ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Βλάξ: ο ανόητος, ο χαζός, αυτός που έχει χαμηλή νοημοσύνη ή που συμπεριφέρεται χωρίς σκέψη.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Πολλές είναι οι φορές που έχω αναφερθεί σε δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, εφημερίδων και ιστοτόπων. Φυσικά άλλα από αυτά στέκουν δίπλα στο πρόβλημα της Ελλάδας και άλλα μας κατακρίνουν επανειλημμένα, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια της παραπληροφόρησης αλλά και της χειραγώγησης.

Τα δε Γερμανικά μέσα, τα περισσότερα τουλάχιστον, βάλλουν συνεχώς κατά της...
χώρας και των πολιτών, δίνοντας την εντύπωση πως ελέγχονται πλήρως από την Γερμανική πολιτική εξουσία.

Έτσι έπειτα από τις άκρως προσβλητικές δηλώσεις του φασίστα  Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, που προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στην χώρα μας, έρχεται η εφημερίδα  Handelsblatt σε πρόσφατο δημοσίευμά της , να φιλοξενήσει άρθρο – εμετό του, επίσης Γερμανού, καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφου της εφημερίδας,  Michael Wolffsohn .

Ο απόγονος των Ναζί – καθηγητής προσβάλλει ανοιχτά τον Ελληνικό λαό λέγοντας πως είναι ηλίθιος. 
 Ο ακριβής τίτλος του άρθρου είναι «Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός είναι ηλίθιος;»

Ο ανιστόρητος καθηγητής, σε ελεύθερη μετάφραση, γράφει πως
"Μας έρχεται μήνυμα από το (κοροϊδευτικά) Λίκνο της Δημοκρατίας, την Αθήνα. Βιώνουμε για ακόμη μία φορά την ασάφεια της ίδιας της Δημοκρατίας βλέποντας τη σκιά της,… όπως και στην αρχαία Αθήνα, έτσι και στην σύγχρονη με τον Τσίπρα, να αναδεικνύει πλεονεκτήματα και αδυναμίες της.
Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή, όπως και οι αδυναμίες. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν καλύτεροι κανόνες πλέον. Η δημοκρατία, σε αντίθεση με όσα λέγονται, δεν είναι μια ιδεολογία αλλά μία συμφωνία συναίνεσης."

Στη συνέχεια ο  Wolffsohn παραληρεί, κάνοντας τελείως υποτιμητικές αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, εφόσον αναφέρει, πως ανέκαθεν η Δημοκρατία δημαγωγούσε το λαό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα, τον Περικλή και τον Κλέωνα "δημαγωγούς".

Θέλοντας να τεκμηριώσει τις παραπάνω βλακώδες απόψεις του, αναφέρει πως τέτοια φαινόμενα απαντώνται και σε άλλους λαούς, εφόσον όταν ο Ιησούς πήγε στην Ιερουσαλήμ αρχικά φώναζαν “Ωσαννά” και έπειτα “σταυρώστε τον”.

O εν λόγω κύριος συνεχίζει να αποδεικνύει τη φασιστική νοοτροπία του λέγοντας, πως αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει, και πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, εάν η Ευρωπαϊκή αντιταχθεί στον δημαγωγό Τσίπρα με σκληρές πράξεις και όχι μόνο με λόγια.


Στον αντίποδα των Γερμανών τώρα, οι Ρώσοι συνεχίζουν να στηρίζουν την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφόσον οι ίδιοι αλλά οι υπόλοιποι BRICS, δηλαδή η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, και η Νότιος Αφρική, επιθυμούν να διευρύνουν και αναπτύξουν τους οικονομικούς τους δεσμούς με την Ελλάδα.

Έτσι με τη σειρά του, ο κρατικός ενημερωτικός οργανισμός Russia Today , αποκαλύπτει πως έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα από τον BRICS.

Εδώ να σας θυμίσω πως ο όρος BRICS προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των πέντε χωρών που αποτελούν τον Διεθνή Πολιτικό Οργανισμό.

Το Russia Today αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χουντή με τον Ρώσο πρέσβη Andrey Maslov, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, και με τον Ρώσο πρέσβη να διαβεβαιώνει πως η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει σε ότι χρειαστεί την Ελλάδα.

Το RT λέει πως η Ελλάδα έχει στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει εάν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης ή αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της, φιλοξενώντας μάλιστα απόψεις του Βρετανού διπλωμάτη William Mallinson .

Ο Mallinson λέει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νευρική γιατί ξέρει ότι Ελλάδα θα ψάξει κάπου αλλού για καλύτερη συμφωνία, και φοβάται ότι έπειτα από τυχόν μη συμφωνίας η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα δάνειο από τις χώρες του BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο.

Αυτά είναι τα νέα από τον Διεθνή τύπο για την ασυμφωνία της χώρας με τους Εταίρους μας.

Φυσικά και όλοι ευχόμαστε να υπάρξει συνεννόηση.
…Να υπάρξει συμφωνία που να είναι σε όφελος της ανάπτυξης της χώρας μας και φυσικά στο τέλος της Τρόικα αλλά και της Γερμανικής εμμονής του επεκτατισμού.

…Ωστόσο ένα αντίθετο αποτέλεσμα ίσως και να μην είναι το τέλος, όπως πολλοί ισχυρίζονται, και να είναι η αρχή για αλλαγή πλεύσης και άλλους ορίζοντες.

Αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω δίνουν ένα ισχυρό χαρτί στο πόκερ που παίζει η χώρα.
Θεωρώ πως οι δηλώσεις των Ρώσων Υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, αλλά και η πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κίνα ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ δεν είναι τυχαία.




Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 2/20/2015 09:33:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Βλάξ: ο ανόητος, ο χαζός, αυτός που έχει χαμηλή νοημοσύνη ή που συμπεριφέρεται χωρίς σκέψη. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες