ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Αντιδράστε. Όχι στην Κάρτα του Πολίτη.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη. 
( Απόσπασμα από εκπομπή στην τηλεόραση του Βήμα Ιωαννίνων).
Σε προηγούμενο θέμα μου είχα αναφερθεί στα σχέδια της νέας κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την Κάρτα του Πολίτη.

Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο θα προκαλούσε σωρεία αντιδράσεων, τουλάχιστον από την εκκλησία αλλά και από ενημερωμένους και ...
συνειδητοποιημένους πολίτες, εφόσον τα ίδια ακριβώς είχαμε και στο παρελθόν, με άμεση την αντίδραση από κληρικούς, λαϊκούς αλλά και σχετικούς και μη φορείς.

Το 2011 εκατοντάδες ομιλίες σε όλη τη χώρα έγιναν για την ενημέρωση των πολιτών για ποιο λόγο δεν πρέπει να δεχθούν την Κάρτα του Πολίτη.

Επίσης έγιναν εκατοντάδες ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ανάμεσα σε αυτές και αυτή της Κόνιτσας που διοργάνωσε το ιστολόγιό μου ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την Μητρόπολη της Κόνιτσας, όπου και πλήθος πολιτών, λαϊκών και κληρικών έδωσαν μαχητικό παρών.
Σε μεγάλες πόλεις, δε, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,  χιλιάδες ήταν εκείνοι που συμμετείχαν και διαμαρτυρήθηκαν.

Έπειτα από όλες εκείνες τις αντιδράσεις, το σε ανοιχτή διαβούλευση νομοσχέδιο έμεινε μόνο στη … διαβούλευση…

Η κυβέρνηση Τσίπρα, μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, μόλις πριν από λίγες ημέρες έθεσε σε ανοιχτή διαβούλευση στο opengov μεταξύ άλλων και το νομ0σχέδιο για την ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη.

Έναυσμα και μέγιστη δικαιολογία για την συγκεκριμένη κίνηση είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εφόσον δικαιολογούνται πως με την συγκεκριμένη κάρτα δεν θα στιγματίζονται κοινωνικά οι πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας, θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από προνοιακές υπηρεσίες, πρόσβαση στο Δημόσιο, και επίσης ότι η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα για την πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και για την πρόσβαση ανασφάλιστων στις παροχές υγείας.

Ωστόσο εκ των γεγονότων μπορούμε να δούμε πως η πλειοψηφία των πολιτών είναι ενημερωμένη για το τι ακριβώς είναι η κάρτα και για ποιους λόγους δεν πρέπει να τη δεχθούν.
Και αυτό γιατί είναι εκατοντάδες τα αρνητικά σχόλια στην ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου, σε αντίθεση με άλλα νομοσχέδια ( που ενημερωτικά είναι πάνω από 35) που τα σχόλια των πολιτών είναι λιγότερα από 2 ή 3 δεκάδες.

Ρεκόρ αρνητικών σχολίων στη δημόσια διαβούλευση λοιπόν, και επομένως μιλάμε για την πιο αντιδημοφιλή ρύθμιση στο εν λόγω σχέδιο νόμου.
Τα σχόλια των πολιτών εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους με την κάρτα, ξεκινώντας από το αίτημα απόσυρσης και φτάνοντας στην άρνηση παραλαβής της σε περίπτωση που ψηφιστεί. Οι πολίτες θεωρούν την κάρτα ένα και το ίδιο με τη φημολογούμενη ηλεκτρονική ταυτότητα του πολίτη.
Μιλούν για ηλεκτρονικό φακέλωμα, θέτουν ζήτημα προσωπικής ελευθερίας σε συνδυασμό με την ορθόδοξη χριστιανική τους πίστη, αλλά και φόβο για την παραβίαση, καταγραφή και εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων .

Εκτός από τις αντιδράσεις των πολιτών που θεωρώ σίγουρο πως θα κλιμακωθούν, έχουμε και αντιδράσεις από κληρικούς.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου όρους αντιδρά με επιστολή της προς τον Υπουργό, και εκφράζει την αντίθεση και τις ανησυχίες της για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων και την παραβίαση και προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αναφέρει πως η ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη υποβαθμίζει την προσωπικότητα των πολιτών εφόσον τους ταυτίζει με έναν αριθμό του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ουσιαστικά προσβάλλει τη Θεόσδοτη ελευθερία του ανθρώπινου προσώπου και ζητά την αναθεώρηση της έκδοσης της κάρτας.


Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας.

Ἐπιστολὴ διαμαρτυρίας ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὅρους γιὰ τὴν Κάρτα τοῦ Πολίτη

Καρυαί 3η/16η Μαρτίου 2015
Ἐξοχώτατον Ἀναπληρωτὴν Ὑπουργὸν Διοικητικῆς Μεταρρυθμίσεως κύριον Γεώργιον Κατρούγκαλον

Ἐξοχώτατε κύριε Ὑπουργέ,
Διὰ τοῦ παρόντος ἱεροκοινοσφραγίστου ἡμῶν γράμματος ἔχομεν τὴν τιμὴν νὰ ὑποβάλωμεν τὰς ἐνθέρμους εὐχᾶς τῆς καθ' ἠμᾶς Ἱερᾶς Κοινότητος τοῦ Ἁγίου Ὅρους ἐπὶ τῇ ἀναλήψει τῶν καθηκόντων Σας.

Πληροφορηθέντες τὴν πρόθεσιν τῆς κυβερνήσως διὰ τὴν ὑλοποίησν τῆς ἠλεκτρνικῆς "Κάρτας τοῦ Πολίτη", μὲ διακηρυησσόμενον στόχον τὴν πάταξιν τῆς γραφειοκρατίας καὶ τὴν ἀντιμετώπισην τῆς ἀνθρωπιστικῆς κρίσεως, ἐπιθυμοῦμεν ὅπως ἐκφράσωμεν τὴν ἀνησυχίαν ἡμῶν διὰ τὸν ἀπειλούμενο ἔλεγχον εὐαίσθητων προσωπικῶν δεδομένων καὶ τὴν δυνότητα παραβιάσεως καὶ προσβολῆς τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καὶ ἐλευθεριῶν.

Παρακαλοῦμε θερμῶς νὰ λάβητε ὑπ' ὄψιν ὅτι ἡ ἠλεκτρονικὴ "Κάρτα τοῦ Πολίτη" ὑποβαθμίζει τὴν προσωπικότητα τῶν πολιτῶν μὲ τὴν ταύτισίν των μὲ ἕνα ἀριθμὸν τοῦ συστήματος διακυβερνήσεως καὶ οὐσιαστικῶς προσβάλλει τὴν.... θεόσδοτον ἐλευθερίαν τοῦ ἀνθρωπίνου προσπώπου.

Ἐπὶ δὲ τούτοις, εὐχόμενοι τὸν ἄνωθεν φωτισμὸν καὶ σκέπην τῆς Κυρίας Θεοτόκου καὶ ἐλπίζοντες ὅτι ἡ ἔντιμος ἑλληνικὴ Κυβέρνησις θὰ ἀναθεωρρήση τὴν ἔκδοσιν τῆς "Κάρτας τοῦ Πολίτη",

διατελοῦμεν μετὰ τιμῆς
Ἀπαντες οἱ ἐν τῇ κοινῇ συνάξει Ἀντιπρόσωποι καὶ Προϊστάμενοι τῶν εἴκοσιν Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὅρους Ἄθω.

(την   επιστολή την είδα στο ιστολόγιο "Ακτίνες". )


Επίσης η  Εστία Πατερικών Μελετών διά του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου, ο οποίος είχε δώσει αγώνα για την αναθεώρηση των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με την κάρτα, στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Με την επιστολή του αυτή, στην αρχή εγκωμιάζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που στην πρώτη του ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόνισε την αξία της μακραίωνης ιστορίας μας, του υψηλού διαχρονικού πολιτισμού μας και της ολοζώντανης και εκφραστικότατης γλώσσας μας και τον ισχυρισμό του πως δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λέξη από τη γλώσσα μας. Ωστόσο έπειτα καταφέρεται του Πρωθυπουργού για τη πρόθεσή του για την Κάρτα του Πολίτη, θεωρώντας τραγικότερο, κρισιμότερο και υποτιμητικό γεγονός την κατοχή της κάρτας και την χρησιμότητα της.

Αναφέρει πως η κάρτα είναι ένα σχέδιο για τον έλεγχο των πενιχρών εισοδημάτων των πολιτών και τη φορολογία τους.

Κεραυνοβολεί με τα λεγόμενά του, πως μέσω της κάρτας το κράτος θα αναμένει τις αποδοχές, το μισθό ή τη σύνταξη για να πάρει με πρόσχημα την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων ούτως ώστε να πληρώσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων, χαρακτηρίζοντας την κάρτα φοροτανάλια της νέας εποχής.

Κεραυνοβολεί… λέγοντας, πως η Κάρτα του Πολίτη είναι το εργαλείο παρακολούθησης του πολίτη για την ένταξή του στο παγκόσμιο κράτος της Νέας Εποχής, η οποία είναι τόσο αχόρταγη και αιμοχαρής που θέλει όχι μόνον την οικονομική εξαθλίωση του λαού, αλλά να κατέχει άπαντα τα δεδομένα του για να τον διαφεντεύει βάναυσα και να τον απειλεί όχι μόνο γενικά και αόριστα με βαρύτατους νόμους, αλλά και άμεσα και ατομικά μέσω ανάγνωσης του προσωπικού του προφίλ και με την αφθονία των δεδομένων του να ενημερώνει τούς άρχοντες της Νέας Εποχής με απρόβλεπτες συνέπειες για τον απείθαρχο, κατ΄αυτήν και τα πιστεύματά της, πολίτη .

Δείτε την επιστολή της Εστίας Πατερικών Μελετών.

π. Σαράντης Σαράντος: «Θά εἶναι τραγικό νά παραδοθοῦμε ἄνετα καί ἀδιαμαρτύρητα στίς πολιτικές σκοπιμότητες τῆς Νέας Ἐποχῆς λαμβάνοντας τήν Κάρτα Πολίτη»

Μαρούσι 12-3-2015
Ἐπιστολή πρός τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμο

Μακαριώτατε,
Εὐλαβῶς ἀσπάζομαι τήν Δεξιάν Σας.
Ἡ παροῦσα κυβέρνηση τοῦ κ. Ἀλέξη Τσίπρα, ἅμα τῇ ἀναλήψει τῶν νομοθετικῶν καθηκόντων της θέλει νά τιμήσει ἤ νά τιμωρήσει τόν ἑλληνικό λαό, γιά τήν τιμή πού παρέσχε στό κόμμα του, φέρνοντας τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη (ΚτΠ);

Βέβαια ἡ συγκίνηση τοῦ πρωθυπουργοῦ κατά τήν πρώτη ὁμιλία του στήν ἑλληνική Βουλή, μᾶς συνεκίνησε, ὅταν τόνισε τήν ἀξία τῆς μακραίωνης...

ἱστορίας μας, τοῦ ὑψηλοῦ διαχρονικοῦ πολιτισμοῦ μας καί τῆς ὁλοζώντανης καί ἐκφραστικότατης γλώσσας μας. Ἔκανε μάλιστα ἰδιαιτέρα ἐντύπωση, ὅταν ἰσχυρίστηκε ὅτι οὔτε λέξη δέν πρέπει νά χαθεῖ ἀπό τό πλουσιώτατο δυναμικό τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας.

Πράγματι, χωρίς τήν εἰδοποιό συνύφανση τῆς ἱστορίας μας, τῆς γλώσσας μας καί τοῦ πολιτισμοῦ μας μέ τή ζωο­ποιό δύναμη τῆς ὀρθοδόξου θείας Χάριτος, δέν θά ἐπιζοῦσαν ἱστορία, γλῶσσα καί πολιτισμός μέχρι σήμερα, μετά ἀπό τόσους ἀπηνεῖς πολέμους καί διωγμούς ἀνά τούς αἰῶνες.

Καί τώρα, ἀνακοινώνει ἡ κυβέρνηση ὅτι βιάζεται νά φέρει τήν ΚτΠ γιά τό καλό τῶν πολιτῶν πού βρίσκονται στό ὅριο τῆς φτώχειας ἤ καί κάτω ἀπό αὐτό. Ἡ ΚτΠ θά πιστώνεται μέ 100€ τό μήνα γιά νά ἀγοράζουν οἱ φτωχοί μέ αὐτήν λίγες τροφές, γιά νά μήν πεθάνουν ἀπό τήν πεῖνα καί μέ 150€ τό πολύ γιά ἐπιδότηση ἐνοικίου. Αὐτό μᾶς φαίνεται τραγικότερο, κρισιμότερο καί πιό ὑποτιμητικό γιά τόν Ἕλληνα πολίτη. Ταπεινῶς ἐκτιμοῦμε ὅτι ὁ λαός μας δέν ἔχει χάσει τελείως τό μυαλό του γιά νά πιστεύει τόσο ἀφελῶς, ὅτι μέ τήν ΚτΠ καί μετά ἀπό ἕξι χρόνια δεινῆς οἰκονομικῆς κρίσεως, θά ἀντιμετωπισθεῖ σοβαρά καί ὑπεύθυνα ἡ φτώχεια του. Ποιά κρατική ὑπηρεσία ἀσχολήθηκε μέχρι τώρα μέ τή φτώχεια, μέ ποιό τρόπο καί μέ πόσα χρήματα θά ἀντιμετωπισθοῦν οἱ ἀδυσώπητες ἀνάγκες τοῦ λαοῦ;

Ἡ μέχρι τώρα φοροεισπρακτική τακτική πρός τόν ἕλληνα πολίτη ὑπῆρξε ἀνήλεη. Ἑπομένως μέσῳ τῆς Κάρτας, ὄχι μόνο θά ἐλέγχονται τά «παχυλά» εἰσοδήματα τοῦ δύστυχου ἕλληνα πολίτη, ἀλλά ἀμέσως θά ἀπορροφῶνται καί ὅσες ἐλάχιστες οἰκονομίες εἶναι κατατεθειμένες, γιά νά μήν ὑπάρχει καμιά ἀνακούφιση. Θά ἀναμένονται μάλιστα οἱ ἀποδοχές, μισθός ἤ συνταξούλα τοῦ ἑπομένου μηνός γιά νά ἀπορροφηθοῦν καί αὐτά γιά νά ἀποπληρωθεῖ ὁ ΕΝΦΙΑ, ἀφοῦ δέν καταργεῖται ἄμεσα, ἀλλά ἐπιζητοῦνται ἀγωνιωδῶς ἔσοδα ἀπό τόν ἑλληνικό λαό, γιά νά μπορέσουμε νά πάρουμε τήν ἑπόμενη δόση ἀπό τούς Εὐρωπαίους. Θά μπεῖ τώρα ὁ ἕλληνας φορολογούμενος στή φοροτανάλια τῆς Νέας Ἐποχῆς γιά νά ἀνταποκριθεῖ στίς ἀπαιτήσεις τῶν φίλων ἑταίρων μας.

Μακαριώτατε,
Πρίν ἀπό τριάντα χρόνια ἄρχισε ἡ ἐνημέρωση καί ὁ πνευματικός ἀγώνας τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ κατά τῆς ΚτΠ μέ ἄριστα ἀποτελέσματα μέχρι σήμερα. Ἔχουν ἐρευνηθεῖ ὅλες οἱ παράμετροι τῆς ΚτΠ καί τό γενικό συμπέρασμα εἶναι ὅτι δέν εἶναι μιά ἁπλή πιστωτική κάρτα ἤ ταυτότητα, ἀλλά εἶναι ἐργαλεῖο παρακολούθη­σης τοῦ πολίτη καί ἔνταξής του στό παγκόσμιο κράτος τῆς Νέας Ἐποχῆς.

Εὐσεβάστως καταθέτουμε πρός ἐνημέρωσή Σας ἀναλυτική ἔρευνα τοῦ κ. Στάθη Ἀδαμόπουλου, οἰκονομολόγου καί εἰδικοῦ Συμβούλου μας στά ὡς ἄνω θέματα.

Ταπεινῶς φρονοῦμε ὅτι ἡ Νέα Ἐποχή εἶναι τόσο ἀχόρταγη καί αἱμοχαρής, πού θέλει ὄχι μόνο τήν οἰκονομική ἐξαθλίωση τοῦ λαοῦ μας, ἀλλά νά ἔχει στό χέρι της ἅπαντα τά δεδομένα του, γιά νά τόν διαφεντεύει βάναυσα καί νά τόν ἀπειλεῖ ὄχι μόνο γενικά καί ἀόριστα μέ τούς βαρύτατους νόμους, ἀλλά καί ἄμεσα καί ἀτομικά μέσῳ ἀνάγνωσης τοῦ προσωπικοῦ προφίλ πού μέ τήν ἀφθονία τῶν δεδομένων του θά ἐνημερώνει τούς ἄρχοντες τῆς Νέας Ἐποχῆς.

Προβλεπόμενες καί ἀπρόβλεπτες θά εἶναι οἱ συνέπειες στόν ἀπείθαρχο, κατ’ αὐτούς, στά κελεύσματα καί πιστεύματά τους, λαό μας.

Μακαριώτατε,
Ὄχι μόνο ἡ ταπεινότητά μας καί οἱ ἐν Χριστῷ συνεργάτες μας ἀσχολήθηκαν καθηκόντως μέ τό πρόβλημα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη, ἀλλά καί πολλοί ἄλλοι φορεῖς, τόσο φίλα προσκείμενοι πρός τήν ὀρθόδοξη πίστη καί ζωή, ὅσο καί πλεῖστοι ἄλλοι (π.χ. ΙΝΚΑ μέ ἑκατό χιλιάδες μέλη), πού βλέπουν τό θέμα καθαρά ἀπό κοινωνικῆς καί ἀνθρωπιστικῆς καί διοικητικῆς πλευρᾶς, ἔχουν διατυπώσει ἐντονότατες ἀντιδράσεις, λόγῳ τοῦ ὁλοκληρωτικοῦ χαρακτήρα τῆς ΚτΠ.

Γιατί τώρα ὀλιγωρώντας καί ἐφησυχάζοντας νά ἐγκλωβιστοῦμε στήν ἐπερχόμενη τυραννία της; Στό διαδίκτυο, στό «Ὀρθόδοξο Παρατηρητήριο», ἔχουν συγκεντρωθεῖ πάνω ἀπό ἑκατό χιλιάδες (100.000) ὑπογραφές πολιτῶν πού ἀρνοῦνται νά παραλάβουν τήν ΚτΠ.

Ἰδιαιτέρως, στίς 5-5-2011 ἡ Ἱερά Κοινότητα τοῦ Ἁγίου Ὄρους μέ ἀνακοίνωσή της εἶχε δηλώσει τήν ἀντίθεσή της στή θέσπιση τῆς ΚτΠ.

Ἐξαιρετικά ὅμως εἶναι ὅσα ἀναφέρει γιά τήν Κάρτα στό ἰδιόχειρο κείμενό του «Τά σημεῖα τῶν καιρῶν» ὁ ἐσχάτως ἁγιοκαταταχθείς ἅγιος Παΐσιος, μέ κορυφαία ἐπισήμανση τό δυσώνυμο ἀριθμό 666, κωδικό τοῦ ἀντιχρίστου, τόν ὁποῖο ἀπαραιτήτως δέν θά πρέπει νά παραλάβουμε, οὔτε μέσῳ τῆς ΚτΠ, οὔτε φυσικά ὡς χάραγμα οἱασδήποτε μορφῆς στό χέρι μας ἤ στό μέτωπό μας. Αὐτά καί κατά τόν ἅγιο Παΐσιο ἀναμένονται κατά τούς ἐσχάτους χρόνους, σύμφωνα μέ τήν Ἀποκάλυψη τοῦ ἁγίου Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου.

Ταπεινῶς φρονοῦμε καί ταπεινῶς παρακαλοῦμε νά λάβετε ὑπ’ ὄψιν Σας τίς πολλές φωνές, ἔγκριτες ἤ ἁπλοϊκότερες τοῦ λαοῦ μας, ὁ ὁποῖος κατάφερε τήν τελευταία τριακονταετία νά ματαιώσει τίς βουλήσεις ὅλων τῶν προηγηθέντων συνεργατῶν τῆς Νέας Ἐποχῆς.

Θά εἶναι τραγικό μετά ἀπό τόση ἔρευνα καί εὐλογημένο πνευματικό ἀγώνα, νά παραδοθοῦμε ἄνετα καί ἀδιαμαρτύρητα στίς πολιτικές σκοπιμότητες τῆς Νέας Ἐποχῆς. Ἡ ἐκκλησιαστική ἱστο­ρία θά καταγράψει μέ μελανά χρώματα τήν ὀλιγωρία μας καί τήν ἀδράνειά μας στό θέμα αὐτό τῆς ὑποχρεωτικῆς πολιτογραφήσεώς μας στό παγκόσμιο κράτος τῆς Νέας Ἐποχῆς.

Ἡ ὑποχρεωτική ἤ μή, ἡ ἑκούσια ἤ μή πολιτογράφησή μας σ’ αὐτό τό παγκόσμιο ἀντίχριστο κράτος, θά εἶναι ἄνευ συνεπειῶν γιά τήν αἰώνια σωτηρία μας καί μακαρία ἔνταξή μας στή Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν;

Θά ἀφήσουμε τούς πιστούς μας, ἔστω τούς πένητες, νά διακυβεύσουν τήν ἐλευθερία τους ἤ ἀκόμα καί τή σωτηρία τους γιά ἑκατό Εὐρώ τρόφιμα καί ἑκατόν πενήντα ἐπιδότηση ἐνοικίου… καί ὅλοι μας, ὡς ἕν Σῶμα Χριστοῦ, νά διακινδυνεύσουμε τήν αἰώνια ἐν Χριστῷ ζωή μας;

Μετά βαθυτάτου σεβασμοῦ
Διά τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν
ἐλάχιστος ἐν πρεσβυτέροις
ἀρχιμ. Σαράντης Σαράντος, ἐφημέριος Ἱ.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.

Κοινοποίηση:
- Σεβ. Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.
- Ἱερά Κοινότητα Ἁγίου Ὄρου

Εστία Πατερικών Μελετών.


Μέγα θέμα το θέμα της Κάρτας του Πολίτη και είναι αναμφισβήτητο πως οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν και πέρα των σχολίων στη διαβούλευση όσο προχωρά προς την εφαρμογή της. Αντιδράσεις που θα έχουν διάφορες μορφές συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών εφόσον είναι επίσης αναμφισβήτητο πως οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, λαϊκοί και κληρικοί δεν θα δεχθούν την Κάρτα αμαχητί.

Σε μία εποχή μίας κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης, όπου η φτώχεια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και η χρήση αλλά και το ίδιο το χρήμα συνεχώς ελαττώνεται , φαντάζει οργανωμένο έγκλημα η υποτιθέμενη οικονομική ανακούφιση των πολιτών με απώτερο στόχο την ανεξέλεγκτη παραβίαση των δεδομένων τους, την ψηφιοποίηση τους και την τελική αναγκαστική υποταγή τους στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τα δανεικά φέρνουν όρους παγκοσμιοποίησης, μαζί και άλλους φόρους, λιτότητα και συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 Και ξαναλέω για ακόμη μία φορά πως ο λαός που αποφασίζει να θυσιάσει την ελευθερία του για την ασφάλειά του και ένα πιάτο φαί, δεν αξίζει ούτε την ελευθερία αλλά ούτε και την ασφάλειά του.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 3/23/2015 08:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Αντιδράστε. Όχι στην Κάρτα του Πολίτη. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες