ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο της Κόνιτσας.

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Λόγω δημοσιογραφικής ιδιότητας αλλά και  πολύ καλής γνώσης  και χειρισμού της ελληνικής γλώσσας, η παρακάτω επιστολή θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα καυστική.  Αλλά δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω λόγω ειλικρινούς καλής θέλησης.

Και τι δεν έχουμε δει σε αυτή την κα(η)μένη την Κόνιτσα.
Τι το να κλείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες η μία μετά την άλλη.
Τι το…
να μην μας λένε… πως θα φύγει το τάγμα εν μέσω μίας νυκτός και έπειτα από αντιδράσεις, ξεσηκωμό και φωνές να  λεν πως δεν υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση ( μέγα ψεύδος).
Τι το να αλλάζει το ίδρυμα της πόλης από εσώκλειστη σχολή τεχνών σε κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών παιδιών και ξαφνικά να «τελειώνουν» τα προγράμματα και να «τραβούν πιστολιές» σε συμβασιούχους υπαλλήλους αλλά και προμηθευτές της τοπικής αγοράς…

Και άλλα.
Και άλλα πολλά.

Ως δημότης αυτής της πόλης, αλλά και ως δημοσιογράφος, πάμπολλες φορές έχω εκφέρει γνώμη και άποψη για διάφορα θέματα που απασχόλησαν την κλειστή κοινωνία της.
Εξάλλου δημοσιογράφος σημαίνει αυτό ακριβώς.
Γράφω δημόσια.

Τις περισσότερες φορές προσπάθησα να μην εγείρω, να μην προκαλέσω το λαϊκό αίσθημα ώστε να μετατραπεί πολύ εύκολα σε οργή.
Οργή,  γιατί κάποια στιγμή κάποιος «θα  πληρώσει» την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου.

Έχω δει και ακούσει διάφορα από τους εν καιρώ Δημάρχους αλλά και λοιπούς «άρχοντες»
(Δασάρχες, Διοικητές, και Προέδρους παρά τω Προέδρω…) της Κόνιτσας.

Φυσικά άλλα «έστεκαν» και άλλα όχι.
Και φυσικά άλλα κινούνταν (και  έπαιρναν «άλλοθι») στη γραμμή της νομιμότητας και άλλα στη γραμμή της πολιτικής, έστω και αυτοδιοικητικής) φιλοδοξίας.

Τώρα... για να έρθω και στον … καρσιλαμά…
Δήμαρχε θέλω να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις ή εν πάση περιπτώσει αν μπορείς να δεις πόσα μαγαζιά έχουν μείνει στην πλατεία της Κόνιτσας.

Επίσης θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις προσέξει  στα εναπομείναντα μαγαζιά,  τα απογεύματα πόσοι πελάτες είναι στο καθένα μέσα.

Και τρίτον θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις παρατηρήσει έξω από αυτά τα μαγαζιά, πέριξ της αγοράς και της κεντρικής πλατείας, πόσοι άνθρωποι  κυκλοφορούν.
 
Για να μην κουραστείς να απαντήσεις Δήμαρχε, άσε να σου πω εγώ.
1)  Μαγαζιά που έμειναν να λειτουργούν στην αγορά της Κόνιτσας: Έξι καφετέριες και δύο Σούπερ Μάρκετ! 

2)  Πελάτες που είναι μέσα σε κάθε μαγαζί τις απογευματινές καθημερινές ώρες: από 5 έως 7! 

3) Πόσοι κυκλοφορούν πέριξ της πλατείας: ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΙΑ Δήμαρχε. ΟΥΤΕ ΣΚΥΛΙΑ.

 Επομένως για να έρθω και στην τέταρτη και τελευταία ερώτηση Δήμαρχε.
 Με ποιο σκεπτικό βγάζεις κάθε μέρα την αστυνομία έξω για να γράψει τα αυτοκίνητα που αφήνουν στην πλατεία;

Και άντε και ας πούμε ότι το πρωί, ορισμένες ώρες, μπορεί και να προκληθεί «κομφούζιο»…
Αμ το βράδυ ;
Με τι θα δημιουργηθεί το «μποτιλιάρισμα»;
Με τα σκυλιά που δεν κυκλοφορούν;

Φυσικά θα μου πεις… απαγορεύεται η στάθμευση πέριξ της πλατείας.

Φυσικά και απαγορεύεται.
Συμφωνώ μαζί σου.

Η περίπτωση όμως αυτή,  μου θυμίζει εκείνους τους  της ΣΔΟΕ που πήγαν στο Επταχώρι και έγραψαν τον καφετζή επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις στους τέσσερις καφέδες που πουλά καθημερινά…
Και αυτός παράνομος ήταν!
Και οι εφοριακοί έκαναν τη δουλειά τους.
Αλλά...

Με πόσο μεγάλα γράμματα να γράψω το αλλά; 

Δήμαρχε.
Δεν σώσαμε τα υπόλοιπα προβλήματα που μας απασχολούν σε αυτό το χωριό… γιατί χωριό καταντήσαμε.
Δεν τα σώσαμε για εξαντλήσουμε την αυστηρότητα των νόμων  στο κυκλοφοριακό.

Και ναι.
Η τροχαία επιτήρηση και αστυνόμευση χρειάζεται.
Αλλά με μέτρο και στα όρια της λογικής.
Για παράδειγμα, δεν ενοχλεί κανέναν το αμάξι που παρκάρει κάποιος ( ο οποιοσδήποτε) από τους μαγαζάτορες σε αδιέξοδο δρόμο. Ούτε  τους πεζούς, εφόσον αντικειμενικά δεν εμποδίζει τη διέλευσή τους.


Φυσικά μπορεί να μην συμφωνείς μαζί μου. Να έχεις άλλη άποψη.
Είναι δικαίωμά σου άλλωστε.\
 Όπως είναι δικό μου να σου γράφω τα παραπάνω.

Αν όμως θέλεις να διαπιστώσεις ποιανού εκ των δύο η άποψη τυγχάνει αποδοχής, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τους 8-9 μαγαζάτορες και τους 15 – 20 πολίτες που τους στηρίζουν από το υστέρημά τους. 
Αυτούς πρέπει να ρωτήσεις και όχι τους τυχόν αμπελοφιλόσοφους συμβουλάτορες…
Ξαναγράφω.
Τους τυχόν...

Και μην μου πεις πως οι πολίτες που θα ρωτήσεις θα έχουν λανθασμένη κρίση, γιατί πιστεύω πως  δεν είχαν λανθασμένη κρίση όταν σε ψήφισαν και σε έβγαλαν Δήμαρχο.

Νομίζω θα συμφωνείς μαζί μου περί αυτού…
Με  εκτίμηση  στο θεσμό και στο πρόσωπό σου, αλλά προπάντων ιδεολογικά, με αγωνία και πραγματικό ενδιαφέρον για τα τοπικά δρώμενα
Τιπούρτης Τρύφωνας.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 3/27/2015 10:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο της Κόνιτσας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες