“The Week”: "Η επανάσταση της Ελλάδας".
Πρώτο θέμα για περιοδικά, εφημερίδες και διαδικτυακούς ιστοτόπους συνεχίζει να είναι η Ελλάδα και η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Το αμερικάνικο περιοδικό “The Week” κυκλοφόρησε με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, που απεικονίζει τον Πρωθυπουργό ως άλλο Προμηθέα ντυμένο με ένα χιτώνα με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, να σπάει τις αλυσίδες και τα ...
δεσμά του Ευρώ.
Τίτλος του εξώφυλλου είναι “ Η επανάσταση της Ελλάδας”.
Τον παρομοιάζει δηλαδή με έναν Θεό επαναστάτη αλλά σωτήρα των ανθρώπων, που τόλμησε να τα βάλει ακόμη και με τον Δία προκειμένω να δώσει στους θνητούς την φωτιά . Φυσικά για αυτή του την πράξη τιμωρήθηκε από τον Δία όπως γράφει η μυθολογία μας.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται, σε φοβερούς ρυθμούς, ασχολούνται με την πολιτική της νέας Κυβέρνησης της χώρας, και φυσικά τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν σε όλη την Ευρωπαϊκή ζώνη, εφόσον πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει .
Το BBC δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίσπαν, ο οποίος θεωρεί πως το διαζύγιο Ελλάδας και ευρωζώνης είναι αναπόφευκτο.
Αναφέρει ότι η σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και ότι αυτό είναι θέμα χρόνου μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι είναι η καλύτερη στρατηγική και για την ευρωζώνη και για την Ελλάδα.
Βέβαια ο εν λόγω κύριος είναι Αμερικανός τραπεζίτης, και αν μη τι άλλο θέλει την διάλυση του ευρώ για να κυριαρχήσει και πάλι σε όλες τις αγορές το δολάριο.
Στο ίδιο σκεπτικό κινείται και μία ανάλυση του το αμερικανικού think tank Stratfor, το οποίο υποστηρίζει πως στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα κριθεί το μέλλος της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά ταυτόχρονα, θα κριθεί και το μέλλον της Ευρώπης. Να θυμίσω ότι στις 11 του μηνός θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών και στις 12, αντίστοιχα, οι αρχηγοί των κρατών.
Οι ημερομηνίες αυτές θα είναι καθοριστικές γιατί θα δώσουν ή δεν θα δώσουν στίγμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ντράγκι για το που θα οδηγηθεί η Ελληνική οικονομία, όσο αφορά χρήματα δανεισμού.
Ωστόσο το Stratfor , τιτλοποιεί την ανάλυση του με το αποτέλεσμα που θα έχει μία τέτοια περίπτωση, γράφοντας “Το Βερολίνο σπρώχνει την Αθήνα στην αγκαλιά της Μόσχας.”, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση ρίξης της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα στραφεί στην μόνιμή τους ανησυχία που δεν είναι άλλη από τη Ρωσία.
Με τα παραπάνω θεωρεί πως υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα η Ελλάδα, για λόγους επιβίωσης αλλά και διακοπής της γερμανικής τιμωρίας, να πραγματοποιήσει γεωπολιτική στροφή προς τους Ρώσους.
Συνεχίζοντας, η ανάλυση ρίχνει βάρη και ευθύνες στους Γερμανούς, λέγοντας πως αν επιμένουν στην υποταγή της Ελλάδας, τότε πυροβολούν και τα δικά τους πόδια, εφόσον Ελλάδα και Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί και κατά συνέπεια εάν πηδήσει ο ένας στον γκρεμό τότε θα ακολουθήσει και ο άλλος, εννοώντας πως αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό θα έχει το αποτέλεσμα του ντόμινο.
"Μπορεί η Ελλάδα να χάσει ένα ισχυρό νόμισμα, αλλά θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποχώρησης."
Όπως βλέπετε η στάση της νέας κυβέρνησης προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στο εξωτερικό και όλοι ασχολούνται πλέον με αυτή, σε αντίθεση με μέχρι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες όπου θεωρούσαν την υποταγή της χώρας μας στην Γερμανική εμμονή τετελεσμένο γεγονός.
Οι πράξεις και κινήσεις των περασμένων κυβερνήσεων είναι αναμφισβήτητο γεγονός μελέτης για τους μελλοντικούς ιστορικούς.
Και αυτό γιατί πλέον, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν και υποστηρίζουν πως ότι έχουμε υποστεί ως χώρα και ως πολίτες έως τώρα, είναι, το λιγότερο, αποτελέσματα του θράσους των Γερμανών αλλά και μερικών ακόμη που τους ακολουθούν… ίσως και λόγω αιμομιξίας αν ανατρέξουμε στην ιστορία των Ούννων.
Οι Γερμανοί διέφθειραν τόσα χρόνια Ελληνικές, και όχι μόνον Κυβερνήσεις, και πρόσφεραν δάνεια με μυστικές συμφωνίες εξαναγκασμού αγοράς γερμανικών προϊόντων αλλά και γερμανικού πολεμικού εξοπλισμού.
Θεωρώ πως ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και οι σύμμαχοί μας οι αμερικάνοι ενδιαφέρθηκαν ποτέ για εμάς λόγω φιλανθρωπίας.
Μας θεωρούσαν συνεχώς δεδομένους και προσπαθούσαν να βρούν οποιονδήποτε τρόπο να το εξασφαλίζουν αυτό.
Η Ρωσία, κατά την άποψή μου, αποτελεί ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό χαρτί για την Κυβέρνηση, εφόσον έχει το σθένος να το χρησιμοποιήσει.
Θεωρώ πως μία ποικιλότροπη εξωτερική πολιτική θα έχει άριστα αποτελέσματα για τη χώρα.
Ούτως ή άλλως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού νιώθει πολύ πιο κοντά με τους Ρώσους λόγω ομοθρησκείας, που είναι ένας προσδιορισμός εξίσου σημαντικός με αυτόν της ομογλωσσίας.