ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτη συνάντηση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Μέγαρο Περιφέρειας Ηπείρου - ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Έκτακτη συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Π.Ε. Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία εξετάστηκαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και ιεραρχήθηκε η αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί ...
Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας, Ο. Πότσης και Κ. Σιαράβας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Στέφος και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Β. Τσίκαρης, Κ. Μπασιούκας, Πρ. Χατζηεφραιμίδης και Όλγα Τσουμάνη.

Παρέστησαν και παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους τους, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας, Κόνιτσας κ. Ανδ. Παπασπύρου, Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκος, Μετσόβου κ. Κων. Τζαφέας, Δωδώνης κ. Χρ. Ντακαλέτσης, Ζαγορίου κ. Βασ. Σπύρου, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννιτών κ. κ. Δημήτρης Νάστος και Γιάννης Λιόντος, Β. Τζουμέρκων Νικ. Βαΐτσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας κ. Γεώργιος Ρόμπολος.

Ο Περιφερειάρχης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, υπογράμμισε ότι ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ προέβη και σε μια σύντομη ενημέρωση για τα προβλήματα που καταγράφονται σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που έγιναν μέχρι τώρα για την προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας προς οικισμούς, επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες κ.λπ, ενώ επισημάνθηκαν και άλλα ζητήματα, που αφορούν ζημιές καλλιέργειες, πτηνοτροφεία, ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες κ.ά. που απαιτούν την παρέμβαση προς άλλες Υπηρεσίες της Πολιτείας για την αντιμετώπισή τους.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η έκταση των ζημιών δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη φαινόμενα κατολισθήσεων, καθιζήσεων και χιονοπτώσεων.

Από όλους τους παρευρισκομένους επισημάνθηκε η ετοιμότητα που διέκρινε τις εμπλεκόμενες με την Πολιτική Προστασία Υπηρεσίες και η πολύ καλή μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Για το γεφύρι της Πλάκας
Την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται κλιμάκιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να επισκεφθεί το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, προκειμένου να μελετήσει την αναστήλωση του με βάση τα δύο βάθρα που παρέμειναν όρθια. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης, μετά από νέα επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΜΕΚΔΕ καθηγητή κ. Δημ. Καλιαμπάκο.

Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ακόμη ότι αν και το Ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν ανήκει στην ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, αλλά στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε υποβάλλει από το 2011 μελέτη, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ για τη στερέωση των βάθρων του κ.ά., η οποία δεν είχε γίνει δεκτή από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, καθώς έκρινε τις προτεινόμενες παρεμβάσεις "ως μεγάλης κλίμακας και αφετέρου δε αλλοιώνουν σημαντικά τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου".

Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης και στις παρεμβάσεις που είχαν γίνει για την προστασία του γεφυριού της Πλάκας, από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων:
" Έχουν ακουστεί πάρα πολλές κουβέντες. Για το γεφύρι της Πλάκας μέχρι το 2006 δεν είχε γίνει καμία μελέτη. Είχαν γίνει μόνο από ιδιωτικές πρωτοβουλίες αποτυπώσεις και φωτογραφήσεις. Το 2006 υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, για την αποτύπωση του μνημείου και την εκπόνηση μελέτης για παθογένειες. Όλα αυτά εγκρίθηκαν από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και προχώρησε η σχετική εργολαβία, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ". Για τα δύο βάθρα εκπονήθηκε μελέτη, αλλά ειπώθηκε πως δεν χρειαζόταν να γίνει κάτι. Έχω στη διάθεσή μου όλη τη σχετική αλληλογραφία, κυρίως για το ζήτημα των βάθρων για το οποίο υπήρχε η διαφορά. Μάλιστα, το 2011 η αρμόδια υπηρεσία (Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων) απάντησε πως δεν συναινούσε στο να γίνουν παρεμβάσεις στα βάθρα. Οι μελέτες είναι πλήρεις. Από εμάς έγιναν τα πρέποντα".

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης, σημείωσε πως για όσους καταφεύγουν σε ανακρίβειες σε βάρος της Περιφέρειας για το γεφύρι της Πλάκας, προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στη Δικαιοσύνη.

Χορηγός του έργου αποκατάστασης ο Δ. Λούλης
Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τμήμα ή και το σύνολο του έργου αποκατάστασης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, μετέφερε στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε επικοινωνία που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο κ. Δημήτριος Λούλης (μέτοχος της γνωστής αλευροβιομηχανίας), ο οποίος είναι απόγονος του Ευεργέτη Ιωάννη Ζ. Λούλη από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, που ήταν ο βασικός χρηματοδότης της προσπάθειας για την ανακατασκευή του γεφυριού που είχε πέσει το 1863, την ημέρα των εγκαινίων του.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Δ. Λούλη για την πρόθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι δίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί οι Ηπειρώτες να αποκαταστήσουν ένα ιστορικό μνημείο που είναι αλληλένδετο με την ιστορία της περιοχής.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 2/02/2015 08:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτη συνάντηση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες