύλου Κοσοβίτσα.

Εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση και ομόφωνα όλοι συμφώνησαν:
1. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες μας και ζητάμε την άμεση βοήθεια τους και την πλήρη αποκατάσταση από τις ζημιές χωρίς προϋποθέσεις.

2. Θεωρούμε ότι η καταστροφή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας μπορούσε να αποφευχθεί, αν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συντηρούνταν συστηματικά και αν είχε γίνει οριοθέτηση των ποταμών, αν γινόταν παράλληλα έργα αναχωμάτων, αν λειτουργούσε το φράγμα με ενιαία λογική διαχείρισης του νερού για άρδευση, ύδρευση και όχι αποκλειστικά για την εξασφάλιση κερδών για τους μετόχους της ΔΕΗ. Όλα αυτά έχουν τονιστεί στο παρελθόν πολλές φορές.

3. Το γεφύρι της Πλάκας μπορεί και πρέπει να αναστυλωθεί με τα υλικά και την τεχνοτροπία του πρωτότυπου και όσο είναι δυνατόν ίδιο με το καταστραμμένο. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού να συντονίσει όλες τις προσφορές του τεχνικού κόσμου (από το ΕΜΠ, το ΤΕΕ κλπ) ή την οικονομική συνδρομή των επώνυμων και ανώνυμων Ηπειρωτών από όλον τον κόσμο που άρχισε από την πρώτη στιγμή να ξεδιπλώνεται. Είναι αναγκαίο να χαραχθεί χρονοδιάγραμμα ενεργειών με σαφείς στόχους και χρεώσεις ευθυνών. Οι Ηπειρώτες με τους φορείς τους θα επαγρυπνούν.

4. Ορίσθηκε επιτροπή από τον Δήμαρχο Βόρειων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά και τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ Σωτήρη Κολιούση η οποία επισκέφθηκε την επομένη, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και του έθεσε το πλήθος των προβληματισμών και την απαίτηση των Ηπειρωτών για πλήρη αναστύλωση του γεφυριού, στον ενιαίο χώρο και τόπο του μνημείου. Ο υπουργός συμφώνησε με τις προτάσεις και εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου και της κυβέρνησης να γίνει πλήρης αποκατάσταση του μνημείου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει ευρεία σύσκεψη για τα χάραξη της διαδικασίας, της διακριτής ευθύνης υλοποίησης επί μέρους τομέων του έργου και του αναγκαίου χρόνου. Ως συντονιστής θα λειτουργεί ο Δήμαρχος Βόρειων Τζουμέρκων.

5. Το ΔΣ της ΠΣΕ αφιερώνει όλες τις εκδηλώσεις του 2015 στη Σωτηρία της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με αιχμή την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας. Ιδιαίτερα η μεγάλη εκδήλωση της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ, στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ, την Κυριακή 1η Μάρτη 2015 πρέπει να αποτελέσει σταθμό στη συμπαράταξη όλου του Ηπειρώτικου πνευματικού και καλλιτεχνικού δυναμικού, όλων των Ηπειρωτών για αυτόν το σκοπό.

6. Ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους, η αποφράδα ημέρα της καταστροφής, ως ημέρα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, ως ημέρα αγώνα για τη Σωτηρία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Α’ Αντιπρόεδρος
Σωτήρης Γ. Κολιούσης Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αρ. ΔόσηςBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/04/2015 09:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Πανηπειρωτική για τις ζημιές στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες