ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

H συμφωνία της ήττας και του «σε όλα Ναι».

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Αυτό που είδαμε δεν ήτανε το «Κούγκι», ούτε ο καλόγερος Σαμουήλ.

Η «Δέσπω» ήτανε όπου το δημώδες άσμα της παράδοσης τα λέει πιο… αναλυτικά.
« Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν…. Η Δέσπω κάνει...
πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια…. Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο…. Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των... Αρβανίτων…. Σκλάβες Τούρκων μη ζήσωμε, παιδιά μ', μαζί μου ελάτε…. .και τα φυσέκια ανάψανε, κι όλοι φωτιά γενήκαν».

Όλα τάχει πει προ αιώνων η παράδοση.
Και τις μεγάλες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις «μαγκιές» του Βαρουφάκη και την «παρόλα» του Καμένου.

Τι το θέλατε το Κούγκι;
Βέβαια εδώ δεν υπήρχε Δέσπω.
Τσίπρας υπήρχε, χωρίς «νύφες και αγγόνια» αλλά με «αδέρφια συναγωνιστές».
Δεν υπήρχε «του Δημουλά ο Πύργος» αλλά η Ελλάδα ολόκληρη.
Δεν υπήρχε «Πασάς» αλλά Σόιμπλε, ούτε «Αρβανίτες» αλλά Γερμανο-Φινλανδο-Αυστριακο-Φράγκοι.
Ούτε «σκλάβες Τούρκων» θα γίνουμε αλλά ευρωπαικών τραπεζών. Κρίμα για όλη την αγωνία, την αναμονή, τις αναλύσεις, τις «μαγκιές», τις ελπίδες, τα Burberry, τις προβλέψεις, τις υποσχέσεις.Φάγαμε ήττα.
Κι αν δεν σας αρέσει η λέξη, όπως θέλετε πείτε την.

1. Η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων ( κωλοτούμπα).

2. Οι μεταρρυθμίσεις αφού εγκριθούν και «περάσουν» από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα οδηγήσουν στη νέα τετράμηνη συμφωνία.( κωλοτούμπα)

3. Καμιά μονομερής ενέργεια. Δηλαδή παύση των προεκλογικών εξαγγελιών.(κωλοτούμπα)

4. Οι «μεταρρυθμίσεις» ( κωλοτούμπα) για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα ( κωλοτούμπα)

5. Δηλαδή το μνημόνιο συνεχίζεται ( κωλοτούμπα)

6. Κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας θα τελεί υπό τον όρο της αξιολόγησης (κωλοτούμπα).

7. Εγκαταλείπεται η χρήση του όρου «τρόικα» λεκτικά αλλά αντικαθίσταται από «θεσμούς» (κωλοτούμπα)

8. Δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

9. Εγκαταλείφθηκαν τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και του «δεν κάνουμε πίσω» στις αρχές των συζητήσεων με τους εταίρους (κωλοτούμπα).

Όχι μόνο κάναμε πίσω σε όλα.
Είπαμε μεγαλόπρεπα Yes Sir.
Να μας… ζήσουμε.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/03/2015 08:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "H συμφωνία της ήττας και του «σε όλα Ναι»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες