ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ημερίδα "Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία".

Με την ημερίδα «Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία», η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών επιχειρεί το πρώτο της άνοιγμα στην κοινωνία.

Πρόκειται για μια ημερίδα όπου γνωστοί Έλληνες λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, κριτικοί και δικαστικοί λειτουργοί θ ανιχνεύουν την πολυδιάστατη σχέση αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ της Λογοτεχνίας και της...
Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών , Μιχαήλ Πικραμένος «από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που ιδρύθηκε το 1995 , έχουν αποφοιτήσει 2500 δικαστές σε σύνολο 4000 που είναι σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν επιμορφωθεί 7.500 δικαστικοί λειτουργοί». Στην ισχυρή αλληλεπίδραση της Λογοτεχνίας με τη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε και ο Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης , Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Ηλίας Κοντοζαμάνης, παίρνοντας αφορμή από το μυθιστόρημα του αείμνηστου Μ Κουμανταρέα «Ο Ωραίος Λοχαγός». «Πρόκειται», όπως εξήγησε, «για ένα εξαιρετικό παράδειγμα βραδύτατης απονομής Δικαιοσύνης».ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στη διάρκεια της Ημερίδας , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου από τις 9.30 το πρωί έως και τις 18.00 το απόγευμα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, θ αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, την απονομή , την καταγραφή και τους προβληματισμούς που εγείρονται μέσα από τη λογοτεχνία , τη δημοσιογραφική και την κριτική ματιά.

«Η δικαστική ανεξαρτησία σφυρηλατείται με όλα εκείνα τα στοιχεία που προάγουν την πνευματική ζωή», επισημαίνει ο Μιχαήλ Πικραμένος , εξηγώντας ταυτόχρονα πως « η Αισθητική του Δικαίου δεν βοηθά τον δικαστικό λειτουργό ν αναπτύξει μόνο ποιοτικό δικανικό λόγο , αλλά και πλήρως αιτιολογημένες αποφάσεις» .Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, Σύμβουλος Επικρατείας, Μιχαήλ Πικραμένος και ο Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Ηλίας Κοντοζαμάνης, σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στη ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης (Φράγκων2-4) που ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό.
Η Συνέντευξη Τύπου δίνεται με αφορμή την ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ , η οποία διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Μαρτίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4).

Στο πλαίσιο της Ημερίδας που επιχειρεί μια πρώτη αποτύπωση της σχέσης μεταξύ της Λογοτεχνίας και της Δικαιοσύνης, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημοσθένης Κούρτοβικ, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΚΠΑ Λένη Διβάνη και ο δημοσιογράφος –κριτικός Θεάτρου Κωνσταντίνος Γεωργουσόπουλος .

Επικοινωνία : Ηλίας Κοντοζαμάνης Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ 6974 362 365


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/19/2015 07:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ημερίδα "Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες