ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Κ. Τασούλας: " Nα μην παιχτεί η τύχη της χώρας στα ζάρια. "

"Ο ελληνικός λαός επιθυμεί έξοδο από την κρίση και από το τετραετές στρίμωγμα που υφίσταται, αλλά δεν επιθυμεί, τώρα που είμαστε στα πρόθυρα της εξόδου να τιναχθούν όλα στον αέρα από αδιαλλαξίες και πολιτικές φαντασιώσεις. Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει την πορεία αυτή επιδεικνύοντας την περίφημη ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών και όχι παίζοντας στα ζάρια την τύχη της χώρας."

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας μιλώντας στη ...
Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης.

Η ομιλία του κ.Κώστα Τασούλα έχει ως εξής:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι αρκετά πιεστική. Και είναι αρκετά πιεστική θέλουμε-δεν θέλουμε, όχι γιατί υπήρξε κάποια συνομωσία, η οποία την κατέστησε πιεστική, αλλά γιατί αποφασίσαμε -και ενεκρίθη από την ψήφο του ελληνικού λαού- να επιταχύνουμε τις εξελίξεις, να αξιοποιήσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και να τινάξουμε στον αέρα μια διαδικασία, η οποία διαφορετικά θα είχε περίπου ολοκληρωθεί και θα είχε αξιοποιήσει τις σοβαρότατες θυσίες που είχε υποστεί ο ελληνικός λαός με στόχο τη με συνεννόηση με τους δανειστές και εταίρους μας, και την έξοδο από την κρίση σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο προέβλεπε την προληπτική γραμμή πίστωσης για τη λήξη του μνημονίου.

Δεν υπήρξε καμία συνωμοσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή σύμπλευση με άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου, όπως τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επέλεξε να μην εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να προκαλέσει εκλογές σε μια περίοδο όπου ήταν περίπου προφανές ότι ο ελληνικός λαός ενοχλημένος, θυμωμένος, πιεσμένος από ένα στρίμωγμα τετραετές θα ξεσπούσε πολιτικά, όχι θαυμάζοντας τις απόψεις σας, αλλά τιμωρώντας αυτούς που κατά τη γνώμη του έφεραν τη ζωή του σε αυτό το στρίμωγμα. Τώρα απομένει η πραγματικότητα. Όλα αυτά είναι μακρινό παρελθόν. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε είναι το παρόν και το μέλλον μας.

Θα ήθελα όχι να αποδυθώ σε περιττές κολακείες ή σε νουθεσίες σε ώτα μη ακουόντων αλλά θα ήθελα, κατά τη γνώμη μου, να περιγράψω την πραγματικότητα, μη και τυχόν κάποιοι συμπλεύσουν με αυτήν την άποψη. Αυτοί θα αντιληφθούν ότι πέρα από τις ιδεολογίες, τις φαντασιώσεις, τις εμπάθειες και την άποψη ότι «είμαστε κάτι καινούργιο, κάτι αγνό σε αντίθεση με κάποιους άλλους» -κάτι το οποίο πηγάζει από τους ρυθμούς και τις εποχές του ΕΑΜ ενδεχομένως όπως κάποιοι φαντάζονται- δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο η πραγματικότης.

Σε αντίθεση με όλες αυτές τις φαντασιώσεις πιστεύω ότι η αδήριτη πραγματικότητα και η επαφή με την πραγματικότητα είναι πολύ πιο χρήσιμη ακόμη και από τον κατανοητό ενθουσιασμό των πρώτων ημερών. Η πραγματικότητα λέει το εξής: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από μια πενταετία δισταγμών και προφάσεων αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να εγκαινιάσει μια επιθετική πολιτική έναντι της ύφεσης και της ανεργίας. Αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και τη ρευστότητά της και την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Το πακέτο Ντράγκι και το πακέτο Γιούνγκερ ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και στη χειρότερη των περιπτώσεων -άσχετα από το τι φανταζόμαστε ότι είμαστε εμείς- αντιστοιχούν στην Ελλάδα πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Το τίμημα της διατήρησης της χώρας στην Ευρωζώνη το πλήρωσε ο ελληνικός λαός αλλά το αποτέλεσμα, το οποίο επιτρέπει σήμερα στη νέα Κυβέρνηση να διαπραγματεύεται, είναι το περίσσευμα που έχει ο προϋπολογισμός και η κατάλυση των δίδυμων ελλειμμάτων που βασάνιζαν τη χώρα από τη μεταπολεμική περίοδο.

Δεν υπάρχει ούτε έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ούτε έλλειμμα στην ετήσια διαχείριση του κράτους. Δεν ξεκινάτε από παρθένο έδαφος.

Μπορεί ο ενθουσιασμός, η απειρία, η θεμιτή αίσθηση της νίκης μετά από τόσα χρόνια στο πολιτικό περιθώριο, να θέλουν να σας κάνουν να νιώθετε ότι η ιστορία ξεκινάει από την 25η Ιανουαρίου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ποτέ δεν ήταν έτσι. Πάντα η ιστορία είναι μία σκυταλοδρομία και πάντα καλό θα είναι κανείς να κοιτάει τη σκυτάλη να την πηγαίνει μπροστά και όχι να μπουρδουκλώνεται και να μπουρδουκλώνει μαζί και τη χώρα του.

Σήμερα λοιπόν που η Ευρώπη αποφάσισε να αλλάξει, σήμερα που τυπικά το μνημόνιο έχει λήξει στα τέλη του Δεκεμβρίου και απομένει το μνημόνιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέχρι το 2016, σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μία -αμήχανη; περίεργη; παράδοξη;- διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται ότι μπορεί να τα βλέπει όλα από μηδενική βάση και επειδή αισθάνεται ότι μία εσωτερική πολιτική κινητοποίηση μπορεί να αλλάξει διεθνείς συσχετισμούς.

Μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι να μπορούσε κανείς να πει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη λιτότητα. Και επ’ ευκαιρία, ποιος σας είπε ότι τη λιτότητα δεν τη θέλει μόνο το 36% που σας ψήφισε; Νομίζετε ότι το 28% που ψήφισε εμάς ή κάποια άλλα κόμματα θέλει τη λιτότητα; Είναι μαζοχιστές; Κανείς δεν θέλει τη λιτότητα.
Απλώς υπάρχει ένας πραγματισμός σε ορισμένους, υπάρχει μία αγανάκτηση σε άλλους, υπάρχει μία περίσσια ελπίδα σε άλλους, υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τους διαχωρισμούς τους οποίους εσείς θέτετε. Όλοι οι Έλληνες πολίτες θέλουν να βγούμε από την κρίση.

Και σήμερα τη σκυτάλη την έχετε εσείς και έχετε μία τεράστια ευθύνη. Από τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού δεν καταλάβαμε πολλά πράγματα. Καταλάβαμε ότι περισσότερο απευθύνεται στο εσωτερικό μέτωπο και έχει την ψευδαίσθηση ότι τα μηνύματα του εσωτερικού μετώπου μπορούν να ανατρέψουν παγιωμένους διεθνείς συσχετισμούς. Δεν είναι έτσι. Κι όταν λέω «δεν είναι έτσι» δεν το λέω ούτε από δουλοπρέπεια ούτε από ηττοπάθεια. Το λέω από τον αναγκαίο ρεαλισμό, ο οποίος πρέπει όλους να μας διέπει, γιατί δεν διαχειριζόμαστε το άχτι μας ή την επιτυχία μας ή την ήττα μας αυτή τη στιγμή. Διαχειριζόμαστε την τύχη ενός λαού, ο οποίος αποφάσισε να σας αποθέσει την τύχη του στα χέρια σας, όχι για να την τινάξετε στον αέρα ή για να την παίξετε στα ζάρια, αλλά για να τα φέρετε σε πέρας.

Και μην σας παραξενεύει η άποψη ότι πολλοί και πολλές από αυτούς που σας ψήφισαν το έκαναν επειδή δεν πίστευαν ότι θα πραγματοποιήσετε αυτά που τώρα απειλείτε ότι θα πραγματοποιήσετε. Άρα, η έννοια της εντολής δεν είναι τόσο σαφής όσο νομίζετε και ο ελληνικός λαός πολλές φορές αυτό που ψηφίζει το κάνει για ένα ξέσπασμα και χωρίς απολύτως να δέχεται αυτά τα οποία εσείς κατά λέξη ισχυριζόσασταν.

Σήμερα όμως είστε Κυβέρνηση με επαρκή πλειοψηφία, αύριο θα είστε στο Eurogroup, την άλλη Δευτέρα θα είστε στο επόμενο, μεσοβδόμαδα στο Συμβούλιο Κορυφής. Πρέπει να λήξει αυτή η δοκιμασία του ελληνικού λαού. Και πρέπει να λήξει όχι με επαναστατικές φαντασιώσεις, αλλά πρέπει να λήξει με τη στοχαστική προσαρμογή στα δεδομένα της Ευρώπης και στα συμφέροντα της Ελλάδος.

Ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος προηγουμένως ότι η Ελλάδα ήταν τα προηγούμενα χρόνια σαν την αποικία που περιέγραφε ο Καβάφης, ο οποίος πράγματι περιγράφει μία αποικία σε δυσχερή θέση και ειρωνεύεται τους αναμορφωτές της αποικίας. Δεν ισχύει όμως το ποίημα του Καβάφη για την αποικία για την Ελλάδα.

Ισχύει ένα άλλο ποίημα, κατά τη γνώμη μου, μιας και εδώ ακούστηκαν και ποιήματα και μαντινάδες. Ισχύει το «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων», ένα πολύ πιο συναρπαστικό ποίημα εις το οποίο, αφού περιγράφει τη νίκη στην Ισσό, στα Άρβηλα, στο Γρανικό, λέει ότι με αυτές τις περιλάλητες, τις περίλαμπρες νίκες προέκυψε ένας ελληνικός κόσμος καινούριος, μέγας.

Και συμπληρώνει: «Αυτός ο καινούργιος ελληνικός κόσμος μέγας, με τες εκτεταμένες επικράτειες και την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών, έφερε την περιλάλητη ελληνική λαλιά μέχρι την Βακτριανή, μέχρι τους Ινδούς». Η ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών είναι αυτό που πρέπει να κάνετε και όχι οι φαντασιώσεις της επανάστασης που θα ανάψει όλη την Ευρώπη. Ακολουθήστε την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών και δεν θα μετανιώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Ελλάδα.

Προς το παρόν επειδή στις Προγραμματικές Δηλώσεις άκουσα φαντασίες, άκουσα επαναστάσεις, άκουσα εξωπραγματικά πράγματα, δεν θα συμπράξω εις τη στήριξη αυτής της Κυβερνήσεως.
Να είστε καλά και εύχομαι καλή επιτυχία εις την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών!»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 2/14/2015 02:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κ. Τασούλας: " Nα μην παιχτεί η τύχη της χώρας στα ζάρια. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες