ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

"Καίνε" την Μέρκελ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”.
Παρακολουθώντας οι ευρωπαίοι πολίτες, στις τηλεοράσεις τους, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Φρανκφούρτη, κατά τα εγκαίνια της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη μεγάλη γερμανική μεγαλούπολη – που κόστισαν 1,3 δις ευρώ - δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Θεωρούσαν πως δεν είναι εικόνες από μια γερμανική πόλη, αλλά από...
γεγονότα της Μέσης Ανατολής ή της Λατινικής Αμερικής. Αναρωτιόνταν λοιπόν, εάν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν στη “Δημοκρατική” Γερμανία, όπου οι αριθμοί ευημερούν!! Στην κραταιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε!!

Ωστόσο, οι εικόνες ήταν πραγματικές. Όλα όσα έβλεπαν οι ευρωπαίοι πολίτες συνέβαιναν σε μια γερμανική μεγαλούπολη. Όπου, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλεισαν τους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της εφαρμοζόμενης σκληρής λιτότητας από πλευράς της ΕΚΤ που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Διεθνούς Τρόικας – μαζί με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ – που έχει οδηγήσει χώρες της Ευρωζώνης μέσω της υποταγής τους στα Μνημόνια, σε οικονομική ασφυξία και τους πολίτες αυτών σε μαρασμό και υποτέλεια.

Ο εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας Ούλριχ Βίλκεν δήλωνε: «Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχια». Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Γιάννης Βαρουφάκης, πρόσφατα σε δηλώσεις του κατηγόρησε την ΕΚΤ πως με τις αποφάσεις της προκαλεί “ασφυξία” στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τη λήψη πολιτικών αποφάσεων των κυβερνήσεων μελών της Ευρωζώνης από τη στιγμή που έχει τη στρόφιγγα διοχέτευσης χρηματοδότησης τραπεζών που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες. Ως μια τέτοια ενέργεια λογίζεται, η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.Γι΄ αυτό το κυρίαρχο σύνθημα της διαδήλωσης ήταν: «Οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες». Μιας διαδήλωσης που δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει, από τη στιγμή που συμμετείχαν σ΄ αυτή και μέλη ξένων αντιπροσωπειών, όπως επί παραδείγματι του ΣΥΡΙΖΑ και των Podemos της Ισπανίας, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του κυβερνόντος κόμματος του ομογάλακτου Σαμαρά, Μαριάνο Ραχόι. Παρ΄ όλα ταύτα και επειδή η αστυνομία της Φρανκφούρτης είχε κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρα οχήματα αλλά και ελικόπτερα, θεωρείται πως άναψε το φυτίλι της έκρηξης κατά των πολιτικών λιτότητας. Των πολιτικών που βαθαίνουν την κρίση και εξαθλιώνουν τους λαούς.

Έτσι, το Δημαρχείο της Φρανκφούρτης καθώς και πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν. Τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές σε κάθε σημείο της πόλεως, ήταν εκατοντάδες. Στην ατμόσφαιρα επικρατούσε πραγματική ασφυξία από τη μεγάλη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η Επανάσταση των φτωχών και κατατρεγμένων λαών μόλις άρχιζε. Η πολιτική της νεοφασίζουσας Γερμανίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε, δέχεται ηχηρά χτυπήματα. Η καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της Δύσεως εκτελείται!! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ανησυχώντας βαθύτατα, “τα χώσε” εκ νέου στη Μέρκελ με τηλεφώνημά του, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει την Καγκελάριο της Γερμανίας προκειμένου να συμφωνήσει σε λύση του ελληνικού ζητήματος, με απώτερο στόχο την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.
Βλέπετε, κάτι η γεωστρατηγική διείσδυση της Ρωσίας και της Κίνας που δείχνει να διαρρηγνύει τον συμπαγή ιστό της Δύσεως, μετά την υπογραφείσα από τον Βλαδιμίρ Πούτιν, κύρωση της συμφωνίας για τη δημιουργία της νέας τράπεζας Ανάπτυξης των χωρών του Οργανισμού BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), με σκοπό τον εναλλακτικό δρόμο χρηματοδότησης της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών που αναζητούν διεθνή χρηματοδότηση.

Κάτι, η άκαμπτη πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης κατά των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας από τους θεσμούς της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που σιγά αλλά σταθερά “ξεσηκώνει” όλους τους λαούς της Ευρωζώνης. Κάτι, οι εκλογές που σύντομα έρχονται σε Πορτογαλία και Ισπανία, και το αποτέλεσμα των οποίων όπως όλα δείχνουν θα είναι κατά της πολιτικής Μέρκελ, με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν ένα άλλο πολιτικό status στην ευρύτερη περιοχή τον νότιου κομματιού της Ευρώπης.Κάτι, ο “καλπασμός” της Λεπέν στη Γαλλία που είναι κατά του Ευρώ και της ΕΕ. Κάτι, η ραγδαία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που διαμορφώνουν μια πολύ πιο ακριβή τιμή αγοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε χώρες κατ΄ εξοχήν βιομηχανικές, όπως η Γερμανία με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό και των γερμανικών νοικοκυριών που πλήττονται από αυτή την κατρακύλα του ευρώ.

Όλα τα παραπάνω τα συνυπολογίζει ο Ομπάμα, που σκέφτεται πιο λογικά και πιο ώριμα από την Μέρκελ και αρχίζει έντονα “να κλωτσάει” κατά της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης στην Ευρωζώνη. Γιατί, διακυβεύονται τεράστια Αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Συνεπώς, όλα δείχνουν πως ο άτρωτος μέχρι χθες γερμανικός γίγαντας άρχισε να τρεκλίζει. Και πιθανώς, προκειμένου να μην καταρρεύσει συμπαρασύροντας όλη την Ευρωζώνη, θα πρέπει να “καεί” η Μέρκελ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κοσμοϊστορικές για όλη την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα από πειραματόζωο εφαρμογής της πολιτικής λιτότητας και ύφεσης στην Ευρώπη, έγινε ο Επαναστάτης της.

Τελικά, εν κατακλείδι, είναι καλύτερα να πεθαίνεις αγωνιζόμενος περήφανα, παρά υποτασσόμενος στα κελεύσματα της Νέας Κατοχής που θα επιφέρουν περεταίρω πόνο και δυστυχία για τον λαό και την Πατρίδα!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 3/23/2015 09:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for ""Καίνε" την Μέρκελ. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες