ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Συνεχίζονται οι επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, ο επικεφαλής της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής, η υποψήφια στης Παράταξης στο Νησί Αντιγόνη Τσίρκα και πολλά μέλη επισκέφθηκαν το Νησί προκειμένου να συζητήσουν με φορείς και με τους κατοίκους του για θέματα που τους απασχολούν.

Στην πολύωρη συνάντηση που...
πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άρης Λιούμπος, η Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αναστασία Γκίγκη, οι πρώην Πρόεδροι Θόδωρος Γκέκας και Θανάσης Θαυμαστός καθώς και κάτοικοι του Νησιού.

Η συζήτηση κάλυψε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως η τουριστική διαχείριση του Νησιού, η κάλυψή των αναγκών του από τις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και πιο ειδικά θέματα όπως η αλιεία στα νερά της Παμβώτιδας και το ύψος της στάθμης της, χωροταξικά προβλήματα κλπ.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο Άρης Μπαρτζώκας δήλωσε:
«Επισκεφτήκαμε σήμερα το Νησάκι της λίμνης μας και συζητήσαμε με τον Πρόεδρο, τους πρώην Προέδρους, την Πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού αλλά και με κατοίκους του Νησιού για τα θέματα που τους απασχολούν και για τα οποία θα ήταν χρήσιμη μια παρέμβασή μας στη Δημοτική Αρχή.

Πρέπει να σας πω ότι οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς βλέπουν ότι, παρά το γεγονός ότι το Νησί τους είναι τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει ως ένα απομακρυσμένο και άνευ σημασίας Δημοτικό Διαμέρισμα. Ήταν έντονο το πρόβλημα της μη κάλυψης σε θέματα καθαριότητας των δημόσιων χώρων, της περιποίησης των δημόσιων χώρων πρασίνου, καθώς και της σωστής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού. Έντονος ήταν επίσης ο προβληματισμός τους σχετικά με την έλλειψη πρωτοβουλιών για τον καθαρισμό της λίμνης, καθώς αυτό το πρόβλημα έχει συνέπειες τόσο στον τουρισμό όσο και στην αλιεία από την όποια ζουν οι οικογένειες 50 περίπου αλιέων. Ειδικότερα δε, οι αλιείς είναι δυσαρεστημένοι και με την έλλειψη καθαρής στρατηγικής του Δήμου καθώς και των συναρμόδιων φορέων σχετικά με τον εμπλουτισμό της λίμνης με ψάρια, καθώς δεν υπάρχει επίσημη κατεύθυνση σχετικά με τις ποσότητες και το είδος των ψαριών, ούτε σχετικά με το είδος του περιβάλλοντος που απαιτείται για την διαβίωση και τον πολλαπλασιασμό τους.

Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι στο Νησί χρειάζεται ένας σύγχρονος καθορισμός των χρήσεων γης και μια ανανεωμένη χωροταξική μελέτη. Ειδικά αυτές οι δράσεις θα βοηθήσουν ιδιαίτερα και στην λήξη πολλών αντιδικιών των κατοίκων με το δημόσιο που αφορούν την χρήση ακινήτων του Νησιού, πολλά από τα οποία παραμένουν σε κατάσταση ερειπίου ή κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Σημαντικό θέμα για τους Νησιώτες είναι το ύψος της στάθμης της Παμβώτιδας, ένα θέμα το οποίο είχαμε συμπεριλάβει και στην ημερίδα που είχαμε διοργανώσει για τη διάσωση της λίμνης μας. Θεωρείται σοβαρό θέμα και θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μια τεκμηριωμένη απόφαση, καθώς κάθε χειμώνα όλο το λεκανοπέδιο και ειδικότερα οι παραλίμνιες περιοχές και το Νησί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σχετικά με τον Νησί ως τουριστικό προορισμό, ζητήθηκε επισταμένα να επανατοποθετηθεί στον Ηπειρωτικό και εθνικό τουριστικό χάρτη με την προβολή του ως ειδικού προορισμού στις προωθητικές δράσεις. Από την πλευρά μας, ειδικά σε ό,τι αφορά τα θέματα αυτά, προτρέψαμε τους συνομιλητές μας να αναλάβουν και πρωτοβουλίες ως τοπική κοινωνία, όπως, για παράδειγμα, η απρόσκοπτη επικοινωνία του Νησιού με την πόλη με την επέκταση του ωραρίου κίνησης των καραβιών ή οι δράσεις εθελοντικής βάσης για τον ευπρεπισμό των πλοιαρίων και των δημόσιων χώρων.

Εν κατακλείδι, τα μέλη της Παράταξής μας κι εγώ, διαπιστώσαμε για μια φορά ακόμη ότι το Νησί μας μπορεί να εξελιχθεί αφ’ ενός μεν σε έναν οικισμό – πρότυπο με υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους κατοίκους του, εφ΄ ετέρου δε σε έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών. Χρειάζεται όμως από την μία ο σχεδιασμός ενός ισχυρού σχεδίου ανάπτυξης από την Δημοτική Αρχή κι από την άλλη μια κοινωνική δέσμευση των κατοίκων του προς μία κοινή αναπτυξιακή πορεία.

Από την πλευρά μας θα μεταφέρουμε όλα τα θέματα που μας αναπτύχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του και θα ζητήσουμε απαντήσεις καθώς και δέσμευση για μια σειρά άμεσων ενεργειών που απαιτούνται.

Το λέω συνεχώς και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω ότι η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ακολουθεί με συνέπεια την προεκλογική της δέσμευση ότι θα βρίσκεται κοντά στους δημότες του Δήμου μας τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών δημοτικών διαμερισμάτων, σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας. Προτρέπουμε λοιπόν τους συνδημότες μας να έρχονται σε επαφή μαζί μας ώστε να συζητούμε θέματα που απασχολούν τους ίδιους και τις περιοχές τους ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, για την επίλυσή τους».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/18/2015 07:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Συνεχίζονται οι επισκέψεις στις Δημοτικές Ενότητες από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες