ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Προκαλούν οι Μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Καλούν σε μαζική κινητοποίηση για τα δικαιώματα των Τούρκων στη Θράκη.

Φορείς της τουρκικής μειονότητας, οργάνωσαν τελετή μνήμης της αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου και των επιθέσεων που είχαν γίνει κατά των Τούρκων δύο χρόνια αργότερα.

Τελετή μνήμης οργανώθηκε στην δυτική Θράκη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν στις 29/1/1988 όταν επιδιώχθηκε το κλείσιμο των συλλόγων που έφεραν στην ονομασία τους τον όρο ¨τουρκικός¨ αλλά και για τις επιθέσεις που έγιναν δύο χρόνια αργότερα με στόχο τους...
Τούρκους.
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης(BTTADK) στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, μετείχαν οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, οι εκλεγμένοι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος το κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, εκπρόσωποι της μειονότητας από διάφορα μέρη και ομογενείς.

Στην δήλωση που έκαναν προς το πρακτορείο ΑΑ οι βουλευτές Καραγιουσούφ και Μουσταφά ανέφεραν πως το κόμμα τους έχει μια θετική στάση σχετικά με τους τουρκικούς συλλόγους που είχαν κλείσει και ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει καμία αλλαγή.

Ο Καραγιουσούφ ανέφερε πως η εκδήλωση για την 29/1 συνέπεσε αμέσως μετά από τις εκλογές και είπε : ¨
"Βρισκόμαστε σε μια τελετή μνήμης του δημοκρατικού αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, υπό το φώς της ωραίας εικόνας που σχηματίσθηκε στις εκλογές της 25/1. Εύχομαι την συνέχιση αυτού του αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων. Διότι δίχως κινητοποίηση των μαζών αλλά με προσωπικές προσπάθειες δεν προχωρά αυτό."

Ο Καραγιουσούφ ανέφερε πως ο αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων ενός μέρους της κοινωνίας της δυτικής Θράκης, πρέπει να έχει την συμβολή και του άλλου μέλους και πρόσθεσε πως όταν ο αγώνας σε αυτό το θέμα δίνεται από κοινού, τότε μπορεί να έλθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιουσούφ είπε τα εξής :
¨Να μην ξεχνάμε πως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις διαδηλώσεις του, είχε δίπλα του και λευκούς. Η στάση του κόμματος μας σε αυτό είναι σαφής. Ως ΣΥΡΙΖΑ χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή συνεχίζουμε τις εργασίες για την επίλυση των ανεπίλυτων θεμάτων της μειονότητας μας. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ. Εμείς ως μειονοτικοί βουλευτές ίσως και μαζί με τους 11 βουλευτές σε Αν. Μακεδονία και Θράκη θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα και θα αποσπάσουμε αποτέλεσμα¨.

Αντιμετώπιση των γεγονότων
Ο Μουσταφά Μουσταφά ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλη σημασία στην διαμαρτυρία της 29/1/ 1988 αλλά και στα γεγονότα του 1990 και είπε : ¨H πορεία της 29/1 αποτελεί έκφραση του ότι οι ταυτότητες και τα πιστεύω των κοινωνιών δεν μπορούν να παρεμποδίζονται με δικαστικές αποφάσεις¨. 
 Ο Μουσταφά ανέφερε πως τα γεγονότα που έγιναν στις 29/1/1990 άνοιξαν βαθιές πληγές τόσο στην συνείδηση των θυμάτων όσο στην συνείδηση των δραστών αλλά και εντός της κοινωνίας και πρόσθεσε πως η μνημόνευση αυτών των γεγονότων είναι κάτι που πρέπει να γίνεται ως αντιμετώπιση της ιστορίας.

Ο Μουσταφά ανέφερε τα εξής :
¨Για όσο δεν αντιμετωπίζονται και δεν συζητούνται τα γεγονότα, η πληγή αυτή γίνεται γάγγραινα και δηλητηριάζει το μέλλον και την συμβίωση. Η μνημόνευση αυτού του είδους των γεγονότων κατά τις επετείους τους πρέπει να αποτελεί αντιμετώπιση της ιστορίας. Στόχος είναι η εξαγωγή μαθημάτων από τα λάθη που έγιναν στην ιστορία και η μη επανάληψη τους. Οι τελετές αυτές δεν πρέπει να μετατρέπονται σε ένα κλαυθμό εντός μας. Δεν πρέπει να ανοίγουν το δρόμο σε μίσος, οργή και εχθρότητα,
δεν πρέπει να σηκώνουν τοίχους ανάμεσα στις κοινότητες¨.

Ο Μουσταφά ανέφερε πως πρέπει στις εκδηλώσεις τις σχετικές με τα πικρά γεγονότα του παρελθόντος της Δυτικής Θράκης θα πρέπει να περιλαμβάνονται και κρατικοί αρμόδιοι που θα κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς μόνο έτσι θα μαλακώσουν οι καρδιές και θα μπορέσει να χτισθεί ένα κοινό μέλλον.

Πρακτορείο Αναντολού 30/1/2015/
tourkikanea.gr
Το είδαμε στο lithosfotos.blogspot.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 2/02/2015 07:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Προκαλούν οι Μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες