ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Μαρτίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

ΚΕΘΕΑ: " Ακόμα ένας απόφοιτος στη φυλακή."

Το δρόμο της φυλακής έδειξε σε απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ καταδικαστική απόφαση για παραπτώματα που διέπραξε ενώ ήταν στη χρήση.

Ο Γιώργος εδώ και 6 χρόνια καθαρός, οδηγείται στη φυλακή, γιατί δεν του αναγνωρίστηκε το προβλεπόμενο από το νόμο ελαφρυντικό της ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος. Η ποινή, 8 χρόνια κάθειρξη και 10.000 ευρώ πρόστιμο για κατοχή και...
πώληση ινδικής κάνναβης.

Η μη εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 4139/2013 έχει κατ’ επανάληψη οδηγήσει αποφοίτους θεραπευτικών προγραμμάτων στη φυλακή.
Ωστόσο ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η ολοκλήρωση θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης, μεταξύ άλλων, αποτελεί υποχρεωτικό λόγο αναστολής της εκτέλεσης των ποινών.

Με άλλα λόγια ο νόμος αναγνωρίζει το θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας και για το άτομο και για την κοινωνία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε οι απεξαρτημένοι να επανεκκινήσουν τη ζωή τους.

Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Γιώργος και η οικογένειά του απαξιώνεται και τίθεται σε κίνδυνο, ενώ αμφισβητείται το έργο των προγραμμάτων απεξάρτησης.
Κάθε απόφαση που αντιμετωπίζει τους εξαρτημένους ως κοινούς εγκληματίες υποσκάπτει το κίνητρό τους να ενταχθούν σε θεραπεία και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας, γιατί ο εγκλεισμός αναπαράγει την υποτροπή και την παραβατικότητα.

Ο Γιώργος στα 15 του χρόνια δοκίμασε χασίς, εξαρτήθηκε, και στα 21 του ζήτησε βοήθεια από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ.
Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς υποτροπές, τελείωσε το σχολείο, αποκατέστησε τις φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές του σχέσεις και βρήκε δουλειά.
Από προχθές βρίσκεται στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του 4139/2013 η περίπτωση του Γιώργου υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του, ώστε να γίνει πράξη το πνεύμα του που προτάσσει την επανένταξη έναντι της φυλάκισης.
Αυτό προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την άμεση ενημέρωση και εκπαίδευση των δικαστικών στα θέματα του νόμου αλλά και όσον αφορά το έργο των θεραπευτικών οργανισμών.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 3/04/2015 08:37:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "ΚΕΘΕΑ: " Ακόμα ένας απόφοιτος στη φυλακή.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες