ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Β. Κεγκέρογλου: " Να αποκαλύψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα ονόματα....

... των μεγαλοεπιχειρηματιών στους οποίους –όπως ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ- δόθηκαν με συγκεκριμένη τροπολογία 1.2 δις ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα :
Με παρέμβαση του στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε για μια ακόμη φορά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποκαλύψει τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών στους...
οποίους δόθηκαν- κατά τους ίδιους- 1.2 δις ευρώ με συγκεκριμένη τροπολογία.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το Ν/Σ: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος έχει απόλυτη σχέση με το συγκεκριμένο ν/σ. «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο και χρήσιμο χρήματα που θα εξασφαλιστούν από την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος να οδεύσουν για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Χρήματα που προέρχονταν από την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, εξάλλου χρησιμοποιήθηκαν από τρία Υπουργεία: Υγείας, Εργασίας και Παιδείας στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση παραδόξως απεμπολεί αυτή την οργανική σχέση.

«Σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς ότι σε αυτό το νομοσχέδιο θα έφερνε διάταξη για την κατάργηση εκείνης της τροπολογίας η οποία –κατά αυτούς - έδινε δώρο 1.2 δις ευρώ σε τρεις- τέσσερις ολιγάρχες. Θα περίμενε κανείς, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που είχε δεσμευτεί να έρθει σε αυτή την αίθουσα με αφορμή τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και να πει τα ονόματα. Είχε δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει τα ονόματα. Και όποιος συνάδελφος ήταν στην προηγούμενη Βουλή και δε το θυμάται να ανατρέξει στα πρακτικά.

Αυτό θα ήταν ένα πραγματικά θετικό βήμα, γιατί θα συνέδεε τους στόχους που μπορεί να έχει ένα νομοσχέδιο σαν αυτό που συζητάμε», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Δραγασάκη συγκεκριμένα: «Η ερώτηση μου λοιπόν προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι πότε θα έρθει η διάταξη που θα επαναφέρει το 1.2 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία. Η δεύτερη ερώτηση είναι πότε θα έρθει ο κ. Δραγασάκης να πει τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, στους οποίους – όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ- δόθηκαν με συγκεκριμένη τροπολογία το παραπάνω ποσό.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι σε εκείνη την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε απουσιάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν γιατί διαφωνούσε πολιτικά και κατήγγειλε τη διαδικασία ή για να υπάρξει πλειοψηφία με 142 για να περάσει η τροπολογία; Θα το δείξει η συνέπεια σας αν έρθετε εδώ να πείτε τα ονόματα και να φέρετε τροπολογία για να άρετε αυτή τη ρύθμιση.

Ζητώ επίσης να υπάρξει διάταξη, ώστε όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την αντιμετώπιση της διαφθοράς, θα πηγαίνουν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», είπε ο κ. Κεγκέρογλου ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του.

Σημειώνεται πως ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε στο ξεκίνημα της παρέμβασης του πως συμφωνεί απόλυτα με την αξιοποίηση όλης της γνώσης και εμπειρίας που υπάρχει, με τη συνέχιση των πολιτικών που επεξεργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και την αξιοποίηση των πόρων που ήδη έχουν διασφαλιστεί να προχωρήσουν γρηγορότερα στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να περιμένουμε κανέναν εταίρο, κανέναν θεσμό να γνωμοδοτήσει πάνω στα ζητήματα που συζητάμε. Και βεβαίως εκ των πραγμάτων δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να ολιγωρούμε. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά το σύνολο των θεσμών που έχουν αρμοδιότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/11/2015 09:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Β. Κεγκέρογλου: " Να αποκαλύψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα ονόματα...."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες