ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Σημασία δεν έχει η πτώση. Έχει η πρόσκρουση.

Του Αντρέα Ζαφείρη.
Πριν 70χρόνια τα τελεσίγραφα τα παρέδιδαν οι πρέσβεις.
Σήμερα παραδίδονται μέσω «διαρροών» όπως το εγγράφο -που επικαλείται το Reuters- με το οποίο θα προσέλθει στη συνεδρίαση του Euro Working Group η γερμανική κυβέρνηση -και ουσιαστικά ζητάει άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης - ή εκβιασμών όπως αυτός της ΕΚΤ και του Ντράγκι.

Εκβιασμοί και τελεσίγραφα είναι η ουσιαστική αναγνώριση ότι το Βερολίνο ξεκινάει τη ...
διαπραγμάτευση. ( Ή μήπως τον πόλεμο;)
Οι όροι που θέτει- να εφαρμόσει δηλαδή η νέα κυβέρνηση όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά- αποδεικνύουν ότι το Βερολίνο αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών, αρνείται να αποδεχτεί τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Είναι η απόλυτη απόδειξη της «δημοκρατίας» εντός της (υπό τη γερμανική ηγεμονία) Ε.Ε.

Είναι το πρώτο κρίσιμο test για την ελληνική κυβέρνηση, η πρώτη μάχη σε ένα πόλεμο που θα έχει πολλά επεισόδια.

Γι αυτή τη μάχη σταθερή εγγύηση δεν μπορεί να είναι μόνο οι ευγενικές δηλώσεις ( που δε συνοδεύονται πάντα από εγγυημένες και ουσιαστικές κινήσεις) στήριξης άλλων ευρωπαίων ηγετών. Δεν αντιμετωπίζονται τα γερμανικά Pantzer με ιταλικές γραβάτες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στη μάχη και το πόλεμο που έρχεται, πρέπει να αποκτήσει πραγματικά λαϊκά ερείσματα. Γιατί κανένα εκλογικό ποσοστό δεν ισοδυναμεί αυτόματα σε αντίστοιχη λαϊκή ενεργητική υποστήριξη. Αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί έχοντας , κατ αρχήν στο πλάι της, το μοναδικό σύμμαχο που δε θα τη προδώσει σε κανένα παρασκήνιο και σε καμία «γεωστρατηγική στροφή». Τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Και ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι όχι απλά να παραμείνει αταλάντευτη στις ριζοσπαστικές πλευρές του προγράμματός της, αλλά να τις ενισχύσει ακόμη περισσότερο.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και τα πρώτα μέτρα, οι πρώτες δηλώσεις, οι πρώτες επικοινωνιακές κινήσεις επέστρεψαν να επιστρέψει το χαμόγελο. Οι άνθρωποι άρχισαν να ελπίζουν, να πιστεύουν ξανά.

Το ότι το πιο ισχυρό όπλο της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο λαός το γνωρίζουν πρώτα απ όλα οι άσπονδοι σύμμαχοι και φίλοι. Το αποδεικνύουν οι συγκεντρώσεις που διοργανώνονται, πολλές φορές αυθόρμητα. Οι πλατείες που θα γεμίσουν ξανά.

Γι αυτό και η προσπάθεια του Βερολίνου (και όχι μόνο) , να σύρει τον ελληνικό λαό σε μια άνευ όρων παράδοση, προϋποθέτει τη καλλιέργεια ενός μαζικού κλίματος ηττοπάθειας.

Νεοφιλελέ «διανοούμενοι», παρέα με ημι-φασιστοειδή σιτισμένα σε πάσης φύσεως πρυτανείες , κατακλύζουν καθημερινά τη τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Η μεγαλύτερη «Κασσάνδρα» στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, άλλοτε ντυμένη επιστημονική τεκμηρίωση ,άλλοτε νεοψυχικιώτικη ειρωνεία, άλλοτε υστερική «λαϊκότητα».

Αυτή η μεταμοντέρνα 5η φάλαγγα τροφοδοτεί το «φοβικό ρεαλισμό» που, με τη σειρά του, αγνοεί τη ταινία «το Μίσος» του Κασσοβίτς και την ιστορία ενός ανθρώπου που πέφτει από την οροφή ενός ουρανοξύστη και καθώς περνάει από κάθε όροφο επαναλαμβάνει στον εαυτό του για να ηρεμήσει: «ως εδώ όλα καλά(jusqu’ici tout va bien),ως εδώ όλα καλά, ως εδώ όλα καλά».

Αλλά σημασία δεν έχει η πτώση.
Σημασία έχει η πρόσκρουση.

iskra.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 2/05/2015 07:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σημασία δεν έχει η πτώση. Έχει η πρόσκρουση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες