ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Φεβρουαρίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συνέντευξη του Ερβέ Φαλτσάνι (λίστα Λαγκάρντ) στο zougla.gr

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος.
Το να καταφέρεις να τον εντοπίσεις και να συνομιλήσεις μαζί του σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Με εντάλματα σύλληψης να τον ακολουθούν «κατά πόδας», δεν διαθέτει συγκεκριμένη διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να καταστήσει μια συζήτηση μαζί του εύκολα...
υλοποιήσιμη.
Το όνομα του και οι πληροφορίες που αρχικά υπέκλεψε και εν συνεχεία διοχέτευσε σε διάφορα κράτη προκάλεσαν σεισμό, με αποτέλεσμα κάποιοι -πάλαι ποτέ- ισχυροί πολιτικοί άντρες να βρεθούν απολογούμενοι.

Ο λόγος για τον Ερβέ Φαλτσάνι, τον άνθρωπο που την διετία 2006 – 2007 απέσπασε όλα τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων καταθετών ανά τον κόσμο από την τράπεζα HSBC της Γενεύης.

O Φαλτσάνι κρύβεται στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Όπως υποστηρίζει στη συνέντευξή του, υπάρχουν πολλά ακόμα ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων που δεν τα έχουν οι Ελληνικές Αρχές.

Τα στοιχεία του Φαλτσάνι ή αλλιώς η «λίστα Λαγκάρντ», έφτασαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 όταν Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ.

Το zougla.gr κατάφερε να εντοπίσει τον φυγά-πληροφοριοδότη και, με την βοήθεια της τεχνολογίας, να συνομιλήσει μαζί του.

Όταν η διαδικτυακή σύνδεση επετεύχθη και η κάμερα του Η/Υ τέθηκε σε λειτουργία , ο Φαλτσάνι εμφανίστηκε μέσα από ένα γραφείο-κρησφύγετο κάπου στην Γαλλία.

«Κρύβομαι. Στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία. Όπου πάω βοηθούμαι μόνο από τον λαό και από ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι έχω πολλούς ισχυρούς εχθρούς» θα πει γελώντας.«Οι ισχυροί δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, δεν θέλουν να επιτρέψουν να εισχωρήσουν άτομα όπως εγώ ή και άλλοι σαν κι εμένα στις πολιτικές αποφάσεις, στις διοικητικές αποφάσεις. (...) Οι νόμοι είναι πολύ πολύπλοκοι για τους πολίτες, υπάρχουν περισσότερο για να προστατεύουν τους ισχυρούς παρά όλους εμάς. Βλέπουμε ότι αν αφήνουμε την Δικαιοσύνη, τους πολιτικούς και τα λόμπυ να αποφασίζουν, δεν θα βγούμε ποτέ από αυτό. Χρειαζόμαστε σήμερα να μην αφήσουμε την ισχύ στα χέρια ενός μόνου ατόμου» θα προσθέσει με σοβαρό ύφος, όταν θα ερωτηθεί ποιο ήταν το κίνητρο για τη δράση του.

Αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές προκειμένου τα στοιχεία που διαθέτει να αναλυθούν και να εντοπιστούν φοροφυγάδες εμφανίζεται απόλυτα θετικός «αν και μέχρι στιγμής δεν τον έχει καλέσει κανείς», ενώ στην ερώτηση αν, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στο βιβλίο του «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων», η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εμφανίζεται στην λίστα Λαγκάρντ, απαντά με νόημα ότι «δεν αρκεί το μικρό μερίδιο των πληροφοριών που παραχωρήθηκαν από τους Γάλλους στις Ελληνικές Αρχές».

(Φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου του Φαλτσάνι στη Ρώμη.Δεξιά ο συνεργάτης του, Ιταλός δημοσιογράφος Angelo Mincuzzi)

Άλλωστε, όπως λέει, υπάρχουν κι άλλα ονόματα και μεγάλος όγκος πληροφοριών που αφορούν τη χώρα μας. «Αν οργανώσουμε μια ανταλλαγή πληροφοριών με την γαλλική ή την ισπανική Δικαιοσύνη μπορούμε να αποκτήσουμε εκατό φορές περισσότερες πληροφορίες για τα ονόματα απ’όσες ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να βοηθήσω και εγώ σε αυτό» τονίζει...

zougla.gr
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/27/2015 06:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Συνέντευξη του Ερβέ Φαλτσάνι (λίστα Λαγκάρντ) στο zougla.gr"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες