ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Σαμαράς - Siemens "εκτελούνται" 10 Μαρτίου.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί προεκλογικά ως Αξιωματική αντιπολίτευση για την σαθρότητα και την παρανομία του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου - Siemens.

Τότε, την 22η Αυγούστου 2012 που ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέγραφε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την ...
πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έπαιρνε θέση και δήλωνε στα ΜΜΕ:
«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο….ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα…».

Από την 25η Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ – είναι κυβέρνηση.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είναι σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Προ ημερών λοιπόν, ο κ. Παπαδημούλης κατάθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα: Εφαρμογή εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens.
Σε αυτή την ερώτηση, καλούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη νομιμότητα της συμφωνίας, σχετικά με τη συμβατότητα του δικαίου της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων.

Η απάντηση υπήρξε άμεση από την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Elzbieta Bienkowska, περί εξακρίβωσης με την ελληνική κυβέρνηση για το αν η συμφωνία είναι σύννομη με το δίκαιο της ΕΕ περί δημοσίων συμβάσεων.Άλλωστε, επί δυόμιση χρόνια είμαστε οι μόνοι που με ατράνταχτα στοιχεία αποδείξαμε παρατυπίες και παρανομίες του συγκεκριμένου εξωδικαστικού συμβιβασμού που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, τουλάχιστον 2 δις ευρώ.
Καταγγείλαμε επανειλημμένως την ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, η οποία επιφορτισμένη με την υπόθεση της Siemens, χρονοτρίβησε επικίνδυνα και δεν κάλεσε τους πλέον αξιόπιστους μάρτυρες που θα έφερναν στην επιφάνεια, αλήθειες που τελικά ενταφιάστηκαν.

 Οσονούπω, η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανοίξει εκ νέου το “φάκελο Siemens”, με τη σύσταση νέας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όπου θα πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες όλων των πρώην Πρωθυπουργών, για τις ευθύνες τους στο διαχρονικό οικονομικό έγκλημα κατά του ελληνικού δημοσίου.

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες των υπουργών Οικονομικών των τριών τελευταίων κυβερνήσεων.
Της Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου κας Παγώνη, αλλά και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής που ήταν επιφορτισμένα με την παρακολούθηση της τήρησης του εξωδικαστικού συμβιβασμού από την γερμανική εταιρεία.
Και η οποία Επιτροπή, ποίησε τη νύσσα επί σειρά ετών και άφησε στο απυρόβλητο ευθυνών τη Siemens. Που δεν περιφρούρησε το δίκαιο και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Αλλά πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν η κ. Παγώνη ενεργούσε στο κλίμα που της υπαγόρευαν οι προϊστάμενοί της;

Όμως, από πολύ καλές πληροφορίες μας, έχει περιλούσει κρύος ιδρώτας την κ. Παγώνη, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Πάνο Ξυνή, γιατί επίκειται αντικατάσταση της Επιτροπής Εποπτείας του υπουργείου Οικονομικών.
Και θα αποδειχθεί εν τοις πράγμασι, πως δεν τηρήθηκε κανένας από τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Θα αποδειχθεί πως τα μέλη της Επιτροπής είναι επίορκα και ο Πάνος Ξυνής με την ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων, κοροϊδεύει ασύστολα τον ελληνικό λαό.
Δεν τήρησε, ούτε τον όρο εξασφάλισης των θέσεων εργασίας, και από 600 άτομα, σήμερα στην Siemens απασχολούνται περί τα 280. Είναι ένα από τα σημεία της ανάπτυξης του κ. Σαμαρά!

Πληροφορούμαστε επίσης, πως μπροστά σ΄ αυτόν τον τρόμο ο κ. Ξυνής “τρέχει” για τα μάτια του κόσμου, μαζί με την Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφη Μπάσδρα να κλείσει το πρόγραμμα “υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών” αξίας 100 εκ. ευρώ. Το οποίο αποτελούσε άλλον ένα ανεκπλήρωτο όρο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Να σημειωθεί πως η κ. Μπάσδρα, όλως τυχαίως, είναι Επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας.
(ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.)

Ωστόσο, Σαμαράς και Siemens «εκτελούνται» στις 10 Μαρτίου 2015.
Και δε θα έχει καμιά μα καμιά δικαιολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, εάν δε στήσουν στο απόσπασμα όλους τους εμπλεκόμενους στο μεγαλύτερο μεταπολεμικό οικονομικό σκάνδαλο, που διέφθειρε το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:
Στις 15 Μαρτίου 2015, εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. Μια συζήτηση που αναβλήθηκε τρεις φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014).
Αναβλήθηκε γιατί, άκουσον-άκουσον: Το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέθετε προτάσεις και δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο!
Η απόλυτη ενοχή της προηγούμενης κυβερνήσεως!

Συνεπώς, από τη στιγμή που αυτή η εκδίκαση της 10ης Μαρτίου γνωστοποιήθηκε από τις 10 Φεβρουαρίου 2015 – αρ.πρωτ. Δ147 – στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα γίνουν από πλευράς κυβέρνησης τα δέοντα, προκειμένου να σπάσει το σπυρί της διαφθοράς;
Προκειμένου να εξευρεθούν μέρος των ισοδύναμων χρημάτων για να μην επιβληθούν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;


Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»
egerssi@otenet.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 2/17/2015 08:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σαμαράς - Siemens "εκτελούνται" 10 Μαρτίου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες