ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Σ. Καλογιάννης: " Οι πειραματισμοί της Κυβέρνησης δεν έχουν τέλος."

Οι πρώτες ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν αναδείξει την ανετοιμότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με σχέδιο τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

Ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, οι κυβερνητικοί πειραματισμοί δεν έχουν τέλος:
- Στη Βουλή, δεν έχει συζητηθεί ακόμα κανένα σχέδιο νόμου, δείγμα της έλλειψης στοιχειώδους κυβερνητικής προετοιμασίας, παρά τις ...
απίστευτες προεκλογικές μεγαλοστομίες.

- Στην Παιδεία, τον πόλεμο που κήρυξε αρχικώς ο (πανεπιστημιακός) Υπουργός στην αριστεία, ακολούθησαν εξαγγελίες του περί καταργήσεως των πρότυπων σχολείων (για να ανακληθούν μερικώς στη συνέχεια), περί καταργήσεως των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, περί καταργήσεως των ΤΕΙ ή υποβαθμίσεώς τους σε ΙΕΚ! Παράλληλα ο Υπουργός ετοιμάζεται να αποσύρει τη χώρα μας από τον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό PISA, του ΟΟΣΑ, στον οποίο μετέχουν Έλληνες μαθητές απ’ όταν αυτός πρωτοξεκίνησε. Όπου ακούει «διαγωνισμό» η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας διατάζει αμέσως την κατάργησή του. Μάλιστα, αντί των διαγωνισμών στα πρότυπα σχολεία, προτίθεται –λέει– να ζητάει τη γνώμη των οικείων Δήμων και των 15μελών συμβουλίων, γυρίζοντας μας πολλές δεκαετίες πίσω, με στόχο την εξίσωση προς τα κάτω.

- Στην Οικονομία, ενώ δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια, η αγορά στεγνώνει από μετρητά και πρέπει να ληφθούν αμέσως αποφάσεις, ο αρμόδιος Υπουργός σκέφτεται να παραπέμψει τα θέματα σε δημοψήφισμα, ακριβώς όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο άλλωστε συμβούλευε ως Πρωθυπουργό.

- Στα Δημόσια Έργα, ο αρμόδιος Υπουργός δεν έχει ακόμα ορκιστεί! Σε μια περίοδο κατά την οποία μεγάλα έργα υποδομής (όπως το μετρό Θεσσαλονίκης, το τραμ στον Πειραιά, ο άξονας Άκτιο – Αμβρακία, κα) και ιδίως οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, τους οποίους με κόπο και θυσίες επανεκκινήσαμε την άνοιξη του 2013, κινδυνεύουν να βαλτώσουν εκ νέου, το Υπουργείο παραμένει ακέφαλο, άγνωστο για ποιους λόγους.

Οι κυβερνητικοί πειραματισμοί δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η λειτουργία των δημοσίων Υπηρεσιών παραμένει «παγωμένη» επί τρίμηνο, ουδείς αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη, η αντίληψη της κομματοκρατίας στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης που βασίλευε την δεκαετία του 1980 επανέρχεται και η πολιτική αβεβαιότητα διαχέεται.

Η χώρα βρίσκεται, με ευθύνη της Κυβέρνησης, σε οριακή θέση. Οι Υπουργοί οφείλουν πλέον να αφήσουν τις ιδεοληψίες τους στην άκρη και να κυβερνήσουν. Γι’ αυτό τους επέλεξαν οι Έλληνες πολίτες.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 3/10/2015 02:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σ. Καλογιάννης: " Οι πειραματισμοί της Κυβέρνησης δεν έχουν τέλος.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες